Tovább robogna a Spurs, új szériát kezdene a Rockets

Pályán többek között a ligaelső Milwaukee, illetve a Philadelphia is - nézzük, hogy mit várhatunk az aktuális NBA-játéknaptól.

 

Detroit Pistons - Los Angeles Lakers 00:00

A Lakers back-to-backet játszik, ami az eredeti tervek szerint azt jelenti, hogy a "szokásos" hiányzók mellett LeBron James sem fog játszani, meglátjuk, hogy ez tényleg így lesz-e - hivatalosan "kérdéses" az állapota, valószínűleg ő dönti majd el, hogy mit akar. A Pistonsnak ideális meccs lehet ez a helyrerázódáshoz, mert a Lakers James nélkül jelenleg nem sok mindenre jó, főleg a torontói vereség másnapján, míg a Detroit a parádés formát követően egy 75 és egy 74 dobott pontos meccs után próbálja újraindítani a rendszert. A hazaiaknak megoldást kell találni arra a két borzalomra, ami a támadójátékot illeti, de ha ez sikerül, akkor abszolút favorit a gárda ezen az estén, illetve nagyon nagy szüksége is van a sikerre, hiszen a keleti playoff-helyekért küzd. Ami gondot okozhat, az Reggie Jackson kisebb sérülése, az ő játéka jelenleg kérdéses.

Philadelphia 76ers - Sacramento Kings 00:00

Itt a Kings játszik back-to-backet a szoros bostoni vereség után, úgyhogy a rivális által "előkészített" labdát le kell csapnia a Phillynek - otthon, frissebben ezt a Sacramentót Joel Embiidéknek is meg kell verni, főleg, hogy a Celtics és a Pacers is nyert előző este. A Sixers nem játszik túl jól, de az előző két hazai meccsét azért kiszenvedte, mindkétszer száz pont alatt tartotta aktuális ellenfelét, ha most is hasonló védekezést mutat be, akkor elöl egyszerűen van annyi sztárja, ami a fáradtabb vendégek ellen elég lehet a sikerhez. A hírek szerint most már Jimmy Butler is pályára léphet, a kisebb sérüléssel bajlódó Ben Simmons és Mike Scott is vállalja a játékot, a centereik már visszatértek, úgyhogy bár a Kings is bevetette előző este Marvin Bagley-t, mindenképpen blama lenne a hazaiak számára, ha nem tudnának nyerni.

Washington Wizards - Charlotte Hornets 00:00

Keleti ki-ki meccs, ahol másfél mérkőzés a távolság a felek között, jelen esetben a Hornets javára, de egy héttel ezelőtt Charlotte-ban is megmérkőztek a csapatok és ott a Washington egy ponttal kikapott - azóta viszont kettőből kettőt nyert, otthon sokkal magabiztosabb, a Charlotte pedig kettőből kettőt bukott idegenben. A vendégek pihentebbek, szokatlanul hosszú pihenőjük volt most a meccs előtt, de saját közönsége előtt ezt ellensúlyozhatja a kiegyensúlyozott és javuló formában lévő fővárosi alakulat - a két csapat idei három eddigi találkozóját egyébként is mindig az aktuális hazai együttes nyerte. Nehezítheti a Wizards dolgát, hogy Trevor Ariza játéka kérdéses egy térdsérülés miatt, míg a vendégeknél Batum, Williams, Zeller és Parker sem 100%-os, de a tervek szerint közülük csak Zeller fog hiányozni.

Miami Heat - Milwaukee Bucks 1:00

Érdekes meccs lehet, hiszen papíron természetesen toronymagas favorit a Bucks, de zsinórban három idegenbeli vereség után legutóbb a teljesen széteső Pels otthonában tudott javítani a ligaelső, míg a Miami a Toronto elleni rossz napot leszámítva sorra nyeri a meccseit, hatból öt sikernél tart. A floridaiak egyszer idén már a Milwaukee-t is megverték ebben a csarnokban és ha tudják hozni a kiegyensúlyozott támadójátékukat, illetve a Bucks ellen elméletben jól működő zónavédekezésüket, akkor lehet keresnivalójuk, Giannis Antetokounmpóék nincsenek igazán kirobbanó formában. Egy sérülés boríthatja kicsit a terveket, mert Dwyane Wade játéka kérdéses, a vendégeknél viszont a megszokott rotációból elvileg mindenki bevethető.

Houston Rockets - Phoenix Suns 1:00

A Rockets kilenc győzelem után vereséget szenvedett legutóbb a Golden State-től, de ettől függetlenül most ismét nyernie kell - a Sunsnak voltak jó meccsei, szép győzelmei mostanában, de a Jazz ellen nem volt esélye, meglátjuk, hogy most sikerül-e felvennie a kesztyűt. Ha Hardenék komolyan veszik az összecsapást, akkor a különbség azért egyértelmű, a vendégeknél ráadásul egy fontos láncszem, Tyler Johnson játéka kérdéses, fáj a térde - a hazaiaknál viszont mindenki bevethető, úgyhogy ha megfelelő a hozzáállásuk, nyerniük kell.

New Orleans Pelicans - Portland Trail Blazers 1:00

Jrue Holiday kiültetése óta nincs sok tartás a New Orleansban, az elmúlt négy mérkőzését elvesztette a gárda, míg a Portland két bukta után rendezte a sorait és két magabiztos győzelmet aratott, úgyhogy idegenben is abszolút favoritnak számít. Damian Lillardék dolgát a rövidebb kispad nehezítheti kissé, mert Hood, Curry és Harkless sem 100%-os, utóbbi kettő pedig lehet, hogy nem is tudja vállalni a játékot, de az alapemberek így is adottak, a játék megvan, az említett két győzelem során egyaránt 120 pont felett dobtak, úgyhogy nincs mitől tartaniuk.

San Antonio Spurs - New York Knicks 1:30

Itt egyértelműek az erőviszonyok, a Spurs bombaformában van és zsinórban hat győzelemből érkezik, míg a Knicks az elmúlt hét találkozóját elvesztette és egyértelműen sereghajtó ligaszinten - óriási kötelező ez a hazaiak számára. DeRozanék dolgát a sérülések sem nehezítik, Rudy Gay betegsége az egyetlen zavaró tényező, de a hírek szerint most már ő is pályára léphet, úgyhogy minden adott egy magabiztos texasi sikerhez - a vendégeknél Dennis Smith Jr. játéka egyébként is kérdéses, Hezonja játszhat, Ntilikina viszont nem léphet pályára.

Los Angeles Clippes - Chicago Bulls 3:30

A játéknap zárásaként a Clippers fogadja a Chicagót és ezen a mérkőzésen papíron szintén egyértelműek az erőviszonyok, de a Bullsban jobb napjain azért benne van, benne lehet a bravúr, akár még Los Angelesben is. A hazaiak szenzációs szériájukkal gyakorlatilag bebiztosították a playoff-részvételüket és bár legutóbb egy back-to-back második felén nem tudtak mit kezdeni a Portlanddel, ettől még nem lettek rosszabbak - Danilo Gallinari játékára is van már esély, ő maga azt mondta, hogy ott lesz a parketten. A vendégek jó formája Zach LaVine sérülésével illant el az elmúlt mérkőzéseken, de most ő és Otto Porter is tudott már edzeni, mindketten ott lesznek a pályán, teljes felszereltségben pedig ez a Bulls azért elég látványos és hatékony kosárlabdára képes.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus