Thunder-Jazz és Kings-Pelicans rangadó Nyugaton

Otthon mindenképpen nyerni akar a Heat és a Sixers, Dallasba látogat a Denver.

 

Philadelphia 76ers - Detroit Pistons 00:00

A Sixers három kezdőjátékosa nélkül teljesítette az amúgy is húzós nyugati túrát, az eredmény tulajdonképpen nem meglepő, legutóbb a Warriors otthonában is kikapott a gárda, most viszont hazai pályán ezek után mindenképpen nyernie kellene, főleg a verhető Detroit ellen. A vendégeknél nincs semmi meglepetés, küzdenek/hajtanak, ahogy tudnak, de ha egy csapat komolyan veszi őket, akkor azért hátrányból indulnak a jelenlegi keretükkel, márpedig az elsőkörös pályaelőnytől is távolodó, otthon viszont közel verhetetlen Phillynek nem lehetnek most motivációs gondjai. Annyi segítségük már lesz, hogy Josh Richardson pályára léphet, Ben Simmons viszont még biztosan nem, Joel Embiid játéka pedig hivatalosan kérdéses, már tudott edzeni, de nem biztos, hogy pályára is lép.

Atlanta Hawks - New York Knicks 00:30

A Knicks back-to-backet játszik a Washingtonban elszenvedett veresége után, ez a Hawks malmára hajtja a vizet, amely egyébként szintén fáradt lehet: volt ugyan egy pihenőnapja a csapatnak, de előtte dupla hosszabbításban gyűrte le a Charlotte-ot. Összességében elég nehéz megmondani, hogy milyen formában is vannak Trae Youngék, egyszer így, egyszer úgy teljesítenek, de most otthon azért bőven lehet keresnivalójuk főleg úgy, hogy a kisebb sérülések elvileg rendben vannak, Collins és Huerter is játszani fog. A csapatok eddig idén két pontzáporos meccset vívtak egymással, most is hasonlóra van kilátás, tét viszont abszolút nincs. 

Miami Heat - Charlotte Hornets 00:30

A keleti negyedik helyért hajt a Miami, amely egyelőre őrzi ezt a pozícióját és legutóbb már idegenben is tudott mérkőzést nyerni, de igazán meggyőző játékot mostanában nem mutatott - most a félelmetes hazai csarnokban azért természetesen esélyesebbnek szánít. A Hornets nem nyert sok meccset mostanság, de jó csapatokkal is partiban tudott lenni, kérdés, hogy a két nappal ezelőtti dupla hosszabbításos vereség mennyit vett ki a gárdából, ráadásul Graham nem is 100%-os, bár elvileg együtt játszik a kisebb sérülésével. Az esélyesebb a Miami, de azért okozhatnak meglepetést a vendégek főleg úgy, hogy Jimmy Butler nem edzett és megint erősen kérdéses a játéka, sőt, Kendrick Nunn pályára lépése is a levegőben lóg.

Oklahoma City Thunder - Utah Jazz 01:00

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója, hiszen a nyugati ötödik fogadja a negyediket úgy, hogy egy meccs a felek közötti távolság, vagyis ha nyer az OKC, akkor utoléri a Jazzt. A Thunder egy 3-0-val lehozott idegenbeli túra és egy nagy bostoni győzelem után lép pályára, míg a Utah legutóbb a Raptors ellen kapott ki otthon, ott nagyon nem találták a ritmust Mitchellék, nagy kérdés, hogy az csak egyszeri kisiklás volt-e, vagy egy újabb vereségszéria jön - elég hullámzó a szezonjuk, hol nagyon magasan vannak, hol nagyon mélyen. A csapatok eddig 1-1-re állnak egymással és vannak azért sérültjeik, az OKC oldalán Shai Gilgeous-Alexander nem 100%-os, de elvileg már edzett és jó eséllyel bevethető lesz, míg a vendégeknél Rudy Gobert állapota day-to-day, de elvileg ő is ott lehet majd a pályán. Tőle mindenképpen több kell, mint legutóbb, illetve nagy kérdés lesz, hogy a hátvédpárok mire mennek egymással, vagy hogy hogyan alakul a Gallinari-Bogdanovic dobópárbaj. 

Dallas Mavericks - Denver Nuggets 01:00

A Dallas back-to-backet játszik a Spurs elleni vereség másnapján és nagyon fontos lenne számára a győzelem, de hasonló helyzetben van a Nuggets is abból a szempontból, hogy a helyezkedés miatt minden győzelemre szüksége van most. A vendégek pihentebbek, legutóbb megverték a Milwaukee-t, de csúcsformában azért közel sincsenek, idegenben egyébként is vérszegényebbek kicsit, meglátjuk, hogy mire lesznek képesek - a hazaiaknál egyébként Porzingis pihentetésére is jó esély van amellett, hogy Seth Curry egyébként is sérült. Az esélyesebb a pihentség és az egészségesebb keret miatt még vendégként is a Denver, de Jokicsék annyira alacsony energiaszinttel kosárlabdáznak hetek óta, hogy megjósolhatatlan az aktuális teljesítményük...

Sacramento Kings - New Orleans Pelicans 03:30

Igazi nyugati ki-ki meccs a playoff-harc miatt, a csapatok egyaránt 28-36-tal, a nyugati nyolcadik helytől 3,5 meccs távolságra állnak, úgyhogy aki veszít, az ennyi idővel az alapszakasz vége előtt jelentősebb hátrányba kerül. Idei első meccsüket nagy csatában, két ponttal nyerte ebben a csarnokban a Pelicans, most is hasonló küzdelemre számíthatunk, hiszen egyik csapat sincs rossz formában: a Pels megnyerte az előző két meccsét, a Kings pedig több szép győzelem után legutóbb nagy meccsen kapott csak ki a Torontótól. A sérülések terén nincsenek fejlemények, Brandon Ingram ugyan nem 100%-os, de ettől még elvileg játszani fog, míg a Sacramento oldalán rendelkezésre áll a megszokott rotáció - érdekes lesz, hogy mihez kezdenek Bjelicáék Zion Williamsonnal, illetve hogy a Fox-Bogdanovics-Hield Barnesszal kiegészítve trió mire lesz képes a Holiday-Ball-Ingram hármassal szemben. 

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus