Újabb bravúr, másodszor is nyert a GSW otthonában a Clippers

Nem tudta lezárni a maga párharcát a címvédő Golden State, amely Kevin Durant 45 pontja ellenére újabb hazai vereséget szenvedett a parádézó Clippers ellen - a Houston viszont közben továbbjutott, egy védekezésről szóló meccsen, kiélezett végjátékban gyűrték le a Jazzt James Hardenék.

Nem tudta lezárni a maga párharcát az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásában a címvédő Golden State, amely Kevin Durant 45 pontja ellenére újabb hazai vereséget szenvedett a parádézó Clippers ellen - a Houston viszont közben továbbjutott, egy védekezésről szóló meccsen, kiélezett végjátékban gyűrték le a Jazzt James Hardenék.

Visszajátszás: Durant látta Lillard játékát, a GSW nem nézte meg a Blazersét - videók

Houston Rockets - Utah Jazz 100-93

A csúnya meccsek is fekszenek a Houstonnak. A párharc első két találkozóján még támadásban is remek volt a Rockets, de már akkor is megénekeltük, hogy mennyire jó a védekezésük és hogy igazából amiatt léptek meg 2-0-ra, az azóta lejátszott három találkozó pedig abszolút "csúnya" volt, nem a látványos támadójátékról, hanem a kőkemény védekezésről szólt - márpedig Mike D'Antoni csapata ezekből is meg tudott nyerni kettőt. Ezen az estén sem dobták le a csillagokat a hazaiak, viszont volt 12 labdaszerzésük, 12 blokkjuk, Donovan Mitchellt rémálom-szerű meccsbe kergették bele és a végjátékban nagyon koncentráltan és határozottan tartották meg minimális előnyüket - a harmadik negyedben megléptek egyszer tíz egységgel, de ezt leszámítva végig szorosan alakult a küzdelem. A hajrában azonban nem remegtek meg, James Hardennek (26 pont, 6-6 lepattanó és gólpassz, 3 labdaszerzés, 4 blokk) volt clutch dobása és clutch büntetői, PJ Tuckernek clutch támadópattanója, büntetői és blokkja is, a Jazz pedig nem tudta átbillenteni a találkozót, megállt mínusz egy pontnál - ezzel pedig Chris Paulék le is zárták a szériát, egyetlen vereséggel, 4-1-es összesítéssel jutottak a következő körbe és készülhetnek a Warriors elleni szupercsatára.

Apróságok hiányoztak. Jó meccset játszott a Utah abból a szempontból, hogy sokáig limitálta Hardent (0/7-tel, vagy 1/12-vel kezdett mezőnyből) és összességében kontroll alatt tartotta a houstoni támadójátékot, amikor a harmadik negyedben kicsit meglépett a Rockets, akkor is vissza tudtak vágni, sőt, a negyedik játékrész elején egy 8-0-s rohammal még a vezetést is vissza tudták venni. Az egylabdás, szoros végjátékban azonban kellett volna egy rutinos szupersztár, aki megoldja a helyzeteket, ilyennel azonban nem rendelkeznek, főleg hogy Donovan Mitchell botrányosan gyenge volt ma (12 pont, 1 gólpassz, 4/22 mezőnyből, 0/9 tripla) - Ricky Rubio próbálkozott, de ő azért nem ez a szint, a padról pedig hiába hozott 18 pontot Royce O'Neale, ez természetesen nem lehet az ő feladata. Feljöttek ugyan egyetlen pontra, de az utolsó két percben kaptak két blokkot, eladtak egy labdát, engedtek egy clutch támadópattanót és összességében hétből egyet dobtak mezőnyből, kintről veszélytelenek voltak, így pedig nem lehetett megverni ezt a Houstont. Apróságok hiányoztak a Jazznek a bravúrhoz és a párharc elnyújtásához, de ezek az apróságok egyelőre nincsenek meg náluk, úgyhogy a Rockets szintje még soknak bizonyult számukra.

A Rockets legjobb dobói: Harden 26/9, Capela 16, Paul 15/3, Gordon 15/12
A Jazz legjobb dobói: O'Neale 18/6, Rubio 17/3, Crowder 15/9

A párharc végeredménye: 4-1 a Rockets javára.

Golden State Warriors - Los Angeles Clippers 121-129

Mit művel a Clippers? Már az is történelmi tett volt, hogy a második meccset egy egészen elképesztő fordítással ellopta a Los Angeles, de azóta azért a GSW a helyükre tette a dolgokat és mindkét mérkőzést behúzta a Staplesben, úgy tűnt, hogy ezen az estén véget is ér a párharc. Doc Rivers azonban nem így gondolta, feltüzelte játékosait és bár a védekezés az első negyedben még nem igazán állt össze, de támadásban már akkor is megvolt a ritmus és ahogy kiegyenesedtek hátul, úgy vették át az összecsapás irányítását - végül megcsinálták azt a bravúrt, hogy konkrétan túldobták ezt a Golden State-et, méghozzá idegenben. Kellett ehhez egy újabb szenzációs meccs Lou Williamstől (33 pont, 12/19 mezőnyből, 10 gólpassz), hozta magát Montrezl Harrell (24 pont, 11/14 mezőnyből) és Danilo Gallinari (26 pont, 7 lepattanó) is, de Patrick Beverley is extrát játszott (17 pont, 14 lepattanó, 4 gólpassz, 5/11 tripla), sőt, JaMychal Green is tíz pont fölé jutott - csapatszinten 54%-al dobtak mezőnyből, miközben Kevin Durantet leszámítva kordában tudták tartani a Warriorst. A harmadik negyedben már 12-13 ponttal is vezettek és a tíz körüli különbséget sokáig tartani is tudták, majd bár az utolsó három percre utolérte őket a Warriors, sőt, a vezetést is visszavette, de ismét érkezett Williams - bevert egy triplát faulttal együtt, majd a következő két támadásból két duplát süllyesztett el, úgyhogy igazából egymaga eldöntötte a csatát. Erre valószínűleg senki sem számított, az újabb nagyon komoly bravúr után pedig úgy utazhat haza Doc Rivers csapata, hogy otthon akár hetedik meccsre is kényszerítheti a bajnokot.

Csak Durant gondolta ezt komolyan. Nem játszott rosszul Steph Curry (24 pont, 4/5 tripla) és Klay Thompson sem, de igazából egyedül Kevin Durant vette fel a kesztyűt a bepörgő Clippersszel, a kétszeres döntő-MVP klasszisteljesítménye azonban ezúttal nem volt elég - érdekes módon most a GSW járt úgy, hogy "sok lúd disznót győz", hiába volt náluk a meccs legjobbja, az ellenfél több lábon állt náluk. Durant végül 45 pontig jutott el 14/26-os mezőnymutatóval, 12/12 büntetővel, hat-hat lepattanóval és gólpasszal, de a többiek nem segítettek neki eleget, főleg ami a védekezést illeti - a LAC húzóemberei gyakorlatilag azt csináltak, amit akartak, sem egyénileg, sem csapatszinten nem voltak rendben hátul és el kellett fogadniuk, hogy ez a csapat nemes egyszerűséggel nagyobb tűzerővel bírt így náluk ezen az estén. Sokáig tartott, mire igazán belendültek és visszajöttek a tíz pont körüli/feletti hátrányukból, de hiába vették vissza a vezetést Durant révén, mielőtt elhitték volna, hogy ez elég, rá kellett jönniük, hogy Williams már olyan tűzben van, hogy nem tudnak vele mit kezdeni - ezt Curry és Thompson meg is támogatta egy-egy clutch eladott labdával, illetve a végén a megszokottnál több támadást próbált befejezni Andre Iguodala is, ami nem volt a legjobb opció, úgyhogy vereséget szenvedtek. Bosszantó ez számukra, mert így most vissza kell utazniuk Los Angelesbe, ahol egy feltüzelt Clippers ellen megint nem lesz könnyű dolguk és ha meg is oldják a feladatot, a Rockets már hátradőlve figyeli az eseményeket - ha pedig nem oldják meg és hetedik meccsre kényszerülnek, akkor már bármi elképzelhető...

A Warriors legjobb dobói: Durant 45/15, Curry 24/12, Thompson 22/12
A Clippers legjobb dobói: Williams 33/3, Gallinari 26/9, Harrell 24

A párharc állása: 3-2 a Warriors javára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus