Újra próbálkozhat a Bucks, a Miamit fogadja a Lakers

Sokmeccses játéknap következik az NBA alapszakaszában, nézzük, hogy mit érdemes tudni előtte.

Cleveland Cavaliers - Washington Wizards 01:00

Kötelező meccs a Cavs számára, a 6-26-os Washington 3-15-re áll idegenben, és túl sok vizet nem szokott zavarni a továbbra is kriminális védekezésével, míg a Cavaliers a hiányzói ellenére is jó időszakát éli az elmúlt hetekben - Donovan Mitchell visszatért, Jarrett Allen szintet lépett, és a Mobley-Garland duó nélkül is egyértelmű esélyesek. Az előző két mérkőzésüket ugyan pont elbukták, de a Bucks és az "új" Raptors volt az ellenfél, pont a két bukta miatt nem hibázhatnak most hazai pályán. Érdekesség, hogy két nap múlva ismét találkoznak a felek ugyanebben a csarnokban.

 

Indiana Pacers - Milwaukee Bucks 01:00

Két napja találkoztak a csapatok Milwaukee-ban és akkor remek játékkal nyerni tudott a Pacers, ezzel pedig idén négyből harmadszor verte meg a bajnokesélyest, úgyhogy itt az ideje a válasznak - Giannis Antetokounmpo meg is fogalmazta, hogy ki kell találniuk valamit, mert ez így nem mehet tovább. Az Indy játéka valahogy nagyon él a Bucks ellen, le tudják bontani Lillardéket, és főleg a védekezésük ellen van meg az ellenszerük, de az biztos, hogy a Milwaukee két nappal a hazai pofon (amely egy 15-0-s sikerszériát tört meg abban a csarnokban) után nagyon motiváltan lépnek majd pályára, és aligha lesz majd panasz az akaratukra. Middleton térde nem 100%-os, az ő játéka kérdéses, és Connaughtoné is az egy betegség miatt, de meglátjuk, hogy mennyire tudják összekapni magukat idegenben, ahol csak 8-6-ot hoztak eddig.

 

Atlanta Hawks - Oklahoma City Thunder 01:30

Az OKC back-to-backet vív a Boston ellen megnyert hazai rangadó után, és amilyen formában vannak Gilgeous-Alexanderék, fáradtabban, idegenben is jó esélyeik lesznek - hetek óta alig hibáznak és a liga legjobbjait is lenyomták ebben az időszakban. Az Atlanta idén nem lépett még pályára, így Trae Youngék esélye egyértelműen a pihentség, sokkal-sokkal frissebbek a b2b-es ellenfélnél, ráadásul a hazai pálya is segíti őket - a kérdés az, hogy a tudáskülönbséget ez mennyire ellensúlyozza. Mert hogy egyébként elég pocsék szezonja van a Hawksnak és a formája sem jó, ugyan a Washingtont valahogy megverték 2023 zárásaként, de előtte sorra szenvedték el a vereségeket, és a Wizards ellen sem voltak éppen meggyőzőek, ráadásul Hunter továbbra sem jászhat. Pihentség ide vagy oda, bravúr lenne a győzelmük...

 

Houston Rockets - Brooklyn Nets 02:00

A Nets a szezonja leggyengébb támadóteljesítményének másnapján érkezik, előző este botrányosan rossz dobóformát mutatva alig 85 pontot kapartak össze a Pelicansszel szemben, úgyhogy nem jó előjelekkel utaztak át Houstonba. A Rockets otthon még mindig erős, 13-5 a mérlege ebben a csarnokban, legutóbb hozták a Detroit elleni kötelezőt, bár karácsony óta a védekezésük azért kicsit szétcsúszott, hátul kissé elvesztették a fonalat - de persze ha a tegnapi Brooklyn érkezik, akkor ez fel sem fog tűnni. A Netsnél továbbra sincs Simmons és Walker, a vendéglátónál pedig Brooks nem játszhat, és Eason pályára lépése is kérdéses.

 

Memphis Grizzlies - Toronto Raptors 02:00

A Grizzlies back-to-back érkezik, több vereség után a Spurs ellen már nem hibáztak Ja Moranték, de a Raptors ellen nem lesz könnyű dolguk, hiszen a kanadaiaknál jól debütált az új hátvédsor, és két napja legyőzték a Clevelandet. Persze a Toronto azért egyáltalán nem stabil csapat, idegenben pedig csak 4-11-et hozott, úgyhogy nehéz jósolni, de nagy kérdés, hogy a Memphist valójában mennyire kell komolyan venni most, és hogy a b2b ellenére mennyi energiát tud mozgósítani a gárda - ebben azért segíthet a hazai közönség támogatása. A Grizzliesnél Derrick Rose játéka kérdéses, míg a Raptors nagyjából teljes kerettel, motiváltan léphet pályára, hogy felkapaszkodjon a playint jelentő helyekre - de a Memphis is felzárkózó üzemmódban van, sőt még inkább kapaszkodnia kellene, mint ellenfelének.

 

Minnesota Timberwolves - New Orleans Pelicans 02:00

A Pels remek formát fut, sorozatban harmadszor és tizenegyből nyolcadszor nyert előző este a Brooklyn ellen, de Minnesotában azért más feladat vár rá: a nyugati éllovas ugyan legutóbb kikapott New Yorkban, de otthon 14-1-re áll, úgyhogy abszolút neki áll a zászló. Edwardsék kicsit akadoznak mostanában csak 4-3-at hoztak az utóbbi hét meccsükön, a játékuk is több hibát mutat, de a hazai pálya eddig mindig hozta az elvárt eredményt, és most a pihentség is mellettük szól - a Pelicans 8-7-et hozott eddig idegenben. Fontos sérült egyik oldalon sincs, ez nem lesz befolyásoló tényező.

 

New York Knicks - Chicago Bulls 02:30

Itt a Chicago a back-to-backes csapat, a Sixers elleni sima vereség során ráadásul Patrick Williams is megsérült - a korábbi jó forma már a múlté, Andre Drummond ugyan szépen lepattanózik, de ez így önmagában New Yorkban is kevés lehet. A Knicks három vereség után legutóbb legyőzte a Minnesotát, ami nagy skalpnak számított, ráadásul a csere után debütált OG Anunoby, és rögtön jól is mozgott, úgyhogy most megvan a szükséges pozitív izgalom a csapat háza táján. A pihentség, a hazai pálya, az egészség és a tudás is Randle-ék mellett szól, a vendégeknél LaVine még mindig nem játszhat, és eléggé B keretté silányulhat most már a rotáció, míg a Knicksnél mindenki ott lehet, ha a már áthúzott Mitchell Robinsont nem számoljuk.

 

Dallas Mavericks - Portland Trail Blazers 02:30

A Mavsnél legutóbb egy hosszabb kihagyás után visszatért Kyrie Irving, de így is kikaptak a Jazztől, és összességében négyből három vereség után szeretnének most javítani. A Portland kötelező feladatnak tűnik, hiszen csak 9-23-ra áll, de egy-egy estére azért fel tudja magát szívni, és decemberben a Dallasnak sem volt egyszerű dolga az oregoniak ellen. Most azért otthon blama lenne, ha hibáznának Doncicék, éles csatában vannak a tabellán, voltak és lesznek is még kemény meccseik, egy ilyen derbit nem nagyon engedhetnek el, főleg már Irvinggel megerősödve, bár Exum és Kleber játéka most is kérdéses.

 

Phoenix Suns - Los Angeles Clippers 03:00

Ez kiemelt rangadónak tűnik, mivel a Suns elkezdett javulni, Bradley Beallel kiegészült a nagy hármas, és az előző négy meccsüket zsinórban megnyerték, úgyhogy ritmust fogtak, és ott vannak Nyugat sűrűjében - most otthon tovább szeretnék építeni az önbizalmukat az egyelőre előttük lévő Clippersszel szemben. A vendégek is megnyerték az előző három mérkőzésüket, és összességében hosszú hetek óta kifejezetten jó csapatnak számítanak, bár a kiemelt rangadókon azért még voltak gondjaik, és főleg otthon villogtak, ahogy azt a 6-8-as idegenbeli mutató is jelzi. Érdekes matchup lesz ez Beal és George, valamint Booker és Harden között, és sok múlik majd Leonard játékán, aki Durant személyében elveszítette az ellenfelét, hiszen KD biztosan kihagyni kényszerül ezt a derbit. Mindkét csapatnak fontos lenne a siker, de Durant nélkül azért nehéz dolga lesz a Sunsnak...

 

Utah Jazz - Detroit Pistons 03:00

Természetesen kötelező Jazz-győzelem a papírforma, nincs is értelme túlragozni, hiszen a liga (történetének?) legrosszabb csapata érkezik vendégségbe - ráadásul a Utah most abszolút jó formában is van. Markkanenék egészségesek, mindenki bevethető, és meg is van a ritmusuk, jobb csapatokat is elpáholtak mostanában, és összességében tízből hét sikernél tartanak, ezzel kapaszkodnak a playin-helyek felé - komoly betli lenne, ha ez a széria most törne meg.

 

Los Angeles Lakers - Miami Heat 04:00

Ez is rangadó, bár egyik csapat sincs éppen a topon. A Lakers tízből hetet bukott, voltak fájdalmas, nehéz vereségei is, de karácsonykor például legyőzte az OKC-t, és otthon azért összességében 11-4 a mérlege, saját közönsége előtt még mindig megvan a szükséges tartása. A Heat 1-2-re áll a nyugati túráján, és továbbra is rengeteg sérüléssel bajlódik, Butler és Highsmith most sem játszhat majd, de Martin és Richardson pályára lépése is erősen kérdéses, így pedig azért elég nehéz komolyabb potenciált belelátni Herróékba. Persze a Lakersnél is van baj, James és Davis kérdéses státusza mondjuk azért inkább a "játszik" velé tendál, de Hachimura és Vincent biztosan nem lesz ott a parketten, de Reddish és Russell sem 100%-os, az ő pályára lépésük sem vehető biztosra. Butler nélkül idegenben azért a Heatnek elég nehéz dolga lesz, ha a hazai formáját hozza a Los Angeles, akkor Jamesék az esélyesebbek.

 

Sacramento Kings - Orlando Magic 04:30

A Sacramento rendkívül kellemetlen pofonba szaladt bele előző este, amikor az alsóházi Hornerts ellen kapott ki ebben a csarnokban, Domantas Sabonis 11 labdát adott el, a dekoncentráció jól tetten érhető volt az egész csapaton - nagy kérdés, hogy most, a b2b második felén sikerül-e rendezni a sorokat. A Magic nincs jó formában, tízből hetet bukott és lefelé csúszik a tabellán, csak azért nincs még lejjebb, mert körülötte mindenki más is problémákkal küzd, de most Banchero és Franz Wagner vezérletével, fegyelmezett játékkal, pihentebben lehet esélyük egy szétesett Kingsszel szemben. A kérdés az, hogy a Kings valóban szétesett lesz-e - sérült elvileg nincs, Foxéknál csak azon múlik a dolog, hogy mennyire tudják összekapni magukat fejben.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus