Tizenegy meccsel folytatódik hajnalban az NBA alapszakasza

Nézzük a programot.

Detroit Pistons - Atlanta Hawks 01:00

A felek két napja találkoztak ugyanitt, akkor szorosan, de nyerni tudott az Atlanta, kérdés, hogy merre billennek az erőviszonyok ahhoz képest. A realitás szerint a Hawks egyértelműen jobb csapat, de a Young-Murray páros dobásai egyelőre nem esnek be, ami kicsit bekorlátozza az együttest, de előbb-utóbb ennek is át kell szakadnia, csapatként pedig nem játszanak rosszul. A Detroitnál akkor Bojan Bogdanovic az eddig legjobb teljesítményét hozta és Cade Cunningham is kitett magáért, ha ők ketten most is ilyen produkciót nyújtanak, akkor lesz esélye a Pistonsnak, de alapvetően az oddsok azért a Hawks mellett szólnak. A hazaiaknál Jaden Ivey beteg, a játéka kérdéses.

 

Orlando Magic - Charlotte Hornets 01:00

Az Orlando eddig nyeretlen, 0-5-re áll, de mind az öt meccsen volt benne fantázia, Paolo Banchero pedig egészen elképesztő szériában van, eddig minden mérkőzésén 20 pont felett dobott, és pont legutóbb játszott eddig a legjobban. A Hornets 2-2-re áll, legutóbb hosszabbítást bukott New Yorkban, most a túrája harmadik állomásához érkezik Ball, Rozier és Martin nélkül - ez komoly hátrány, de az előző két meccsen meglepően jó volt a társaság így is, úgyhogy leírni nem lehet. Papíron ez egy jó esély a nyeretlenség megtörésére a Magicnek, ha kicsit harcosabbak lesznek az 50-50-es labdáknál, akkor lehet sanszuk, a Hornetsnél pedig tényleg az a kérdés, hogy fenntartható-e ezzel a kerettel az előző két mérkőzés formája, főleg támadásban.

 

Boston Celtics - Cleveland Cavaliers 01:30

A Cavs sorozatban három győzelemmel áll 3-1-re, a Celtics pedig úgy, hogy 3-0 után legutóbb kapott ki Chicagóban, méghozzá viszonylag simán - tehát két jó keleti csapatról beszélünk, rangadóra készülhetünk. Az esélyesebb mégis a Boston: egyrészt otthon nagyon nehéz megverni Smartékat, másrészt a Cavsnél továbbra sincs ott Darius Garland, aki nélkül Donovan Mitchell felel a játékért, márpedig neki Smart és Brown ellen azért kőkemény estéje lehet, és nem biztos, hogy a társak az ő villogása nélkül is tudnak elegendő pontot dobni. A Celtics több lábon áll, ha a legutóbbihoz képest rendezi a védekezést, akkor inkább neki áll a zászló, de a Cavs nem véletlenül nyert zsinórban hármat, olcsón biztosan nem fogja adni magát. A hazaiaknál egyébként Robert Williams III mellet most Grant Williams sem léphet pályára.

 

Toronto Raptors - Philadelphia 76ers 01:30

A csapatok két napja találkoztak ugyanitt, akkor kiemelkedő játékot bemutatva győzni tudott a Raptors, és a Sixersnek nagyon muszáj lenne most már válaszolnia: az 1-4-es rajt nem fér bele, főleg hogy alapvetően a sztárok formája rendben van, maga a csapatjáték, illetve elsősorban a csapatvédekezés nem állt még össze. A Torontónál nincs ilyen gond, a kezdőötös minden bizonnyal a liga legjobb formában játszó kontingense, 90 pont körül/felett dobálnak meccsenként VanVleeték, ha őket nem tudja kordában tartani a Philly, akkor most is pokoli nehéz dolga lesz, mert dobópárbajban nem könnyű most legyőzni a kanadaiakat. Fontos sérült egyik oldalon sincs, a Sixersnél viszont lassan most már megérkezik a győzelmi kényszer, az 1-5 már nagyon csúnyán nézne ki - márpedig Torontóban jól játszva is ki lehet kapni...

 

Washington Wizards - Indiana Pacers 01:30

A Washington 3-1-gyel, az Indiana 1-4-gyel érkezik, a Wizards még veretlen otthon, a Pacers még nyeretlen idegenben, ezek alapján egyértelmű, hogy ki az esélyes. Az Indynél a védekezés egyelőre nem üti meg a mércét, 114, 115, 120, 124 és 137 kapott a gárda, és azt az egy meccsét nyerte meg, amikor 124-et dobott, míg a Wizards eddig csak egyszer kapott 107 pont felett, akkor is hosszabbításos meccsen. Persze annyira azért a fővárosiak sem stabilak, hogy betonbiztos legyen a győzelmük, de a Beal-Porzingis páros körül jelenleg működik olyan jól ez a társaság, hogy kérdés nélküli favoritnak számítanak, főleg úgy, hogy nincs számottevő sérültjük.

 

Milwaukee Bucks - New York Knicks 02:00

Ez rangadó lesz, a Bucks jelenleg a liga egyetlen veretlen csapata, 3-0-val áll, legutóbb a Nets elleni rangadót is megnyerte, Giannis Antetokounmpo 40+ pontokat dobált, és egyelőre nincs rá ellenszer, úgyhogy Khris Middleton és Pat Connaughton nélkül is magabiztos Mike Budenholzer csapata. Viszont jelenleg a Knicks is az, úgy áll 3-1-re a társaság, hogy Memphisben kapott csak ki hosszabbításban, a többi meccsét hozta, méghozzá viszonylag meggyőző játékkal. Új sérült egyik csapatnál sincs, az eddig látott keretekre számíthatunk, így kíváncsian várhatjuk, hogy Giannis mellé vajon mennyire tudnak felnőni a társak, és hogy a görög csatája hogyan alakul Julius Randle-lel, valamint Mitchell Robinsonnal.

 

Minnesota Timberwolves - Los Angeles Lakers 02:00

A 0-4-es Lakers egészen pocsék passzban van, legutóbb már LeBron James is rosszul játszott, még ha a védekezésük nem is rossz, de összességében annyira erőlködős, izzadós a játékuk, hogy kissé kilátástalan a helyzetük - panaszkodnak a rossz dobóformára, de ez egy bizonyos fokig azért a keret sajátosságának is számít. Anthony Davis ráadásul nem is 100%-os és a hírek szerint nem biztos, hogy ott lesz a parketten, a reggeli dobóedzésen Damian Jones mozgott együtt a kezdőkkel. A Minnesota sem az igazi még, bár legutóbb azért csak dobott 134 pontot a Spursnek, és egyébként is nyert már három meccset, úgyhogy olyan óriási baj nincs, csak még nem tisztultak le igazán a szerepek, a rotációk. Náluk azért az Edwards-Towns-Russell trióra építve van tűzerő, vannak körülöttük további shooterek és Gobert is komoly faktor a gyűrű alatt, ráadásul a hazai pálya is őket segíti, így az esélyesek jelenleg ők, bármilyen polcra is helyezik magukat Davisék - akiknél egyébként Russell Westbrook játéka most is kérdéses. 

 

San Antonio Spurs - Chicago Bulls 02:30

A Spurs három győzelem után legutóbb kikapott a Wolvestól, de támadásban ott is jó volt Gregg Popovich csapata, a rendszer egyelőre nagyon működik, míg a Chicago nemrég a Bostonnak dobott 120 pontot, az pláne kiemelkedő teljesítménynek számít. Egyébként mindkét csapat 3-2-re áll, de kicsit nehéz meghatározni az erőviszonyokat: alapvetően a Bulls persze Kelet első szekciójához tartozik, míg a Spurs a tankolózóna tagja lehet, de az eddigiek a texasiaknál nagyon nem ezt mutatják. Ha kitart a lendület Vassell és Primo nélkül (ők most sem játszhatnak), akkor otthon most is lesz keresnivalójuk, de azért a LaVine-DeRozan-Vucsevics trió eddig jól dolgozik együtt, jó formában vannak, ráadásul a kiegészítők is egészségesek - az előző két meccsükön mindegyiként elérték a 120 dobott pontot, ebből kiindulva nincs mitől tartaniuk. 

 

Denver Nuggets - Utah Jazz 03:00

A Jazz három győzelem után fáradtan kikapott Houstonban, aztán legutóbb szintén a Rockets ellen, de már otthon javított, úgyhogy 4-1-gyel áll a meglepetéscsapat, míg a Nuggets legutóbb éppen a Lakerst győzte le, így 3-2 a mérlege. A dolog érdekessége, hogy a felek találkoztak már, egymás ellen kezdték a szezont, amikor a Utah még ordas nagy meglepetést okozva simán, 123-102-re megverte a jóval magasabban rangsorolt ellenfelét. A Denvert most otthon aligha kell motiválni, de az aktuális forma kérdéses, még nem állnak a helyzet magaslatán Nikola Jokicsék - a fő kérdés pedig a védekezés, Michael Malone szerint a gyűrűnél jelenleg semmilyen védekezésük nincs, ezen muszáj lesz változtatniuk. A Utah játéka továbbra is olajozott és tehermentes, könnyedén támadnak Olynykék, védekezésben ők is ingadozóbbak kicsit, de jelenleg lehetetlen megjósolni, hogy meddig viszi őket a lendület. A hazaiak dolgát nem segíti, hogy Caldwell-Pope és Porter Jr. is sérüléssel bajlódik, mindkettejük játéka kérdéses. 

 

Phoenix Suns - New Orleans Pelicans 04:00

A Suns nagyon elkapta a fonalat, az utóbbi két meccsen összeállt a gépezet, a helyükre kerültek a dolgok, és a Clippers után a Warriorst is kitömték, úgyhogy most is abszolút favoritok hazai pályán. A Pelsnél vannak sérültek, de csak Brandon Ingram hiányzása biztos, amúgy Williamson, McCollum, Jones, Alvarado és Daniels játéka is kérdéses, úgyhogy a vendégek esélyeit az fogja meghatározni, hogy közülük végül ki lehet ott a parketten. Bár azt szögezzük le, hogy ha az elmúlt két meccsen látott formáját hozza a Phoenix, akkor a hazaiakon múlik ez az összecsapás, mindegy, hogy mit csinál Ingram nélkül a New Orleans - Bookeréknél mindenki bevethető, jó passzban vannak, saját közönségük előtt játszhatnak, és amúgy is bajnokesélyesek, úgyhogy minden mellettük szól. 

 

Portland Trail Blazers - Houston Rockets 04:00

A Portlandnél beütött a krach, a 4-0-s kezdés után kikaptak a Miamitól, de ami ennél sokkal nagyobb baj, az Damian Lillard sérülése: ugyan a játékos akkor azt mondta, hogy semmiség, és ha playoff-meccs lenne, akkor játszana, de azóta az derült ki, hogy egy-két hétre dőlt ki, nem csak egy-egy estére. Nélküle azért bajban lehetnek a hazaiak, Simonstól biztos, hogy extra teljesítmény kell majd fő labdás emberként, és Nurkicnak is többet kell majd vállalnia, ha eredményesek akarnal neii. Persze a Rockets azért alapvetően verhető csapat, Greenék eddig egy mérkőzésen tudtak nyerni, legutóbb a Jazztől kaptak ki, nincsenek igazán jó formában, de Sengün és Porter Jr. is játszhat most, és egy vezérét vesztett Portland ellen ők is megérezhetik a vérszagot...

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus