Történelmet írt a Bucks a Heat ellen, a Magic vezeti a ligát

144 pontot és 29 triplát dobott a széteső Miaminak a Milwaukee - az Orlando az egyedüli 4-0-s csapat - visszavágott a Pacersnek a Boston - a Sixers is legyőzte a Raptorst - javított a Clippers - megint kikapott a Kingstől a Denver - elvesztette veretlenségét a Cavs.

Cleveland Cavaliers - New York Knicks 86-95

Oda a veretlenség. 3-0-s mérleggel fogadta a Knickst a liga első hetének egyik meglepetéscsapata, a Cavaliers. Az eddig kiválóan működő Collin Sexton-Darius Garland páros Kevin Love, Kevin Porter Jr. és Isaac Okoro hiányában is próbálta a hátára venni az övéit, előbbi 20 pontja mellé négy gólpasszt is kiosztott, míg utóbbi 16 ponttal, 5 lepattanóval és 6 assziszttal somfordált le a parkettről. Viszont a dobóformát egyikőjük sem találta: Sexton 6/17-es, Garland pedig 6/18-as mutatóval zárt, s hát valljuk be őszintén, egyik sem a kirakatba való. A dupla-dupla gép Andre Drummond (18 pont, 17 lepattanó, 6 blokk) hozta ugyan a tőle elvárhatót, sőt a hazaiak legjobbja volt, de elég nehéz úgy meccset nyerni, ha zsinórban tíz triplát kihagynak, összességében pedig 7/32-vel, botrányos 21,9%-os mutatóval zárják ezt a kategóriát egy olyan ligában, ahol immáron komplett mérkőzések sorsa dőlhet el ezen.

Már az első negyedben eldöntötte a Knicks. A Milwaukee Bucks skalpjának begyűjtését követően tovább folytatta remeklését a New York, az első tizenkét percet 29-15-re nyerték a vendégek, ezzel pedig viszonylag korán irányba állították a mérkőzés végkimenetelét. Julius Randle (28 pont, 12 lepattanó, 11 gólpassz, 4/4 tripla) karrierje hetedik tripla-duplájával vezette övéit, ám elsődlegesen nem is az ő káprázatos játéka, mint inkább a hárompontosok döntöttek: a vendégek ugyanis 14/25-tel céloztak kintről, mellyel végig kézben tartották a meccset, hét pontnál közelebb egyetlen alkalommal sem engedték a hazaiakat. Ahogyan a mérkőzést követően Randle fogalmazott, szinte bármikor képesek voltak megbontani a Cavs védelmét, a kiosztásokból pedig rendre tiszta dobóhelyzetet teremtettek. Mivel Reggie Bullock (17 pont, 7 lepattanó), Elfrid Payton (14 pont, 8 lepattanó, 7 gólpassz) és RJ Barrett (12 pont, 7 lepattanó) teljesítményére sem lehetett panasz, így Tom Thibodeau fiai a két vereségük mellé immáron két győzelmet is odaírhatnak.

A Cavaliers legjobb dobói: Sexton 20/3, Drummond 18, Garland 17/9
A Knicks legjobb dobói: Randle 28/12, Bullock 17/15, Payton 14/6

Detroit Pistons - Golden State Warriors 106-116

Jerami Grant rivaldafényben, ám továbbra is nyeretlen a Pistons. A Detroit az Atlantától elszenvedett vereséget követően back-to-back lépett pályára, ám öröm az ürömben, hogy Blake Griffin és Derrick Rose is ott lehetett a parketten, bár az autóvárosiak túl sokat ebből nem profitáltak. A magasember teljesen enerváltan játszva tíz pontig sem jutott el, ellenben Rose szinte mindent ráemelve 6/18-as dobásmutatóval rontotta az esélyeiket. Az első félidőben még a hazaiak akarata érvényesült, Jerami Grant 27 ponttal és 7 lepattanóval csapata legjobbja volt, de rajta kívül mindössze Josh Jackson (17 pont, 6 lepattanó) tudott érdemben felnőni a feladathoz. Próbált ugyan kapaszkodni a Pistons, de ebből újfent vereség lett, így összességében továbbra sem látható, hogy milyen célokkal, és ami még elkeserítőbb, hogy milyen koncepcióval vágott neki ennek az idénynek a Motor City.

Végre megrázta magát Andrew Wiggins. Nagyon úgy fest, hogy Stephen Curry egy egyszemélyes cirkuszban találta magát, hisz meccsről meccsre nagyon sok múlik azon, hogy mit tud a közösbe tenni, és ez most sem volt másképp: ezúttal 31 ponttal, 5 lepattanóval és 6 gólpasszal vonulhatott az öltözőbe. Az újonc James Wiseman továbbra is kiemelkedik a 2020-as draftról érkezők közül, bár 6 pontjával nem ez volt karrierje legjobb meccse, de két kulcsfontosságú zsákolásával igenis főszerepet játszott abban, hogy végül győztesen hagyhatták el a parkettet. Ami ennél is fontosabb, hogy végre „megtalálta” a dobóformáját Andrew Wiggins és Kelly Oubre Jr. duója: Wiggins 9/19-cel 27 pontig jutott, míg Oubre 6/10-zel dobott 14 pontot - Wiggins bevert 5/8 triplát is, illetve kiosztott 3 blokkot, ő felnőtt Curry mellé. Maga a mérkőzés egy negyedik negyedbeli 12-0-s rohanással dőlt el, Wiseman látványos megoldását Wiggins triplája követte, a hazaiak pedig erre már nem tudtak mit lépni.

A Pistons legjobb dobói: Grant 27/9, Jackson 17, Rose 15/3
A Warriors legjobb dobói: Curry 31/15, Wiggins 27/15, Oubre Jr. 14/3

Indiana Pacers - Boston Celtics 111-116

Visszavágott a Boston. Előző este még a Pacers nyerte az egylabdás végjátékot a Celtics ellen és most is úgy nézett ki, hogy győzhetnek a hazaiak, a harmadik negyedben komoly hullámvölgybe került a Boston és már volt 17 pontos hátrányban is, mielőtt összeszedte magát. A záró etap azonban a vendégeké volt, egyrészt Brad Stevens felrázta játékosait, akik sokkal agresszívebben védekeztek, másrészt előlépett vezérré Jayson Tatum, aki 27 pontjából 14-et ebben a negyedben szerzett - már 94-94-nél utolérték ellenfelüket, aztán 100-100 után egy 9-0-s rohammal lógtak meg és innentől nem is néztek vissza. Stevens elmondta, hogy csapatként még nem tartanak ott, ahol szeretnének, de néha ilyen helyzetben is meg kell találni a módot a győzelemre, ők pedig most ezt meg tudták tenni - Tatum (27 pont, 11 lepattanó, 4 gólpassz, 3 labdaszerzés), Brown (20 pont, 7/13 mezőnyből, 4 labdaszerzés) és a feljavuló Smart (17 pont, 5 gólpassz) vezetésével sikerült nyerniük, így 2-2-ről folytathatják majd. 

Az első vereség. 3-0-s mérleggel ment bele ebbe a meccsbe az Indiana és a szoros első félidő után úgy tűnt, hogy jöhet a negyedik siker is - Victor Oladipo parádézott, TJ Warren egymaga 15 pontot szórt a harmadik negyedben és közel hússzal is vezettek már. A záró etapra azonban Warren és Oladipo is eltűnt (ketten együtt összesen hat pontot dobtak), most Domantas Sabonistól sem jöttek a jó dobások, a kispadról sem érkezett segítség, úgyhogy a feljavuló Boston ellen egyszerűen nem tudtak ritmust váltani - simán elbukták a lepattanózást, 21-gyel kevesebb büntetőt harcoltak ki, összességében a Celtics jobban akarta ezt. Nagy baj nyilván nincs, most a Clevelandet fogadják és a következő öt meccsükből négyet is otthon játszhatnak le. 

A Pacers legjobb dobói: Oladipo 24/6, Brogdon 19/9, Warren 17
A Celtics legjobb dobói: Tatum 27/3, Brown 20/3, Smart 17/9

Philadelphia 76ers - Toronto Raptors 100-93

Embiid egy sérüléssel együtt is dominált. Az előző meccset hátfájdalmak miatt kihagyta a Sixers centere, most viszont visszatért, de a harmadik negyed elején megsérült a lába és grimaszolva ment be az öltözőbe - Doc Rivers annyit mondott, hogy ő most meccs közben nem nézi meg a játékosát, mert ilyenkor általában rossz hírek jönnek. A rossz hír azonban a Toronto számára érkezett meg azzal, hogy Embiid néhány perc múlva visszatért a pályára és onnantól ízekre szedte a Raptorst a palánk alatt - a center végül 29 ponttal, 16 lepattanóval és 16 kiharcolt büntetővel zárta az estét, vele a pályán +15-ben voltak a hazaiak. A Philly a második félidőben 14 pontos hátrányból állt fel, a záró etapban jó védekezéssel és fontos dobásokkal gyűrte le a Torontót - 87-87-nél utólag visszavontak egy Baynes-triplát, onnantól pedig már a Sixers vezetett, egy perccel a vége előtt Seth Curry triplájával lett közte öt és innen nem volt visszaút. Embiid remeklése mellett Tobias Harris (26 pont, 11 lepattanó, 2 labdaszerzés, 2 blokk) is dicsérhető, az említett Curry 17 pontot szórt 3/6 triplával és 4 gólpasszal, Ben Simmons pedig a gyenge dobása ellenére 11 pontig, 13 lepattanóig és 7 gólpasszig jutott - 38%-os (!) mezőnymutatóval is megnyerték a meccset, úgyhogy 3-1-es mérlegről folytathatják majd.

Nincs meg az első győzelem. Immár 0-3-ra áll a Toronto ebben az alapszakaszban és bár ezen a meccsen úgy tűnt, hogy megtörhetik a jeget, de az utolsó másfél negyedben leolvadtak és végül ismét kikaptak. Egyébként parádésan kezdtek, limitálták az Embiid-Simmons párost és 28-17-re nyerték az első játékrészt, de ezt követően fokozatosan visszaestek és a nagyszünet után teljesen elfogytak támadásban - ott már csak 37 pontot tettek fel a táblára és 35,6%-os mezőnymutatóval zárták az összecsapást. A 17 bedobott triplájuk egy darabig vitte őket, egyénileg Lowry (24 pont, 8 lepattanó, 9 gólpassz), Siakam (20 pont, 6 lepattanó, 4/9 tripla) és Anunoby (20 pont, 4/7 tripla, 5 labdaszerzés) villanásait lehet kiemelni, de VanVleet, Baynes és a kispad nem nőtt fel a feladathoz - következőleg a Knicks ellen próbálkozhatnak.

A 76ers legjobb dobói: Embiid 29/3, Harris 26/6, Curry 17/9
A Raptors legjobb dobói: Lowry 24/9, Anunoby 20/12, Siakam 20/12

Washington Wizards - Chicago Bulls 107-115

A Bulls mozdult el a holtpontról. Két nyeretlen csapat találkozott ezen a mérkőzésen és előzetesen azért inkább a Wizardsnak állt a zászló a hazai pálya, Russell Westbrook visszatérése, illetve a Chicagónál Lauri Markkanen esetleges hiánya miatt. Utóbbi végül játszott, bár csak 19 percet töltött parketten, mielőtt újra megsérült, de mégis a Bulls nézett ki jobban: heten is elérték a tízpontos határt a vendégeknél, a kispadról többen is nagyszerűen szálltak be, a játék alapját megadta a LaVine-White páros és mindenki elvégezte a piszkos munkát is. A második negyedben a Wizards téglagyártásából kovácsoltak előnyt, aztán a harmadikban jött egy kis LaVine-show, amikor a hátvéd egymaga dobott sorozatban kilenc pontot és vezettek már 19-cel is, mielőtt ebből "elkoptattak" valamennyit - a meccslabdát Billy Donovan vezetőedző kapta a csapatától, aki az első győzelmét aratta a chicagói kispadon.

Valami hiányzik. Ennél azért többet várnánk attól a Washingtontól, amelyben ott van a magát nagyon sokra tartó Bradley Beal és a szintén legalább ilyen magabiztos Russell Westbrook, de eddig négyből négy zakót sikerült összeszedni, amely az utóbbi nyolc év legrosszabb rajtja a franchise-nál. Westbrook most is hozta a menetrendszerű tripla-duplát (21 pont, 15 lepattanó, 11 gólpassz), Beal 29 pontot szerzett, ráadásul most a padról Davis Bertans is beszórt egy 20-ast, de ez sem volt elég - a második negyedben 1/11-et dobtak távolról, ott hátrányba kerültek és ezt követően egyáltalán nem tudták magukhoz ragadni a gyeplőt. Egyelőre valami nem működik ennél a csapatnál, a két sztár statisztikái megvannak, a győzelmek viszont nem jönnek - most ismét a Bullsszal találkoznak, jöhet egy újabb próbálkozás.

A Wizards legjobb dobói: Beal 29/3, Westbrook 21/3, Bertans 20/9
A Bulls legjobb dobói: LaVine 23/9, White 18/6, Porter Jr. 16/9

Miami Heat - Milwaukee Bucks 97-144

Megsemmisítés, történelemírással. Elképesztő teljesítményt nyújtott ezen a mérkőzésen a Milwaukee, amely jó egy perc után 10-0-ra, négy perc után pedig 21-3-ra vezetett és ezt a részét tovább nem is érdemes vizsgálni a meccsnek - 46-26-ra nyerték az első negyedet a vendégek és az olló később is folyamatosan nyílt. Az este igazi sztorija azonban a Bucks tripladobása volt, Mike Budenholzer fiai már a nagyszünetig 16 hármast süllyesztettek el (franchise-csúcs), végül pedig 29-et küldtek a gyűrűbe, amellyel új NBA-rekordot állítottak fel, soha senki nem dobott még be ennyit egyetlen mérkőzésen - az előző rekord 27 volt, a Houston Rockets állította fel tavaly tavasszal. A Bucksnál a 13 pályára lépő játékos közül csak Giannis Antetokounmpo nem talált be kintről, aki egyébként mindössze 9 pontot szerzett, ezzel 132 meccs után fordult vele először az, hogy nem érte el a tízpontos határt - sebaj, egy ilyen történelmi estén ez aligha fontos. Jrue Holiday 6/10, Donte DiVincenzo 5/6, Khris Middleton pedig 4/5 hármast tett hozzá a rekordhoz, tényleg mindent bedobtak, ami csak a kezükbe került - Budenholzer szerint vannak napok, amikor a kosárlabda istenei velük vannak, ez egyértelműen ilyen nap volt...

Ezt nem teszi ki az ablakba a Miami. Ugyan Jimmy Butler és Andre Iguodala nem lépett pályára a Heatnél, de ez nem indokolta azt a teljességgel vállalhatatlan játékot, amit produkáltak a hazaiak, főleg hogy most először már száz néző is ott lehetett az arénában - igaz, egyelőre csak a csapattagok és a dolgozók családja, illetve barátai. Ezzel együtt annyira energia nélkül lézengtek csak a pályán, ami abszolút nem jellemző erre a csapatra és bár a végeredményhez, a kiütéshez, a történelemíráshoz a Bucks ihletett napja is kellett, de a Miami finoman szólva sem nehezítette meg a vendégcsapat dolgát. Ez volt a Heat történetének második legcsúnyább veresége és bár Erik Spoelstra hamar elengedte az estét (a kezdőből Harkless 4, Leonard 2 percet játszott), erre a teljesítményre akkor sincs mentség - írhatnánk, hogy legalább Tyler Herro dobott egy félidő alatt 20 pontot, de ezt valószínűleg most még ők maguk sem jegyzik sehova...

A Heat legjobb dobói: Herro 23/9, Nunn 15/3, Bradley 14/12
A Bucks legjobb dobói: Middleton 25/12, Holiday 24/18, DiVincenzo 17/15

Oklahoma City Thunder - Orlando Magic 107-118

Ligaelső a Magic. Mivel a Pacers és a Cavs is kikapott, így már csak két veretlen csapat maradt az NBA-ben, az Orlando mellett az Atlanta mondhatja ezt el magáról, de a Hawks nem lépett most pályára, a Magic pedig újabb győzelmet jegyzett, így Steve Clifford legénysége az egyedüli 4-0-s gárda, amely azt jelenti, hogy jelenleg ligaelsőként beszélhetünk róla. Ezen az estén a back-to-backet játszó OKC ellen sem hibáztak a vendégek, remekül kezdtek és 34 pontot dobtak az első negyedben, aztán szorosabb lett a meccs, de az utolsó játékrészben megint feljebb tudtak kapcsolni - 87-87 után gyors hat pontot dobott a remeklő Dwayne Bacon (18 pont, 8 lepattanó, 9/10 mezőnyből) és innentől már nem inogtak meg többször. Nik Vucsevics megint tarthatatlan volt (28 pont, 10 lepattanó, 5 gólpassz), Markelle Fultz a gyenge dobása mellett 10 gólpasszt osztott szét eladott labda nélkül, de Fournier, Ross és Gordon is tíz pont fölé jutott - 51%-kal céloztak mezőnyből és bár a védekezésükkel saját bevallásuk szerint nem elégedettek, azért 4-0-nál nagy panaszra nincs okuk...

A végét elrontotta az OKC. A back-to-back második felén gyengébben kezdett, aztán feljavult a Thunder, Shai Gilgeous-Alexander (23 pont, 7 lepattanó, 7 gólpassz, 8/10 mezőnyből, 3/3 tripla) és Isaiah Roby (19 pont, 9/12 mezőnyből) vezetésével visszajöttek, majd ki is egyenlítettek, de talán a hajrában "beütött" a fáradtság, mert az utolsó negyedben 4/13-at dobtak a büntetővonalról, az elhagyott kilenc pont pedig megbosszulta magát. Pedig a meccset kihagyó Al Horford és George Hill nélkül is jól néztek ki, a helyükre kerülő Roby és Justin Jackson is élt a lehetőséggel - Mark Daigneault vezetőedző is elégedett volt játékosaival, szerinte jól küzdöttek, csak a végén hibáztak túl sokat. Ezzel jelenleg 1-2-re állnak, most a New Orleanst fogadják, mielőtt elmennek egy hosszabb túrára.

A Thunder legjobb dobói: Gilgeous-Alexander 23/9, Roby 19/3, Dort 15/9
A Magic legjobb dobói: Vucsevics 28/9, Bacon 18, Fournier 14/6

Phoenix Suns - New Orleans Pelicans 111-86

Hamar eldőlt. Váratlanul sima mérkőzés lett ebből, a Suns ugyanis gyakorlatilag a második negyedben lerendezte a dolgokat, miután azt a játékrészt 35-15-re nyerte - a harmadik negyedben még visszajöttek a kezdők, ott tovább nyílt az olló és volt már közte 40 (!) pont is, mielőtt a záró etapot 25-11-re megnyerte és ezzel a végeredményt kicsit kozmetikázta a New Orleans. A Sunsnál így végül Chris Paul és Devin Booker is tíz pont alatt maradt, egyszerűen nem volt szükség tőlük többre (Paulnak azért volt 9 gólpassza) és csak Miles Bridges érte el a 30 perces határt, a többiek a harmadik negyedben letudták a munkát - sokkal energikusabban, agresszívebben játszottak Crowderék, amellyel nem tudott mit kezdeni a Pels. Monty Williams vezetőedző szerint az tetszett neki igazán, hogy amikor elkezdtek keményen védekezni, azzal rögtön szétszedték ellenfelüket és onnantól nem volt kérdés - igaz, most a nehéz dobásaik is beestek, ezért lett ekkora a különbség, de az alapot akkor is a védekezésük és az agresszivitásuk adta meg. Eddig jól néznek ki, 3-1-re állnak, most jön egy komolyabb kihívás a Jazz elleni idegenbeli meccs képében, meglátjuk, hogy ilyen helyzetben mennyire jók.

Van Gundy elégedetlen. A Pelicans edzője, Stan Van Gundy úgy fogalmazott, hogy nem is tud mit mondani a két középső negyedükről, mert ott nem egy dolog romlott el náluk, hanem minden - nem tudták leütni a labdát, nem tudták levédekezni a Suns sebességét, lassúak, bizonytalanok, erőtlenek voltak, értékelhetetlen volt a produkciójuk. Az már csak mindennek egyik hozadéka, hogy ők csapatszinten összesen 3/24 triplát tudtak bedobni, míg a Phoenix 19-szer talált be kintről, egyszerűen szörnyű meccset játszottak - Zion Williamsonnak voltak villanásai az első félidőben, pozitívumként talán ennyit lehet kiemelni. 2-2-re állnak, nem történt tragédia, de most mennek tovább Oklahoma Citybe, aztán jön négy hazai meccsük - ezeken meg kell alapozniuk a folytatást, mert aztán egy hetes idegenbeli túra következik...

A Suns legjobb dobói: Crowder 21/15, Johnson 18/12, Bridges 13/3, Ayton 13, Payne 13/9
A Pelicans legjobb dobói:  Williamson 20, Ingram 13/3, Adams 11, Alexander-Walker 11

Los Angeles Clippers - Minnesota Timberwolves 124-101

Javított a Clippers. A Dallas elleni kiütéses vereség után most egész más arcát mutatta Tyronn Lue alakulata, amelynél ugyan most sem játszott Kawhi Leonard, de ezúttal egyáltalán nem is hiányzott a pályáról. A hazaiak már az első negyedben is jó ritmusban kosárlabdáztak, aztán a másodikban állva hagyták a Minnesotát és a nagyszünetben kereken húsz ponttal vezettek - a fordulás után tovább nőtt a különbség, amely volt már 31 egység is, mielőtt a végén ezen kicsit szépített a Wolves. A Clippersnél heten dobtak 11 és 20 pont között, jól elosztott csapatmunkával tudtak dominálni és senki nem játszott extrát, illetve nem is vállalta túl magát: George és Ibaka 12-12, Williams 11 mezőnykísérlettel zárt, a többiek mind ez alatt maradtak, Végül 53,4%-os mezőnymutatóval, 51,6%-kal bevert 16 triplával, valamint 32 gólpasszal fejezték be az estét és tizenegy pályára lépő játékos szerzett pontot - javították a múltkori kisiklást, 3-1-gyel várják a Portland elleni évzárót.

Most ennyit tud a Wolves. Karl-Anthony Towns nélkül ennyire volt képes a Minnesota, nagyjából ugyanúgy nem tudott komoly ellenállást kifejteni, mint két napja a Lakers ellen. A különbség annyi volt, hogy most D'Angelo Russell (22 pont, 9/19 mezőnyből) nem volt olyan szörnyű, mint akkor, illetve Malik Beasley (19 pont) és Ricky Rubio (17 pont, 6/8 mezőnyből) is hozzátett valamit - az 1/1-es Anthony Edwards 4/7 triplával jelentkezett a padról, de ezen felül csak három elrontott közeli, egy fault és egy blokk került be a statlapjára, ő sem váltotta meg a világot. Towns nélkül lehet, hogy ez a plafon a Minny számára, mindenesetre 2020 nekik ezzel véget ért, legközelebb január másodikán fogadják a Washingtont. 

A Clippers legjobb dobói: Williams 20/3, George 18/12, Ibaka 16
A Timberwolves legjobb dobói: Russell 22/12, Beasley 19/6, Rubio 17/6

Sacramento Kings - Denver Nuggets 125-115

Haliburton villogott, megint a Kings örülhetett. A szezon első meccsén Denverben nyert hosszabbítást a Sacramento, így most itt volt a visszavágás lehetősége a Nuggets előtt, de megint nem tudott ezzel élni Mike Malone csapata, ismét a Kings jött ki győztesen a küzdelemből. A hazaiaknál De'Aaron Fox (24 pont, 9 gólpassz) nagyon élt, de Richaun Holmes is beszórt egy 20-ast minimális hibával, Marvin Bagley alig 23 perc alatt jutott el 18-ig, Harrison Barnes a 13 pontja mellett 8 gólpasszt (karriercsúcs) jegyzett és a kispadról is érkezett segítség, így Buddy Hield gyengébb napja is belefért. A döntő faktort viszont az újonc csereirányító, Tyrese Haliburton jelentette, aki 13 ponttal, 6 gólpasszal, 3 labdaszerzéssel és 3/4 triplával jelentkezett, kétszer is fontos pillanatban talált be távolról, illetve a záró etapban kulcsszerepe volt a 11-0-s, meccsdöntő Kings-rohamban - vele a pályán +20-ban volt a Sacto, nem csoda, hogy a teljes negyedik negyedet a pályán töltötte. A hazaiak így 3-1-re állnak, a Denvert már oda-vissza megverték, most pedig Houstonba látogatnak.

Jokics most felemás volt, nem működött jól a Denver. Jamal Murray nem tudta vállalni a játékot az előző esti sérülése után, így még nagyobb teher hárult a nagy formában lévő Nikola Jokicsra, aki azonban ezúttal kissé felemás teljesítményt nyújtott. Egyrészt 26 ponttal, 11 lepattanóval és 12 gólpasszal összehozta pályafutása 44. tripla-dupláját, amivel történelmet írt, mert ennyire még senki nem volt képes a Nuggets mezében, másrészt viszont 10 labdát is eladott, amit edzője is megjegyzett - a csapat összesen húsz alkalommal veszítette el a labdát és ezekből közel negyven pontot kapott, ez nem fért bele. Amúgy Michael Porter Jr. (30 pont, 10 lepattanó, 12/18 mezőnyből, 4/7 tripla, 2 blokk) teljesítményét illik kiemelni, Monte Morris dobott 24 pontot (karriercsúcs), de a hullámzásból rosszul jöttek ki a végén: a második negyedet 42-28-ra elvesztették, aztán a harmadikat 38-22-re megnyerték, majd a negyediket megint elbukták 29-15-re. Összességében voltak 10 pontos előnyben és 14 pontos hátrányban is az este folyamán, de a záró etapban Haliburton és a Kings sok volt nekik, így megint kikaptak és csak 1-3-mal kezdték a szezont.

A Kings legjobb dobói: Fox 24/6, Holmes 20, Bagley 18/6
A Nuggets legjobb dobói: Porter Jr. 30/12, Jokics 26/3, Morris 24/6

Visszajátszás: A Bucks 29 triplája és Nik Vucsevics rekordja - videók

A tabella ezen a linken megtekinthető!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus