Újabb 12 meccses NBA-játéknap jön

Lesz Jazz-Grizzlies, Bulls-Bucks, Raptors-Hawks, Nuggets-Spurs vagy Suns-Lakers összecsapás is.

Indiana Pacers - Philadelphia 76ers 01:00

Egyértelműek az erőviszonyok, a Sixers a keleti első négy helyen csatázik, a Pacers pedig már sehol semmiért, ráadásul sorozatban hét vereségnél tart, míg a Philly az előző két találkozóját megnyerte. Komoly blama lenne a vendégek számára, ha nem hoznák ezt a kötelező győzelmet, sérültjük nincs, a kiemelés mellett pedig egyénileg is lehet céljuk: Joel Embiid az MVP-címért és a pontkirályi címért is harcol, neki személy szerint is nagyon kellene egy újabb jó meccs. 

 

Orlando Magic - Cleveland Cavaliers 01:00

Itt a Cavsnek kell nyerni, hiszen az Orlando keleti utolsó és az előző hat mérkőzését elbukta, míg a Cleveland hetedik a konferenciában és nagyon kellene neki némi lendület a playin előtt. Az előző két meccsen nem voltak rosszak Garlandék, egyet nyertek, majd szoros csatát vívtak a Phillyvel, de sem Allenre, sem Mobley-ra nem számíthatnak még mindig, így magas poszton ezúttal is lehetnek problémáik. Ezzel együtt a Magic elmúlt meccseit és kiütéses vereségeit elnzéve könnyen lehet, hogy Anthonyék már elengedték a szezont és az alapszakasz ezen pontján a motiváció a döntő faktor - ebben pedig nem lehet kérdés, hogy a Cavsnek kell előnyben lennie. 

 

Brooklyn Nets - Houston Rockets 01:30

A Brooklyn néhány jobb meccs után az előző kettőt megint elbukta, mindkétszer 120 pontig engedte aktuális ellenfelét és ha hagyják, akkor a Rockets is képes megszórni bárkit még úgy is, hogy több alapember sem játszik már, illetve hogy nyilván nem egy szint a két csapat. A Nets számára otthon kötelező a győzelem, Duranték a keleti 8-10. helyen lökdösődnek és nem mindegy, hogy melyik pozícióban végeznek,  az 1/1-ért "harcoló" Houston ellen nem fér bele nekik egy hiba a saját csarnokukban. A dolgukat az nehezíti, hogy Goran Dragic és Seth Curry sem léphet most pályára, a kiegészítő személyzetük nem lesz teljes. 

 

Miami Heat - Charlotte Hornets 01:30

A Heat nagyon közel áll már a keleti első hely megszerzéséhez, két meccsel vezetnek a floridaiak a Boston előtt és egyébként is jó formában vannak: sorozatban négyet nyertek, Bostonban, Chicagóban és Torontóban is győztek az elmúlt szűk egy hétben, úgyhogy magabiztosak lehetnek. A Charlotte sem volt rossz passzban, de legutóbb 30 ponttal kapott ki a Phillytől, az elég csúnyára sikerült, bár azóta két teljes napot pihenhettek Bridgesék, ez segíthet rajtuk. A vendégeknél nem lesz hiányzó és tét számukra is van, hiszen a Hawks-Nets párossal csatáznak a playin-helyeken, már Gordon Hayward is játszik, elvileg minden adott ahhoz, hogy képesek legyenek meglepetést okozni, ha védekezésben kicsit rendezik a soraikat, akkor lehet keresnivalójuk. Ezt erősíti, hogy bár Jimmy Butler ott lesz a pályán a Miaminál, de Tucker, Lowry, Morris, Vincent és Martin játéka is kérdéses, valószínűleg lesznek hiányzóik. Ha a Heat győz, akkor gyakorlatilag a kezébe veszi a konferencia első kiemelését a rájátszásra. 

 

Toronto Raptors - Atlanta Hawks 01:30

Mindkét csapatnak kellene a győzelem, a Toronto a Bullsszal harcol a keleti 5-6. helyen, míg az Atlanta a Nets-Hornets párost előzte meg az utóbbi mérkőzéseken és igyekszik megtartani ezt a minimális előnyét, hogy minél jobb pozícióból kezdhesse a playint - sőt, jelen pillanatban még a Cavs sincs látótávolságon kívül. Alapvetően mindkét gárda jó formát futott az elmúlt időszakban, az Atlanta sorozatban ötöt nyert, a Toronto pedig egy hasonló széria után legutóbb a Miamitól kapott ki otthon, az jelen pillanatban "belefér". Az egymás elleni csatában eddig 2-1-re vezet a Raptors és ha VanVleeték akarata érvényesül, akkor most is ők jöhetnek ki jobban a meccsből: ők kontrollálják a tempót, védekeznek, lepattanóznak, figyelnek a labdára, míg a Hawksban talán nagyobb tűzerő van, gyorsabban játszik, de védekezésben közel sem olyan hatékony, mint ellenfele. Nyilván kulcskérdés lesz, hogy Trent Jr.-ék tudnak-e bármit kezdeni Trae Younggal, ha igen, akkor félig nyert ügyük lehet - a vendégeknél Gallinari és Bogdanovics játéka is erősen kérdéses, míg a Torontónál Anunobyról mondható el ugyanez. 

 

Chicago Bulls - Milwaukee Bucks 02:00

Ez is fontos meccs, a Bucks jelenleg 3-4. Keleten és szeretne minél előrébb kerülni, a Boston csak fél mérkőzésre van, míg a Chicago a Raptorsszal van egálban, DeRozanék ott szeretnének jó irányba mozdulni. Ez a csata papíron akár a rájátszás első körében is összejöhet, így is érdemes vizsgálni az eseményeket, mindenesetre egyik fél sincs igazán jó formában: a Bulls két győzelem után legutóbb simán kikapott a Heattől, a Milwaukee pedig két hazai vereséget szenvedett, legutóbb a Dallas ellen bukott rangadót. Eddig idén 3-0-ra a Milwaukee vezet ebben a párharcban és Giannisék talán most is esélyesebbek még idegenben is, főleg hogy a Bullsnál Zach LaVine sorsa bizonytalan: most még jobban fáj a térde és kérdésesre változtatták a státuszát. Nyilván kérdés, hogy Middletonék tudják-e limitálni DeRozant és hogy a palánk alatt mennyire tud érvényesülni Vucsevics, de ha Giannis hozza az MVP-formáját, akkor inkább nekik áll a zászló. 

 

Minnesota Timberwolves - Washington Wizards 02:00

Itt csak a Minny számára van tét, a Wizards szezonjának érdemi része már véget ért, bár Porzingisék elkezdték hozni a győzelmeket, mielőtt legutóbb kicsit "eligazította" őket a Boston - a 42 pontos vereség után kérdés, hogy mennyi kedvük lesz most akadékoskodni, hiszen tényleg lényegtelen számukra, hogy mi történik. A Wolves másfél meccsre van a továbbra sem túl magabiztos Jazztől, még van esélye arra, hogy elkerülje a playint és egyenes ágon a rájátszásba jusson, ez egy olyan cél, amelyért érdemes küzdeni, így alighanem kellően motiváltan lépnek majd pályára Russellék. A keretük is minőségibb és a játékuk is jobb, mint ellenfelüké, ráadásul két idegenbeli győzelemből érkeznek, nincsenek rossz formában - Beasley és McDaniels alighanem hiányozni fog, de így is ők a favoritok, nem tehetik meg, hogy hibáznak. 

 

Oklahoma City Thunder - Portland Trail Blazers 02:00

Teljességgel lényegtelen alsóházi meccs, egyik csapatot sem érdekli már kicsit sem ez a szezon, ki is ülteti, akit lehet, az elmúlt időszakban már kérdés nélkül ennek a két együttesnek volt a leggyengébb aktív kerete az NBA-ben. Most is ennek megfelelően kell kezelni a találkozót, se színvonal, se presztízs, se tét - nagyjából ezt várhatjuk, nem ezt ajánljuk a bőséges napi programból. 

 

Denver Nuggets - San Antonio Spurs 03:00

Ez a találkozó mindkét csapat számára jelentőséggel bír, a Spurs próbálja matematikailag is bebiztosítani a playin-szereplését, amit egy esetleges győzelemmel gyakorlatilag meg is tenne, ráadásul még a Pelicanst is támadhatja a nyugati kilencedik helyért, míg a Denver a Jazzt szeretné maga mögött tartani, ehhez viszont nem hibázhat. Alapvetően jobb csapat a Nuggets, a Wolves elleni betlit leszámítva nyerte is mostanában a meccseit, erős a hazai pályája, Nikola Jokics lehet, hogy hamarosan kétszeres MVP lesz, ráadásul a Spurs ellen is 2-1-re vezet idén, az esélyek mellette szólnak. Viszont a San Antonio is jó formában van, hétből hatot nyert és bár az előző kettő a Blazers ellen született meg, de akkor is nagyot hajrázik a társaság, amelynél emiatt a hangulat is remek. Egyetlen gondjuk van, Dejounte Murray betegsége, aki több kilót is ledobott néhány nap alatt, ő még mindig nem áll rendelkezésre, így vezérük nélkül kellene meglepetést okozniuk az esélyesebb hazaiak ellen. 

 

Utah Jazz - Memphis Grizzlies 03:00

A Grizzlies megállíthatatlan, sorozatban hetet nyert, legutóbb pedig B kerettel kiállva is megverte a ligaelső Sunst, úgyhogy nem tudjuk nem őket esélyesnek kikiáltani. Ezúttal sem lesz még Morant és Brooks sem, de a többiek visszatérhetnek, az utóbbi időben nyújtott csapatjátékukkal pedig a jelek szerint bárkit, bárhol, bármikor képesek legyőzni. A Jazz közel sincs ilyen jó formában, már csak hatodikak Gobert-ék, legutóbb a Golden State-től is kikaptak és hétből hatot buktak, sem a kémia, sem a védekezés, sem az akarat nem az igazi mostanában. Hogy ezeken tudnak-e javítani, az a nagy kérdés, de ha nem, akkor bajba kerülhetnek és még a Minnesota is lenyomhatja őket a célvonal előtt, így a playoff-szereplésük is veszélybe kerülhet - nagyon kellene nekik most egy hazai győzelem. Fontos hiányzójuk nem lesz, egészségesebb a keretük, mint a Memphisé, igazából otthon elvileg mindenük adott ahhoz, hogy győzzenek, de főleg fejben kellene rendezniük a soraikat ahhoz, hogy a szárnyaló Grizzlies ellen ezt ténylegesen is meg tudják tenni. 

 

Sacramento Kings - New Orleans Pelicans 04:00

A Pelicans a nyugati 9. helyen áll és ezt akarja megőrizni, egy győzelemmel óriásit lépnének efelé Ingramék, akik legutóbb a Clipperstől kaptak ki három győzelem után. A Kingsnek semmilyen motivációja nincs, már régen elúszott a szezonja, ugyan Houstonban nyert kettőt, de igazából a játéka meg is felel annak, ahol elhelyezkedik a tabellán és amileyn céljai lehetnek ilyenkor, úgyhogy abszolút esélyes a New Orleans. A vendégeknél Jonas Valanciunas játéka kérdéses egy bokasérülés miatt, rá azért szükségük lenne ahhoz, hogy igazán magabiztosak lehessenek. 

 

Phoenix Suns - Los Angeles Lakers 04:30

A Lakersnél LeBron James legutóbb sem játszott és most sem fog, bejelentették, hogy ezúttal sem lehet ott a parketten - Anthony Davisnek és Russell Westbrooknak kellene elodáznia a szezon hivatalos lezárását a csapat számára. Ugyanis ha most kikapnak, a Spurs pedig nyer, akkor eldől, hogy lemaradnak a playinről, ezzel a tudattal léphetnek most pályára. A Sunsnak már semmilyen tét nincs gyakorlatilag hetek óta, ez pedig legutóbb látszott is a Memphis ellen, a fél kezdőt kiültették, a másik fele pedig csoszogott és kikaptak a Grizzlies B-től, most viszont elvileg senki fontos játékost nem fognak pihentetni, visszatérnek a múltkor hiányzók is. Az érdekesség az, hogy Davis mondott "érdekeseket" a Phoenixről nemrég, amit akkor komoly motivációként használtak fel Bookerék és mivel AD-t most otthon fogadhatják, így alighanem erre az estére meglesz a kellő tűz - márpedig ha ez így lesz, akkor nem sok esélye lehet a Los Angelesnek. 

 

A tabella ezen a linken megtekinthető!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus