Thunder-Celtics a Sport TV-n, back-to-backet játszik a Lakers

Az akadozó Boston ellen szerezné meg első győzelmét az OKC, a veretlen Denvert fogadja a Lakers, pályán a Pistons és a Blazers is - mutatjuk, hogy mit kell tudni a hajnali NBA-meccsek előtt.

 

Detroit Pistons - Cleveland Cavaliers 1:00

Ellentétes úton haladnak a csapatok, a Cavs back-to-backet játszik és már 0-4-gyel áll, míg a Detroit ha kicsit küszködik is, de 3-0-val nyitotta a szezont, ez azért elég jelentős különbség - Reggie Jacksonék mellett szól a hazai pálya és a pihentség is, abszolút esélyesnek számítanak. A Cleveland az első meccsek vállalhatatlan védekezése után előző este támadásban volt közel értékelhetetlen a Nets ellen, most sem nagyon látni, hogy mondjuk Kevin Love mit kezd a legutóbb 50 pontot szerző Blake Griffinnel, vagy hogy Andre Drummondot hogyan tartják meg a palánk alatt, de persze bennük lehet a javulás, csak nem feltétlenül egy back-to-back második felén. Komolyabb sérült egyik oldalon sincs, elvileg mindenki pályára léphet.

Orlando Magic - Portland Trail Blazers 1:00

Ez érdekes meccs lehet, mert a Magic eddig négyből csak egyszer játszott rosszul, kis híján elkapta a Phillyt és legutóbb remek játékkal megverte a Bostont, míg a Blazersnek ez lesz az első idegenbeli meccse, de óriási felfogásbeli különbség van a felek között: a dobott pontokat tekintve 24,3 ponttal jobb a Portland, míg a kapott pontokban 9,5-del az Orlando áll jobban. Összességében jóval gyorsabb játékot játszanak a vendégek, míg a hazaiak leginkább akkor élnek, ha meg tudják törni ellenfeleik ritmusát, szépen lejátsszák a labdát a bombaformában lévő Nik Vucsevicsnek, ő pedig Gordon és Fournier, na meg Isaac segítségével begyűri, amit be kell. A fő kérdés tehát az, hogy ki tudja ráerőltetni akaratát ellenfelére: a Vucsevics-Nurkic csata jónak tűnik, de ha nem tudnak majd rohanni Damian Lillardék, akkor bajban lehetnek, ha viszont tudják játszani a saját játékukat, akkor minden bizonnyal elviszik a győzelmet. 

Oklahoma City Thunder - Boston Celtics 2:00 (Sport 1)

Hiába tért vissza az OKC-nél Russell Westbrook az előző mérkőzésen, vele együtt is kikapott a gárda a Sacramentótól, méghozzá otthon, ami azért egy elég kellemetlen pofon volt, kérdés, hogy azóta össze tudja-e szedni magát a csapat, vagy sem - elsősorban védekezésben kell kategóriákat javulniuk, de támadásban sem lenne baj, ha észrevehetőbb rendszert erőltetnének. Ugyanakkor a Boston is messze van a csúcsformától, eddig igazából egy jó meccset játszottak Al Horfordék, legutóbb a Magictől kaptak ki hazai pályán és egyelőre nem nagyon találják a ritmust, főleg ami a támadójátékot illeti. Ők inkább alacsonyabb, gyorsabb szerkezetben játszanak, több jó védőjük is van a periméteren Westbrookékra, az OKC viszont Steven Adamsszel továbbra is egy magasabb, fizikálisabb csapat, amelynek uralnia kellene a lepattanózást - főleg úgy, hogy a Bostonnál Aron Baynes hiányozni fog. Nagy kérdés, hogy ki lesz élesebb, a javulás mindkét félre ráférne, de elsősorban persze a hazai pályán játszó és még nyeretlen Thunderen lesz nyomás.

Los Angeles Lakers - Denver Nuggets 4:30

Itt back-to-backet játszik a Lakers azok után, hogy előző este megszerezte első idei győzelmét a csapat, kérdés, hogy ennek milyen hatása lesz erre a találkozóra - mennyire lesznek fáradtak LeBron Jamesék, vagy mennyire dobtak most le magukról némi terhet. Az biztos, hogy a védekezésük továbbra sem az igazi, bár ezt a Suns nem tudta nagyon megbüntetni, de a 4-0-val álló Nuggets biztosan képes lesz rá, főleg hogy Michael Malone együttese viszont parédésan védekezett eddig. Az esélyek az eddig történtek alapján és a Lakers back-to-backjét is figyelembe véve a Denver mellett szólnak és bár a Barton-Thomas-Porter Jr. trió továbbra sem bevethető, így is elég fegyverük van ahhoz, hogy tovább nyújtsák a sikerszériájukat - a Los Angelesnél Rondo és Ingram még mindig eltiltását tölti, őket nélkülözniük kell.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus