Torontóban is nyerne a Portland, a ligaelsőt fogadja a Lakers

A Washington ellen muszáj javítania a Bostonnak - Hawks-Bulls és Nets-Hornets csata Keleten, Kings-Clippers playoff-harc Nyugaton - hozzuk a napi beharangozót.

 

Atlanta Hawks - Chicago Bulls 1:30

Kifejezetten érdekes meccs lehet annak ellenére, hogy papíron két keleti alsóházi, gyakorlatilag tankoló, különösebb cél nélküli csapatról van szó, hiszen mindkét oldalon nagyon elkezdtek működni a fiatalok és ebből bizony eredmények is születtek - a Hawksnál már régebb óta, a Bulls viszont mostanában kapta össze magát. A Chicago egyébként az utóbbi öt mérkőzéséből konkrétan négyet megnyert, míg az Atlanta legutóbb a playoffért küzdő Minnesotát gyűrte le úgy, hogy Trae Young elképesztő formát fut, kétszer is megdobta a karriercsúcsát és a többiek kiszolgálásában is jeleskedik. Az erőviszonyokat nehéz megítélni, a fiatalok természetesen ingadozóak és amennyivel most jobb formában van a Bulls, annyit ellensúlyozhat az atlantai hazai pálya, de az biztos, hogy látványos játékra számíthatunk és aki szereti nézni az újonc/másodéves/fiatal játékosokat, azoknak ajánljuk ezt az összecsapást.

Brooklyn Nets - Charlotte Hornets 1:30

Ez abszolút ki-ki meccs, mindkét csapatnak nagyon fontos a playoff szempontjából, hiszen a Brooklyn hatodik, a Charlotte pedig kilencedik jelenleg Keleten, de a Magic és a Pistons is nagyon jön, talán a Heat is éledezik, kulcsfontosságú lenne a győzelem mindkét gárda számára. Múlt héten egyébként Charlotte-ban találkoztak és akkor két ponttal nyerni tudott a Nets, már csak ezért is vissza kellene vágniuk Kemba Walkeréknek, de ők azóta sem tudtak nyerni, igaz, a GSW után a Houston ellen sem játszottak alárendelt szerepelt - ezzel együtt otthon is a vereségeket gyűjtötték most, idegenben pedig csak 8-21-re állnak, ott egyértelmű a visszaesésük. Kirobbanó formában viszont a Brooklyn sincs, legutóbb a Washingtontól kapott ki ebben a csarnokban Kenny Atkinson alakulata, márpedig még az ő rájátszásuk sincs biztosítva, ahhoz az ilyen mérkőzéseket meg kellene nyerni. Pluszt hozhat nekik, hogy Spencer Dinwiddie hosszabb sérülés után most visszatérhet, igaz, az egyelőre persze kérdés, hogy milyen állapotban.

Toronto Raptors - Portland Trail Blazers 2:00

Ez komoly rangadó lesz, gyakorlatilag a játéknap legszínvonalasabb derbijének ígérkezik. A Raptors továbbra is üldözi a ligaelső Milwaukee-t és összességében kiváló formában van annak ellenére, hogy a Magic ellen becsúszott egy komolyabb pofon, hiszen azóta szétszedték már a Bostont és pihenhettek két teljes napot a mostani találkozó előtt. A Portland viszont legalább ilyen jó formában érkezik, Damian Lillardék zsinórban öt meccset nyertek és 4-0-ra állnak jelenlegi idegenbeli túrájukon, nyertek Brooklynban, Philadelphiában és legutóbb Bostonban is, úgyhogy most is abszolút jó esélyeik lehetnek. A fáradtság azért persze kijöhet rajtuk, illetve a sérült Evan Turner mellett most Enes Kanterre sem számíthatnak, míg a Toronto csak Fred VanVleetet nélkülözi, akit jól pótol mostanában Jeremy Lin. A Blazers egyébként győzelem esetén megelőzi a nyugati harmadik OKC-t, míg a Raptors a Lakersnél vendégeskedő Milwaukee-hoz szeretne közelebb férkőzni.

Boston Celtics - Washington Wizards 2:00

Ez most kötelező meccs a Boston számára, az All-Star óta 0-4-ben van a társaság, az idegenbeli túra után legutóbb otthon csak 92 pontot dobtak a Portlandnek és bár ott már voltak pozitívumaik, ennél is több kell ahhoz, hogy összeszedjék magukat - márpedig a Philly már három meccsel meglógott előttük, ha nem reagálnak gyorsan, bebetonozzák magukat az elsőkörös pályahátrányba. A Wizards ellen muszáj nyerniük, hiszen bár a fővárosiak legutóbb nyerni tudtak Brooklynban, összességében a védekezésük az elfogadható alatt van, idegenben pláne gyengék idén és egyetlen olyan faktor sincs, amiben ők állnának jobban - talán a csapategység, de azért Bealék abban sem kikezdhetetlenek még John Wall kiválása óta sem. Ami a sérüléseket illeti: Terry Rozier elvileg visszatérhet a hazaiaknál.

Phoenix Suns - New Orleans Pelicans 3:00

Lényegtelen és érdektelen mérkőzés a többihez képest, a Pelicans ugyan nem esett össze az elmúlt időszakban, de különösebb tét már számukra sincs, a Suns pedig simán ligautolsó és közel húsz vereség után talált egy győzelmet legutóbb a Heat ellen - ők sem akarnak sok mindent, illetve amikor akarnak, akkor sem nagyon tudják összerakni a játékukat. A hazaiak pihentebbek, hiszen három teljes napot pihenhettek, míg a Pels csak egyet, de annyira gyengék idén (és ezen a legutóbbi siker sem változtat), hogy így sem biztos, hogy feléjük billen a mérleg nyelve, sőt - bármilyen is a hangulat a New Orleansnál, jelenleg kategóriákkal jobbak Randle-ék, még ha nem is "kötelező" számukra a győzelem amiatt, hogy elengedték a szezont.

Sacramento Kings - Los Angeles Clippers 4:00

Komoly téttel bíró nyugati rangadó, hiszen a Clippers a nyolcadik, a Kings a kilencedik helyen áll, hazai győzelem esetén Hieldék megfeleznék a távolságot nagy riválisukkal szemben. A Los Angeles egyértelművé tette, hogy nem engedte még el a szezont és bár legutóbb kikapott a Jazz otthonában, ott is sokáig tartotta magát, úgyhogy egyáltalán nem lehet leírni még idegenben sem - közben a Sacramento viszont kiváló formába lendült, kis híján a ligaelső Milwaukee-t is megverte. A hazaiak ugyanakkor azon a meccsen elvesztették Marvin Bagley-t, rá most nem számíthatnak, úgyhogy ismét változtatni kell a rotáción, meglátjuk, hogy ez hogyan sikerül, de az nem kérdés, hogy kötelező lenne hozniuk a győzelmet hazai pályán, az ismert helyzet miatt - más sérültjük nincs, igaz, a Clippersnek sincs.

Los Angeles Lakers - Milwaukee Bucks 4:30

Újabb élet-halál meccs a Lakers számára, hiába a listavezető az ellenfél, már márciust írunk és több meccs a gárda hátránya a playoff-helyekhez képest, nincs mire fogni a vereségeket, főleg otthon. Ettől függetlenül az utóbbi időben nem tudta teljesíteni a minimális elvárásokat sem a Los Angeles, a Pelicanst valahogy megverte legutóbb, de az is szenvedés volt, pedig ott már Rajon Rondo összeszedte magát a sérülése után - Lonzo Ball még legalább egy hetet kihagy, de Lance Stephensonra sem számíthatnak ezúttal. A Bucks nincs csúcsformában, ez tény, Giannis Antetokounmpót is próbálják pihentetni, Khris Middleton is megsérült könnyebben, George Hill sem 100%-os, Mike Budenholzer pedig a Kings ellen is egyértelművé tette, hogy nem akar mindenáron győzni - meglátjuk, hogy kit mennyit fog most játszatni, sorozatban hat győzelem után, 2,5 meccs előnyben éppen beleférhet egy hiba.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus