Timberwolves-Nuggets nyugati rangadót rendeznek hajnalban

Öt találkozó szerepel a programban, mutatjuk, hogy mi vár ránk.

Orlando Magic - Charlotte Hornets 00:00

Kötelező feladat ez a Magic számára, hiszen a hazaiak a playoff-helyekért vannak elképesztően szoros harcban, a Charlotte-nak pedig maximum 1-2 fiatal fejlesztése lehet a célja, más nem. Az Orlando az előző három mérkőzését megnyerte, és bár a Hornetsnek is akadtak jobb napjai mostanában, de általában száz dobott pont alatt maradt, és kikapott, a realitás pedig most is valami hasonló lesz. Amennyiben a Magic kellően koncentrál és hozza a maga védekezését, úgy meg kell oldania ezt a feladványt, főleg hogy nincs számottevő sérültje.

 

Washington Wizards - Houston Rockets 00:00

Elég eltérő helyzetben találkoznak a csapatok, a Wizards ugyanis sorozatban négyszer, összességében pedig 22-ből húszszor (!) szenvedett vereséget, otthon is csak négy győzelme van a szezon során, míg a Rockets most nagyon elkapta a fonalat, és az elmúlt öt találkozóját zsinórban megnyerte. Ebben benne volt a négy nappal ezelőtti, Washington elleni is, amikor a texasiak hazai pályán 135-119-re bizonyultak jobbnak, és bár idegenben sokkal gyengébben szerepelnek, mint otthon, de ezúttal a fővárosban is ők az egyértelmű favoritok. A Wizards játéka meglehetősen letargikus, védekezésről beszélni sem érdemes, a Houston tartása viszont összehasonlíthatatlanul erősebb és Sengün, valamint Whitmore nélkül is stabilak maradtak. A Washingtonnál egyébként több a sérült, most Kyle Kuzma játéka sem biztos.

 

Brooklyn Nets - New Orleans Pelicans 00:30

A Brooklyn egy hosszú idegenbeli túrát zárt le a Spurs elleni hosszabbításos vereséggel, azóta hazarepült, és már jön is a hazai feladat - nincs tökéletes fizikai állapotban a társaság, amit a New Orleansnak meg kell büntetnie. A vendégek egyébként is jóval előrébb tartanak minden téren, az előző hét meccsükből hatot nyertek, az utóbbi kettőt elég magabiztosan húzták be, a Nets ellen is remekeltek az idei egyetlen találkozásuk alkalmával, és bár Herbert Jones játéka egy csípősérülés miatt kérdéses, de összességében jó formában, egységesen érkeznek erre a derbire. Mivel Nyugaton nagyon szoros a középmezőny, így az ilyen mérkőzéseket nem is nagyon lehet elrontani - viszont az ilyenekkel korábban voltak gondjaik Williamsonéknak, úgyhogy ez most egy újabb vizsgafeladat lesz számukra. 

 

San Antonio Spurs - Dallas Mavericks 01:00

A Spurs két napja nyert meg egy hosszabbításos meccset a Nets ellen, és Victor Wembanyama újabb egészen döbbenetes produkciót nyújtott 33 ponttal, 7 labdaszerzéssel és 7 blokkal - mostanában elképesztő meccseket hoz, úgyhogy most is nagyon érdemes lesz rá figyelni a Gafford-Lively párossal szemben. Az esélyes persze így is a Mavs, amely a Denver ellen megnyert rangadóval javította az OKC elleni vereséget, és összességében hatból ötöt nyert, az utóbbi időszakban megint elkapta a fonalat. Luka Doncic kisebb combhajlító-sérülése azért aggasztó lehet, rá mindenképpen szükségük van most is, Dante Exum és Brandon Williams viszont kiegészítő szerepkört tölt be a sérültlistán lévők közül. A Dallas a szezon során eddig háromból háromszor hozta a kötelezőt a San Antonióval szemben, most is ez a feladat, de Wembyék aligha fogják megkönnyíteni a dolgát...

 

Minnesota Timberwolves - Denver Nuggets 02:00

A játéknap kiemelt mérkőzésére back-to-back érkezik meg a Minnesota, amely előző este Salt Lake Cityben tudott nyerni - kérdés, hogy mennyi energiája maradt a gárdának a Denver ellen, bár a hazai pálya azért ezen javíthat. A Nuggets az idegenbeli túrája negyedik állomásához érkezett, úgyhogy bár nem b2b érkezik, de szintén nem a legfrissebb, két győzelem után legutóbb Dallasban kapott ki a címvédő Kyrie Irving utolsó pillanatos bravúrkosarával, de ennek ellenére az All-Star óta egyértelműen magasabb fokozatba kapcsolt a társaság. A felek csak egyszer találkoztak eddig, még novemberben ugyanebben a csarnokban 110-89-re nyert a Timberwolves, de most azért ennél szorosabb küzdelemre van kilátás - a Nuggets remek formában van a legutóbbi vereség ellenlére, de az elmúlt egy hétben a Minny is 3-0-t futott. A sérülések a hazaiak dolgát nehezítik, Karl-Anthony Towns kidőléséről már nem is éredmes beszélni, de Rudy Gobert és Naz Reid sem 100%-os, hivatalosan kérdéses a játékuk.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus