Újraindul a liga: hajnalban Lakers-Rockets a Sport TV-n

Milwaukee-ban vív kiemelt rangadót a Boston - a Sacramentót fogadja a Warriors - Brooklynba látogat a Portland - a Miamival találkozik a Philly - mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a mérkőzések előtt.

 

Cleveland Cavaliers - Phoenix Suns 1:00

Két tankoló csapat találkozik egymással, de a Clevelandnél mintha mozgolódott volna valami az All-Star előtt: Kevin Love visszatérése meglátszott a csapaton, amikor pályán volt és a hírek szerint most is ott lesz, 20 perc körüli játékidőt jósolnak neki. A Suns zsinórban 15 vereség után túl sok jóra nem számíthat, bár az tény, hogy tűzerő több van Devin Bookerékben még úgy is, hogy TJ Warren nem fog pályára lépni, igaz, De'Anthony Melton elvileg visszatérhet. Ennél a két csapatnál jósolni nem nagyon lehet, aki éppen győzni akar majd, az lesz az esélyes, de a cél alapvetően mindkét oldalon a draftcetli, ahhoz pedig veszíteniük kellene, főleg egymás ellen.

Philadelphia 76ers - Miami Heat 1:00

Érdekes párosítás, mert itt mindkét csapatnak nagyon kellene a győzelem, a Phillynek a Boston és az Indiana elleni playoff-harc és a pályalelőny, míg a Miaminak a playoffba jutás miatt. Alapvetően otthon toronymagas favorit lenne a jelenlegi Sixers, azonban Joel Embiid nélkül nemcsak a legjobb játékosuk, de a védelmüket összefogó, sőt, igazából egyedüli igazán hasznos centerük is hiányozni fog, nagy kérdés, hogy ezt hogyan tudják majd ellensúlyozni. A Heatnél Jones visszatérhet, Whiteside és Adebayo pedig lubickolhat a palánk alatt, meglátjuk, hogy Marjanovicsékat hogyan keveri majd ezen a poszton Brett Brown - ezzel együtt persze a Simmons-Redick-Butler-Harris négyes még mindig sokkal többre képes támadásban, mint a Miami perimétere, de Embiid nélkül eddig nagyon nem ment a társaságnak. A floridaiaknál plusz lökést jelenthet, hogy van esély (elég sok) Goran Dragic visszatérésére is.

Brooklyn Nets - Portland Trail Blazers 1:30

Egyik csapat sem volt kirobbanó formában az All-Star előtt, az utolsó öt meccsből mindketten csak kettőt nyertek, igaz, a Blazers zárszóként a back-to-backet játszó GSW-t nyomta le, arra lehetne építeni. Mindketten nagy harcban vannak a playoff-helyekért, a Netsnek hátrafelé kell tekintgetnie, míg a Portlandnek szintén leginkább maga mögé kell figyelni, meglátjuk, hogy ki milyen mentális állapotban tér vissza - a Blazersnek volt már egy hosszabb szünete idén, azt követően nagyon rozsdás volt az első meccsén. Áthidalhatatlan különbségek nincsenek a csapatok között, amennyivel jobb lehet a Portland, annyit ellensúlyozhat a brooklyni hazai pálya és egy esetleges jó dobóforma Russelléknél, ráadásul Damian Lillard bokája fáj, egyelőre nem biztos, hogy pályára lép.

Milwaukee Bucks - Boston Celtics 2:00

Ez igazi csúcsrangadó lesz Keleten, kicsit mindkét csapatnak statement game-szerű, hiszen a Milwaukee-nak az első kiemelés ellenére nem árt üzenni későbbi legnagyobb playoff-riválisainak, így a Bostonnak sem, míg a vendégeknek nagy skalp lenne a jelenlegi ligaelső otthonában nyerni. Az nem kérdés, hogy a Bucks eddig jobb csapat volt a Celticsnél, Giannis Antetokounmpóék gyakorlatilag mindenben ellenfelük előtt járnak, a hazai pálya is segíti őket, a formájukkal sincs gond és az All-Star megoldást jelenthetett a szünet előtti kisebb fáradtságukra is - a Bostonnál nagyobb a hullámzás, az AS-t megelőzően is két csalódást keltő vereség után tudtak kozmetikázni két fontos sikerrel. A 14-13-as idegenbeli mérleg nem világverő Kyrie Irvingéknél, ráadásul Middletonék egyszer már Bostonban is nyertek idén 120 dobott ponttal - a színvonal garantált, de előzetesen azért a Bucks tűnik esélyesebbnek. 

Golden State Warriors - Sacramento Kings 4:30

A Warriors hazai pályán abszolút favorit jelenleg nagyjából mindenki ellen, ugyan pont az All-Star előtti utolsó meccsüket bukták el Steph Curryék egy back-to-back második felén, de azóta volt idejük pihenni, felfrissülni és most saját közönségük előtt alighanem nekiugranak a Kingsnek. Elvileg már DeMarcus Cousinsra se kell annyira vigyázniuk és más sérültjük sincs az aktív rotációból, úgyhogy nehéz feladat előtt áll az a Sacramento, amely a playoffba jutás/nem jutás határán billeg és jó formában volt a szünet előtt. Buddy Hieldék egészségesek, pihentek, de idegenben azért kevésbé meggyőzőek és idén eddig 0-3-ra állnak a Warriors ellen, azt viszont hozzá kell tennünk, hogy a három meccset összesen tíz ponttal vesztették el.

Los Angeles Lakers - Houston Rockets 4:30 (Sport 1)

Ez is kiváló mérkőzésnek ígérkezik, miután LeBron James bejelentette, hogy ő mostantól már nagyon oda fogja tenni magát és playoff-üzemmódba kapcsol - hogy ebből mi látszik majd a pályán, az egy másik kérdés, de az tény, hogy három meccsre vannak a playofftól, ellenféltől függetlenül nyerniük kell. A Rockets James Harden extrájával halad előre és tapad a Portlandre a nyugati negyedik-ötödik helyen, de egy vereséggel máris ott lenne a sarkában a többi rivális, úgyhogy a D'Antoni legénység sem nagyon hibázhat, még idegenben sem. A vendégeknél jelentős változás, hogy Clint Capela ezen az estén visszatérhet, úgyhogy gyakorlatilag a szezon első meccsei óta először lesz teljes a gárda kerete - pontosabban most sem, mert Iman Shumpert nem játszik, de legalább a kezdőötös összeállhat. A nyomás mindkét félen ott van, de a Lakersnél ez már egyre nagyobb, a fő kérdés az, hogy Ingramék hogyan reagálnak erre, a szünet alatt sikerült-e fejben tényleg rendezniük a dolgaikat és hogy James valóban olyan elszánt lesz-e, mint ígérte - ha igen, akkor bármire képesek lehetnek, egyébként a Houston azért természetesen jobb csapat.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus