Tizenegy meccsel folytatódik az NBA alapszakasza

Többek között Memphis-Utah, Bucks-Knicks, Hawks-Celtics vagy Hornets-Lakers is lesz - mutatjuk a beharangozót. 

Orlando Magic - Detroit Pistons 01:00

Keleti alsóházi derbi a liga két legrosszabb mérleggel bíró csapata között, így különösebb tétje sincs a találkozónak. Eddigi két egymás elleni meccsüket a Pistons nyerte, de mindkettőre Detroitban került sor, most Orlandóban fordulhat a kocka, meglátjuk, hogy mire mennek egymással a csapatok. Alapvetően mindkettő képes jó játékra és ezt mostanában is bizonyította, a Pistons több találkozóját meg is nyerte, legutóbb a Denvert is szorongatta, húgyhogy bármi elképzelhető. Új sérült egyik oldalon sincs, csak annyi, hogy a vendégeknél Josh Jackson pályára lépése kérdéses. 

 

Atlanta Hawks - Boston Celtics 01:00

Az Atlanta nagyjából idei legjobb formáját futja és sorozatban öt győzelem után fogadja a Bostont, otthon is nagyon elkapta a fonalat, a kerete is nagyjából kiegészült, úgyhogy minden adott ahhoz, hogy ismét győzzenek Trae Youngék. Rossz passzban azért a Celtics sincs, becsúszott ugyan két hazai vereség múlt héten, de összességében az utóbbi tíz meccsükből hetet nyertek Brownék, Jayson Tatum az utóbbi találkozókon megtáltosodott, úgyhogy a vendégek is bizakodva léphetnek pályára. A felek idei első meccsét 110-99-re megnyerte ebben a csarnokban a Hawks, most viszont minkét gárda lendületben, nagyjából egészségesen (egyik oldalon sem lesz számottevő hiányzó) futhat ki a parkettre, úgyhogy izgalmas, színvonalas találkozóra van kilátás. Kérdés, hogy Bogdanovicsék mire mennek majd a Tatum-Brown párossal, hogy hogyan alakul majd a Capela-Williams III csata, valamint hogy Smartéknak lesz-e megoldásuk Youngra. 

 

Charlotte Hornets - Los Angeles Lakers 01:30

A Lakers back-to-backet játszik a Philadelphiában elszenvedett vereség után, amelyet LeBron James kihagyott, Anthony Davis viszont remek játékkal jelezte, hogy tényleg visszatért - most viszont James, Davis és Westbrook játéka is kérdéses, ott lóg a levegőben, hogy elengedi ezt a derbit Frank Vogel. A Charlotte belefutott két vereségbe, aztán legutóbb 158 pontot dobott Indianában és elképesztő gálaelőadást rendezett, ismét megmutatta, hogy milyen bődületes támadópotenciállal rendelkezik, úgyhogy most frissebben, pihentebben, talán egészségesebben (bár Kelly Oubre Jr. megsérült, Gordon Hayward pedig karanténban van), hazai pályán jó esélyei lehetnek. Persze kérdéses a védekezés, hátul nagyon megcsúszott mostanában megint a Borrego-legénység, de ha a Lakers három sztárja nem játszik, akkor ez aligha fog számítani - ha mondjuk a háromból kettő mégis ott lesz a parketten, akkor viszont okozhatnak izgalmakat a vendégek. 

 

New Orleans Pelicans - Denver Nuggets 02:00

A Denver kifejezetten jó formában van, már ami az eredményeket illeti, játékban ugyan továbbra sem gálázik a társaság és főleg a védekezésével vannak gondok, de sorozatban hármat, összességében pedig tizenegyből nyolcat nyert és támadásban nem nagyon van rá ellenszer mostanában. A Pelicans nem ez a szint, két győzelem után legutóbb Philadelphiában kikapott a társaság, de Ingram és Hart is sérüléssel bajlódik, mindkettejük pályára lépése kérdéses most is, márpedig a Nuggets ellen csak úgy lehet reális esélyük, ha közel teljes kerettel tudnak támadni. A Valanciunas-Jokics párharc érdekes lehet a palánk alatt, de amilyen szezont fut eddig az MVP, az esélyes természetesen ezen a fronton is a vendég gárda, amelynél elvileg a szokásos Murray-Porter Jr. pároson kívül mindenki bevethető lesz. 

 

Miami Heat - Los Angeles Clippers 02:00

A Heat a Lakers után a New Yorkot is legyőzte, összességében tízből nyolcat nyert, legutóbb Tyler Herrót is visszakapta és bár Kyle Lowry még most sem játszhat, de az utóbbi időben nélküle is megvannak Erik Spoelstráék. A Clippersnek eddig remekül alakul az idegenbeli túrája, 3-2-re áll rajta, de ez már a hatodik állomás lesz, leharcolt a társaság és Marcus Morrisra sem számíthat - legutóbb Orlandóban megoldották a feladatot Jacksonék, de nem ők az esélyesek most. Ha a Miami védekezése a mostanában látott stabilitást hozza és Jimmy Butler játszik (van egy kisebb lábujjsérülése, kérdéses a pályára lépése), akkor egyértelműen a hazaiaknak áll a zászló, a Los Angelesnek egy remek kinti dobóforma, valamint a legjobb periméter-védekezése hozhatna fordulatot. 

 

Houston Rockets - Portland Trail Blazers 02:00

Mindkét csapat kettőt vesztett két győzelem után, így érkezik meg erre az összecsapásra, de alapvetően azért a Trail Blazersnek lenne fontosabb a siker, hiszen Nurkicék a playinért hajtanak és ehhez azért Houstonban nyerni kellene. Egyik fél sincs rossz passzban, a Portland konkrétan extra idegenbeli túrát hozott, majd két hazai vereség után most ismét vendégként léphet pályára, míg a Rockets is jól teljesített idegenben, aztán legutóbb 30-cal kapott ki otthon a GSW ellen. Nehéz jósolni, ingadozó csapatokról beszélünk, de az utóbbi időben látott védekezéssel több lehet most a Blazersben, kérdés, hogy a fogyatkozó rotációt hogyan sikerül kiegyensúlyozni. 

 

Memphis Grizzlies - Utah Jazz 02:00

Ez papíron rangadó lesz két topcsapat között, de a Jazz a szezonbeli legrosszabb időszakát éli. tizenegyből kilenc meccset elbukott, pocsék formában van. Ehhez azért hozzátartozik, hogy az előző két találkozóján tartalékosan is szorongatta a Phoenixet, talán javult a korábbi gyenge produkciók után és lehet, hogy Memphisben ez még többre lesz elég, de Mitchell és Gobert biztosan, O'Neale pedig lehet, hogy nem játszhat most sem, így ismét tartalékosak lesznek a vendégek. A Grizzlies legutóbb visszakapta Desmond Bane-t és a Morant-Jackson párosra építve jó játékkal nyert San Antonióban, ezzel lezárta idegenbeli túráját, most pedig otthon szeretne tovább távolodni az üldözőktől, elsősorban pont a Jazztől. Jelenleg magabiztosabbnak tűnik a hazai csapat és szinte minden mellette szól, ráadásul idei első egymás ellenijüket is megnyerte Salt Lake Cityben. 

 

Oklahoma City Thunder - Indiana Pacers 02:00

Az OKC hat, a Pacers pedig három meccset bukott zsinórban, egyiknek sincs érdemi esélye a playinre se, így teljességgel lényegtelen találkozóról beszélünk. A hazai pálya miatt fontosabb lenne a Thundernek, hogy nyerjen, az Indy a legutóbbi 158 kapott pont után próbálna meg javítani, de Brogdon és Turner biztosan nem játszhat most sem, Sabonis pályára lépése pedig erősen kérdéses, bár nincs kizárva. A hazaiaknál nincs komoly sérült, ez is az ő esélyeiket javítja, egyébként pedig az a csapat fog nyerni, amelyiknek fontosabb lesz, hogy megtegye.

 

San Antonio Spurs - Chicago Bulls 02:30

A Bulls elkezdte összeszedni magát, az előző két meccsét megnyerte és bár Carusót és Jonest megint elvesztette, de így is sikerült kicsit megkapaszkodnia a társaságnak - az említetteken kívül Ball sincs még, a többiek viszont elvileg bevethetőek lesznek. A Spursnél nincs érdemi változás, az OKC-t és a Houstont tudta megverni az utóbbi időben, egyébként gyenge védekezéssel gyűjtögeti a vereségeket, a hazai mérlege is csak 9-16, úgyhogy ez sem segít sokat előzetesen. Az esélyes így természetesen a Chicago, amely próbál tapadni a Miamira és a keleti első helyre - nyerhető meccsei jönnek most, úgyhogy ez is ideális feladat lesz ahhoz, hogy újra ritmusba jöjjön a gárda.

 

Phoenix Suns - Minnesota Timberwolves 03:00

A Minnesota a back-to-back második felén lép pályára, a vendégek előző este a Warriors otthonában kaptak ki, így egyrészt fáradtak, másrészt pedig D'Angelo Russellre nem számíthatnak, mert a hátvéd megsérült azon a találkozón. A Sunsnál Ayton és Crowder nincs a kezdőből, Payne és McGee pedig a padról, úgyhogy bőven lesz hiányzója a listavezetőnek, de zsinórban nyolc győzelem után, pihentebben, otthon természetesen így is toronymagas favorit az együttes. Egyébként a játéka nem mindig meggyőző, de a Booker-Paul páros jól osztja meg a feladatokat, Biyombo pedig eddig telitalálatnak bizonyul és most Towns ellen is bizonyíthatja, hogy kiválóan alkalmas erre a szerepre. Bravúr lenne egy Wolves-siker.

 

Milwaukee Bucks - New York Knicks 04:00

Mindkét félnek fontos lenne a javítás, a Bucks sorozatban három hazai győzelemmel hagyta maga mögött a hullámvölgyét, majd legutóbb rangadót bukott Clevelandben, míg a korábban belendülő Knicks hatból ötször kapott ki megint és ismét bőven 50% alá csúszott. Nagyon kellene a győzelem a bajnoknak és a vendégcsapatnak is, a Milwaukee-nál Matthews és Allen is visszatérhet, míg a vendégeknél Nerlens Noel játéka kérdéses, de az ő esetleges hiányát azért megoldhatják Robinsonék. Az Antetokounmpo-Randle csatát érdemes lesz figyelni, de otthon a Bucksnak ezt most hoznia kellene, ha stabilizálni akarja magát, papíron egyértelműen előrébb tart, főleg támadásban és a minőség mellett a hazai pálya is mellette szól.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus