Újra pályán Ja Morant, kötelező előtt a Bucks

A Memphis irányítója 25 meccses eltiltása után a Pelicans ellen tér vissza a pályára, a Milwaukee a Spurs ellen folytatná remek sorozatát, a Warriors a Bostont fogadja, míg a Suns a gödörben lévő Portland ellen javítaná korábbi botlásait.

New Orleans Pelicans – Memphis Grizzlies 01:30

A mérkőzés elsősorban Ja Morant visszatéréséről fog szólni, a Grizzlies sztárja 25 meccses eltiltása lejárt, New Orleansban pedig ismét csatlakozhat a csapathoz, kérdés, hogy az időközben teljesen széteső Memphis céljait ez miben változtatja meg, könnyen lehet, hogy az ő rendelkezésre állása sem menti már meg a szezont. A vendégek csak háromszor tudtak nyerni az utóbbi tíz mérkőzésükön, most egy ötmeccses nyeretlenségi szériában vannak, bebetonozták magukat a nyugati alsóházba, bár ez ennyi sérülttel nem is meglepő. A Pelicans ezzel szemben remekül teljesít, Ingramék 7-3-at hoztak az elmúlt időszakban, az utóbbi négy meccsüket pedig kivétel nélkül megnyerték, így ott vannak abban a nagy nyugati bolyban, akik az 2-10. helyek között zsúfolódtak össze. Az esélyek egyértelműen a hazaiak oldalán állnak, azon kívül, hogy klasszisokkal jobb formában vannak és egészségesek is, két nappal többet tudtak pihenni, ami rengeteget jelent ebben a szűkös naptárban – a Grizzlies ráadásul az előző fordulóban is pályán volt, ahol az OKC-től kapott ki. Igaz, hogy Morant visszaépítésével új lendületet kaphat a csapat, de továbbra is sok kulcsember hiányzik, így olyan játékosok kapnak nagyobb szerepet most, akik normál esetben az aktív rotációban sem biztos, hogy helyet kapnának. Kíváncsian várjuk, hogy milyen formában tér vissza a vendégek All-Starja, nem kis időt hagyott ki, ráadásul egy jóval csekélyebb tudású rendszerben kell most játszania, nem lesz ott mellette Adams, Clarke, Rose, Smart és Kennard sem. Még az irányító visszatérésével is minden a hazaiak mellett szól, a Pelicans a Lakers ellen elszenvedett kiütés óta nem kapott ki, győzni tudtak a nyugati első Minnesota ellen is, aztán egy hárommeccses idegenbeli túrát teljesítettek az elvárások szerint hibátlanul a Wizards-Hornets-Spurs tankhadosztály ellen – most egy újabb kötelező győzelem előtt állak Williamsonék, a szoros nyugati mezőnyben fontos lenne számukra, hogy ne valljanak kudarcot.

 

Milwaukee Bucks – San Antonio Spurs 02:00

Teljesen egyértelműek az erőviszonyok, a Bucks az elmúlt tíz pályára lépése alkalmával nyolc győzelmet szerzett, ezzel már másfél meccsre közelítette meg a keleti első Boston Celticset, most itt egy újabb lehetőség Giannisék számára, hogy továbbra is nyomást tudjanak gyakorolni a riválisukon. A hazaiak egyébként a Pacers elleni IST-elődöntőben elszenvedtet vereség óta veretlenek, egymás után négy győzelmet szereztek, most minden esélyük megvan arra, hogy folytassák remek sorozatukat. A Spurs szezonját nem érdemes komolyabban értékelni, a csapat 4-21-gyel nyugati sereghajtó, tegnap előtt a Pelicanstől kapott egy nagyobb pofont, és bár az elmúlt napokban nagy meglepetésre legyőzte a Lakerst, de egyébként ezt egy tizennyolc meccses zakósorozat előzte meg, teljesen egyértelmű, hogy nincs egy súlycsoportban a két csapat. A hazaiaknál szinte mindenki bevethető, két kihagyott meccs után Malik Beasley is visszatérhet a pályára, a vendégeknél viszont bokafájdalmak miatt nem lehet ott Victor Wembanyama, így nem elképzelhetetlen az sem, hogy egy nagyobb különbségű győzelmet arathatnak Lillardék, ahol a sztárok is több pihenőt kaphatnak – Wemby nélkül nem látjuk az esélyét annak, hogy a teljesen céltalanul mozgó Spurs akár csak meg tudná szorongatni a támadásban ligaelit, hazai pályán 14-2-vel masírozó keleti élcsapatot.

 

Golden State Warriors – Boston Celtics 04:00

A Boston jelenleg a liga egyik legjobb formájában lévő csapata, az utolsó tíz meccséből nyolcat is megnyert, most pedig öt mérkőzés óta nem talált legyőzőre – így Tatumék továbbra is vezetik Keletet, de mivel a Bucks is elképesztő formában van, ezért nem tudtak elszakadni az üldözőktől. A Warriors elképesztően nehéz helyzetben van, a csapategység láthatóan romokban, Curry-n kívül szinte mindenki tudása alatt teljesít az egész idény folyamán, ráadásul Draymond Green eltiltásaival is meg kell valahogy birkóznia a csapatnak – mindezek összességében oda vezettek, hogy a GSW két mérkőzéssel teljesít 50% alatt és egyelőre a playin-helyeket sem éri el. A hazaiak az elmúlt tíz meccsüket 5-5-tel hozták le, de ezen nagy mértékben javított az, hogy az utóbbi két mérkőzésüket ha nehezen is, de be tudták húzni Curry-ék – bár jelenlegi formájában sem a Nets, pláne nem a Blazers legyőzése nem számít nagy erénynek.  Most egy olyan Bostonnal kell farkasszemet nézniük, amely hosszú idő után mozdul ki otthonából, az előző találkozókon egyszer a New Yorkot, kétszer-kétszer pedig a Clevelandet és az Orlandót is legyőzte a társaság, nagyon jó formában vannak a kelták, akik ráadásul teljesen egészségesek is, a Sixers után pedig a második legjobb NET-Rating az övék a mezőnyben. Mindezek alapján kijelenthetjük, hogy bár otthon igazán erős a Celtics, de ez ellen az ezer sebből vérző Warriors ellen szinte kötelező győzelem előtt áll a csapat idegenben is – már csak azért is, mert a közvetlen rivális Bucks a San Anotnio ellen lép pályára, Giannisékra pedig papíron szinte a legkönnyebb meccs várhat…

 

Portland Trail Blazers – Phoenix Suns 04:00

A Suns sincs túl jó helyzetben, bár néhány héttel ezelőtt hatalmas sebességgel gyűjtögette a csapat a győzelmeket, zsinórban hét sikerig is eljutottak Duranték, de azóta a lendület megtört, kilencből hat vereség következett, így a csapat is hamar a nyugati tizedik helyen találta magát. Persze a Phoenixet is húzza az ág, alig több, mint egy meccs erejéig tudott eddig idén összeállni a Durant-Booker-Beal trió, amint felépült az egyikőjük, rögtön megsérült valaki más, most Beal sérülése miatt néhány hétig ismét nem láthatjuk őket együtt. Ennek ellenére most ezt a meccset illene behúznia a vendégcsapatnak, bár az is igaz, hogy a Portland zsinórban elszenvedett hét zakója nagyon rosszul néz ki, valójában azonban a hazaiak napról napra kiegészülnek egy újabb játékossal, már Simons mellett Ayton, Brogdon és Grant is visszatérhetett – bár az eredmények nem jönnek, de a tisztes helytállás szinte minden meccsen megvan az oregoniaknak. A Suns célja persze nem lehet más, csak a győzelem, nagyon kínos lenne, ha a tankoló Blazers is megviccelné Durantékat, akik legutóbb a Wizards személyében egy hasonlóan könnyebb ellenfelet ha neccesen is, de le tudtak győzni. A két csapat mérkőzése már csak amiatt is érdekes lesz, mert a Lillard-cserében mindkét fél vastagon érdekelt volt, az üzletben Ayton és Nurkic helyet cseréltek, érdemes lesz odafigyelni az ő külön párharcukra is a palánk alatt. A találkozó esélyese azért rosszabb formája ellenére is a Phoenix, a vendégeknek nagyon fontos lenne, hogy behúzzák ezt a kötelezőt, ebben a szoros mezőnyben ugyanis minden győzelem és vereség szinte duplán számít…

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus