Tíz meccsel folytatódik az NBA alapszakasza

Mutatjuk, hogy mit kell tudni a játéknap előtt. 

Cleveland Cavaliers - Brooklyn Nets 01:00

A felek öt napja találkoztak Brooklynban és akkor 109-99-re a Nets nyert, amely azóta nagy nehezen az Orlandót is legyűrte, míg a Cavs a GSW ellen is vereséget szenvedett. A hazaiak viszont azóta három teljes napot pihenhettek és otthon játszhatnak, úgyhogy volt idejük készülni, igaz, a Brooklynnak is volt két napja ráhangolódni erre a visszavágóra. A vendégeknél Joe Harris és Bruce Brown nem áll majd rendelkezésre, Kevin Durant viszont a hírek szerint igen, így a 6-2-es idegenbeli mérlegüket is figyelembe véve természetesen megint nekik áll a zászló. A Clevelandnél továbbra is többen hiányoznak, bár egy visszatérőjük lesz: Jarrett Allen elvileg már rendelkezésre áll és nem szerepel a sérültjelentésben, meglátjuk, hogy a center mennyire tudja megmozgatni (jelenlegi és volt) csapatát a festékben. 

 

Washington Wizards - Charlotte Hornets 01:00

Ez rangadó lesz, a Wizards legutóbb visszavágott a Heatnek és stabilizálta magát a legjobb keleti csapatok között, míg a Hornets egy szép hazai sikerszéria után legutóbb kikapott Atlantában. Idegenben azért csak 4-6-ra állnak Ballék, megérzik, ha nem otthon játszhatnak, viszont öt napja saját csarnokukban már megverték a Washingtont 97-87-re - azzal a védekezéssel biztos, hogy most is nagy esélyük lenne a sikerre, meglátjuk, hogy képesek-e rá. Izgalmas találkozóra van kilátás, nincs nagy különbség a felek között tudásban és mindkettejüknek nagyon fontos lenne a győzelem - a hazai pálya a Wizardsot segíti, sérültfronton pedig nincs változás egyiküknél sem. 

 

Atlanta Hawks - Oklahoma City Thunder 01:30

A magára találó Atlanta sorozatban négy győzelemnél tart, otthon parádézik a gárda, a Charlotte legyőzésével is bizonyított legutóbb és mivel saját pályáján 7-1-re áll, így természetesen most is abszolút favorit. A Thunder a maga jó szériája után viszont visszasüllyedt a realitásba, az idegenbeli túráján is 0-2-re áll és bár leírni nem lehet (a 6-10-es mérleg azért nem "ligaalja"), de vendégként nem megy neki és tudásban abszolút nem üti meg a jó formát futó Hawks szintjét. Amennyiben Youngék megfelelően játsszák a saját játékukat, akkor elvileg nem lehet problémájuk - Bogdanovics pályára lépése ugyan kérdéses, de így is van elég tűzerejük kint, illetve a palánk alatt is kellően masszívak. A vendégeknél egyébként Shai Gilgeous-Alexander játéka nem biztos, a bokája nem 100%-os. 

 

Boston Celtics - Houston Rockets 01:30

Itt a Boston számára kötelező a győzelem, Tatumék javuló formában vannak, az utóbbi négy meccsükből hármat nyertek és a szezon során először kerültek 50% fölé - ezzel szemben a ligautolsó Rockets zsinórban 14 vereségnél tart, támadásban borzasztóan gyenge, idegenben pedig egyáltalán nem nyert még mérkőzést ebben a szezonban. A Celticsnél egyébként most már kiegészül a keret, Jaylen Brown is játszhat, Robert Williams is ott lesz a parketten, illetve a nem teljesen egészséges Dennis Schröder is pályára léphet - minden adott ahhoz, hogy simán kipipálják ezt a kötelezőt. 

 

Chicago Bulls - Indiana Pacers 02:00

A Bulls back-to-backet játszik a Knicks elleni hazai siker után és saját közönsége előtt még így, fáradtabban is esélyesebbnek számít a Pacersszel szemben. A vendégek több vereség után legutóbb legyőzték a Pelicanst, de idegenben csak 2-9-re állnak és egyébként sincsenek a Chicago szintjén, az egyetlen fegyverük igazából a pihentség - alapvetően egy teljességgel középszerű csapatról beszélünk, míg a Bulls azért masszívan top tízes támadásban és védekezésben is. Ha hátul hozzák magukat és kitapossák Brogdonék zsírját, elöl pedig a DeRozan-LaVine páros formája nem esik vissza, akkor nekik áll a zászló. 

 

Milwaukee Bucks - Orlando Magic 02:00

A Bucks kicsit összekapta magát és megnyerte az előző három meccsét, mindegyiket otthon, míg a Magic továbbra sem tudja átlépni saját árnyékát és alsóházi csapatként teljesít. A felek két napja ugyanitt találkoztak és 117-108-ra nyert is a Milwaukee, a realitás pedig most is valami hasonló lehet - támadásban azért még mindig bőven tudnának hova fejlődni, de még nincs meg igazán a ritmusuk a rengeteg sérülés, betegség, hiányzás után. A keretekben nincs változás, mindkét gárda a legutóbbi rosterével állhat ki, a kérdés pedig az, hogy Giannisék fejlődése folytatódik-e - messze vannak még önmaguk maximumától...

 

New Orleans Pelicans - Minnesota Timberwolves 02:00

A Minnesota elkapta a fonalat és sorozatban három mérkőzést nyert meg, mindhármat otthon, de eddig idegenben sem szerepelt rosszul és a New Orleans azért még mindig a verhető kategóriába tartozik. A hazaiak a Clippers ellen szakították meg nagyon hosszú vereségsorozatukat, de azóta megint kikaptak már 17 ponttal Indianában, a játékuk talán javult valamit, de továbbra sem túl acélosak és a 2-6-os hazai mutatójukat sem teszik ki az ablakba - ahogy a 3-15-ös összesített mérlegüket sem. A forma és a tudás a Wolves mellett szól, Ingramék a hazai pályában bízhatnak és leginkább akkor lehet esélyük, ha Valanciunas egy-egyben megveri Townst, a Minny kinti emberei pedig rossz napot fognak ki. 

 

San Antonio Spurs - Phoenix Suns 02:30

A Suns jelenleg a liga legjobb formában lévő csapata sorozatban 12 győzelemmel és bár back-to-backet játszik, de annyira könnyen verte rommá a Denvert, hogy a kulcsemberek nem szakadtak meg és keveset játszottak. A Spurs ellenben zsinórban négyszer kapott ki és csak 4-11-re áll, otthon is csak 2-4-re, úgyhogy nagyon nem egy szint a tavalyi nyugati bajnokkal, egyénileg is maximum Dejounte Murray képes nagyobb dolgokra, de a pihentség-hazai pálya kombináción kívül nem tudunk olyat mondani, ami kicsit is mellettük szólna. A Phoenixnél nem jött jól Kaminsky sérülése, de amíg Ayton játszik, addig megoldják ezen a szinten, most pedig b2b ide vagy oda, megint toronymagas esélyesek. 

 

Utah Jazz - Memphis Grizzlies 03:00

A Jazz rendezte sorait a kicsit gyengébb időszaka után és sorozatban három sima, egyértelmű győzelmet aratott és stabilizálta magát, ezek után pedig most is magabiztosan várhatja ezt az összecsapást. A Grizzlies is nyert kettőt, legutóbb viszont kikapott Minnesotában, méghozzá értelmezhetetlen és értékelhetetlen játékkal, nagy kérdés, hogy azt mennyire tudja elfelejteni a vendégcsapat - egyébként sincs azért a jól játszó Jazz szintjén, tehát ha Gobert-ék hozzák magukat, akkor ők az esélyesebbek. A sérülések elvileg nem számottevőek, a vendégeknél mondjuk Brooks és Melton játéka is kérdéses jelenleg, rájuk mindenképpen nagy szükségük lenne, hogy felvegyék a kesztyűt - egyébként érdekes lesz a Conley-Morant csata, ha a veterán lassítja a fiatalt, azzal ki is húzhatja a Grizzlies méregfogát. 

 

Sacramento Kings - Philadelphia 76ers 04:00

A Kingsnél edzőváltás történt, Luke Waltont elküldték, az ilyen döntések pedig rövidtávon általában felpörgetnek egy csapatot, a játékosok érzik a változást és hogy valami történik, meglátjuk, hogy ez lesz-e most a Sactónál is. A Philly a denveri bravúr után kikapott Portlandben és bár nem játszott rosszul, de azért érezhető volt, hogy Embiid és Green nélkül továbbra sem jó ez a csapat, márpedig ők most sem játszhatnak, sőt, Tobias Harris állapota is kérdéses. Pedig a sebzett Kings otthonában elvileg lenne esélyük nyerni ezzel a kerettel is, de ha még Harris sem játhszat, Foxék pedig pont most pörögnek fel, akkor ez sem fest jól a Rivers-legénység számára...

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus