Újabb rangadóra készül a Pelicans, Utahban nyerne a Lakers

Nyolc mérkőzést rendeznek hajnalban az NBA soron következő játéknapján, mutatjuk, hogy milyen program vár ránk.

Boston Celtics – Houston Rockets 01:00

A Celtics bár legutóbb nagyon simán kikapott a Milwaukee elleni rangadón, de abból a mérkőzésből nem érdemes messze menő következtetéseket levonni, az akkor back-to-back pályára lépő Boston láthatóan nem akart megszakadni a győzelemért. Ettől függetlenül a kelták továbbra is a liga legjobb mérlegével rendelkeznek, keleti éllovásként pedig továbbra is kényelmes előnyük van az üldözők előtt. A Rockets teljesítménye az elmúlt időszakban visszaesett, már hazai pályán is csúszott be néhány vereség, idegenben meg aztán végképp nem találja a ritmust a csapat – igaz, hogy a tegnapi játéknapon Detroitban tudott nyerni, de ahhoz egy dudaszós, gyűrűből kipörgő tripla is kellett a Pistonstól, egy teljesen utolsó tankoló csapat ellen ennél azért jóval magabiztosabb győzelmet várt volna tőlük az ember. Most a mezőny legjobb csapata ellen kissé kilátástalan a helyzetük, idegenben és back-to-back lépnek pályára Sengünék, egyszerűen semmi nem szól amellett, hogy a hazai pályán még mindig veretlen Celtics ellen labdába tudna rúgni a vendégcsapat.

 

Atlanta Hawks – Washington Wizards 01:30

Az Atlanta néhány nappal ezelőtt hiába győzte le hatalmas meglepetésre a Sixerst, tegnap már az Indianától is kikapott, ráadásul úgy is közel 130 pontot kapott a csapat, hogy az ellenfélnél nem állt rendelkezésre Tyrese Haliburton – nagyon mélyen vannak a hazaiak jelenleg és egyelőre még az is gondot okoz számukra, hogy valahogyan a playin-helyekre odaérjenek. A Wizards viszont még ennél is jóval alacsonyabb színvonalat képvisel, Kuzmáék kilencszer is kikaptak az utóbbi tíz meccsükön és zsinórban hat zakónál tartanak most, gyakorlatilag senki ellen nem léphetnek pályára bizakodva és általában a meccsek után sem távoznak jó szájízzel. Az elmúlt időszakban 3-7-et összehozó Hawksnak most muszáj nyernie, ha valóban ott szeretne lenni a keleti top 10-ben, egy ilyen céltalanul lézengő csapat ellen, mint az idei Washington, egyszerűen nem férhet bele az újabb botlás.

 

Milwaukee Bucks – Golden State Warriors 02:00 (ÉLŐ - Sport 1)

Érdekes módon egyik csapat sincs jó formában, ez pedig inkább a Bucks szempontjából csalódás, a hazaiak ugyanis az elmúlt meccseken lépést tévesztettek, csak 50%-kal hozták le az utolsó tíz találkozójukat. Az egészben leginkább az a fájó, hogy Giannisék nyerhető meccseken maradtak alul, az utóbbi napokban kikaptak kétszer a Pacerstől, egyszer-egyszer pedig a Houstontól és a Jazztől is – ezt azért valamelyest feledtetni tudta az elmúlt alkalommal a Boston elleni csúcsrangadó behúzása, bár a kelták azt a derbit jól láthatóan már a legelején elengedték, így nem abból nem lehetett komoly következtetéseket levonni arról, hogy hol jár most valójában a Bucks. A Warriors back-to-back érkezik meg a keleti második elleni meccsre, a Raptors és a Pelicans elleni két kiábrándító zakó után ritkán látott jó támadójátékkal tegnap Chicagóban tudott nyerni, most azonban egy jóval nagyobb erőpróba vár Curry-ékre, ahol alapvetően még kipihenten sem ők lennének az esélyesebbek. A hazaiak Crowder kivételével teljes kerettel fogadhatják a GSW-t, a vendégeknél azonban Moody, Paul és Payton II is maródi, valamint egyelőre még Draymond Green visszatérése is kérdéses, komoly meglepetés lenne, ha a Warriors fáradtabban is fel tudná venni a versenyt a liga egyik legjobb támadójátékával.

 

Oklahoma City Thunder – Orlando Magic 02:00

A Magic az elmúlt hetekben kissé behúzta a féket, ötből csak két meccsét nyerte meg és már csak nyolcadik Keleten, ez köszönhető egyrészt a sérüléseknek is (különösen Wagner kidőlésének az elmúlt héten), de valószínűleg a fáradtságnak is, eddig egyértelműen erőn felül teljesített Jamahl Mosley csapata. A Thunder viszont nem lassít és megint zsinórban három győzelemnél tart, ezzel utolérte a Minnesotát a tabellán és már szinte holtversenyben vezeti Nyugatot, egyértelműen a mezőny egyik legjobb csapatáról beszélhetünk személyükben. A Magicnél ezúttal is sok a kérdőjel, bár biztató, hogy egyelőre minden korábban sérült játékos pályára lépésére lehet esély, ez azt jelenti, hogy Wagner, Carter Jr., Harris és Isaac is játékra jelentkezhet. Ennek ellenére nem tudunk az OKC ellen érvelni, a hazaiak teljesen egészségesek és elképesztő formában vannak, az egész szezon során magabiztosak, 15-5-ös hazai mérlegükre támaszkodva pedig ezúttal is szinte kötelező siker előtt állnak.

 

Memphis Grizzlies – New York Knicks 02:00

A Grizzlies a Clippers elleni zakó után most pihenőnap nélkül játszik újra, a keret viszont annyira foghíjas, hogy egyszerűen ész érvek nem szólhatnak amellett, hogy bárki ellen győzelmi reményekkel lépnének pályára a macik a feldobás pillanatában. A tegnapi vereséget megelőzően azonban hatalmas eredmény volt, hogy egymás után három győzelmet szereztek a Lakers, a Suns és a Mavs ellen – utóbbi kettőt ráadásul Morant nélkül tették, ami külön emeli ezeknek a sikereknek az értékét. A Knicks két napja a Dallas ellen hiába dolgozott le egy hatalmas hátrányt, végül nem sikerült megszereznie a győzelmet, így zsinórban öt győzelem után kaptak ki újra Brunsonék. A Memphisnél Morant mellett Smart is hosszú időre kidőlt, sőt, ezúttal Bane és Aldama szereplése is kérdéses – Taylor Jenkinsnek meccsről meccsre fel van adva a lecke, hogy milyen rotációt tud felküldeni a pályára, sok variációs lehetősége nincsen. A New Yorknak ki kell tudnia mozognia Robinson hiányát, egyelőre viszont még Jalen Brunson játéka is bizonytalan, de még talán vezére nélkül is magabiztosan kellene hozni ezt a győzelmet a Knicksnek egy fáradtabb és egyébként is szinte reménytelen helyzetben lévő Grizzlies ellen.

 

Dallas Mavericks – New Orleans Pelicans 02:30

A két csapatot csak a playin-vonal felső határa választja el egymástól, a hatodik Mavericks tehát a hetedik Pelicanst fogadja, ez pedig külön érdekessé és fontossá teszi ezt a mérkőzést. A Dallas az utóbbi napok meccsein összekapta magát és ötből négyet megnyert, csak a Grizzlies ellen kapott ki meglepő módon Jason Kidd csapata, legutóbb viszont Luka Doncic nélkül is legyűrték a New Yorkot, elsősorban Kyrie Irving 44 pontjának és 10 gólpasszának köszönhetően. A New Orleans egészségesen idén is az egyik legnehezebb ellenfél bárki számára, Ingramék nincsenek is rossz formában, bár a tegnapi játéknapon Denverben szenvedtek vereséget, így ma a back-to-back kellene bizonyítaniuk egy újabb idegenbeli meccsen. A hazaiak szlovén sztárja bokasérülés miatt ezt a meccset is kihagyja, de Lively és Kleber játéka sem biztos, ez pedig még akár egy fáradtabb New Orleans ellen is megnehezítheti a Dallas dolgát. Mindkét félnek fontos lesz ez a meccs, a csapatok holtversenyben állnak egymással, de mindkét felet hátráltatják különböző tényezők, a Dallast Doncic sérülése, a Pelicanst pedig a b2b ténye, kíváncsian várjuk, hogy melyik tényező számít majd jobban a rangadó során.

 

San Antonio Spurs – Chicago Bulls 02:30

A Spurs november eleje óta tudott ismét megnyerni egymás után két mérkőzést, előbb a Detroit, majd a Charlotte elleni „kiesési rangadón” tudott nyerni Popovich csapata – ez azért anomália, túl sok kétmeccses veretlenségi „sorozatra” nem számíthatunk a Spurs esetében. Most back-to-back játszanak Wembanyamáék, ráadásul a francia óriás most pihenőt kapott, így Zach Collins mellett az idei 1/1-es választott sem lehet ott a pályán – nem mintha valójában ezek befolyásolnák az esélyeiket. A Bulls szintén tegnap játszott, DeRozanék a Warriors ellen kaptak ki egy szoros meccsen, ráadásul 140 pontot kapott a gárda, a védekezés mindenképpen javítandó terület a csapatban, különösen LaVine visszatérése óta. Ezt megelőzően zsinórban háromszor is nyert a Bulls, de ebből kétszer a Hornets ellen, egyszer pedig hosszabbításban a Rockets ellen aratott sikert a csapat – ráadásul egyszer a Charlotte ellen is túlóra után ünnepelhettek a chicagóiak, így hiába jöttek a győzelmek, azok nem voltak túl meggyőző sikerek. Most abszolút kötelező előtt áll a vendégcsapat, hiszen a Spurs még Wembanyamával sem néz ki sokszor NBA-csapatnak, nemhogy nélküle…

 

Utah Jazz – Los Angeles Lakers 03:30

Talán ez a kijelentés a Lakers számára kínos, főleg a szezon eleji célok tekintetében, de ez a mérkőzés egy fontos rangadó lesz a konferenciában, hiszen a Jazz az elmúlt időszakban érthetetlen módon indult meg felfelé és már övé a tizedik hely Nyugaton – ezzel éppen a szenvedő Los Angeles-i csapatot letaszítva a playin-helyekről. A hazaiak tízből nyolc meccsüket megnyerték, zsinórban pedig négy sikernél járnak, tegnap a Raptors ellen sikerült győzniük, de azt megelőzően olyan csapatokat is két vállra fektettek, mint a Sixers, a Bucks és a Nuggets – óriási skalpokat gyűjtöttek tehát Sextonék, most pedig minden bizonnyal egy újabb bravúrra készülnek. A Lakersnek viszont nagyon fontos lenne összekapnia magát, mert bár a Clippers és a Toronto legyőzésével sikerült két győzelmet ünnepelniük, de legutóbb a Phoenix ellen ismét egy kilátástalan meccs és egy újabb vereség következett, ráadásul egy közvetlen rivális ellen – ez a mérkőzés most ahhoz hasonló fontosságú, ezért is lenne nagyon fontos ezen a derbin valahogy nyerniük Jameséknek. A hírek szerint a Jazznél mindenki bevethető, viszont a mormonok back-to-back lépnek pályára, a vendégeknél az előző meccset kihagyó Wood ismét ott lehet a parketten, mint ahogyan Rui Hachimura is – LeBron James mellett azonban Cam Reddish és D’Angelo Russell szereplése is bizonytalan, de mivel komolyabb sérülésről nem tudunk az esetükben, így valószínűleg ők is játékra jelentkezhetnek ezen a kiemelt fontosságú rangadón, ahol a Lakersnek semmi sem elfogadható a győzelmen kívül…

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus