Válaszolni tud a Celtics, vagy megtöri ellenfelét a Cavaliers?

2-0-ról lett 2-2 a keleti döntő állása Clevelandben, most visszatérnek a felek Bostonba - aki nyerni tud, óriási lépést tesz a továbbjutás felé. 

Boston Celtics - Cleveland Cavaliers 02:30

A 2-0-s bostoni előny elillant, az előző két összecsapáson magára talált a Cleveland és nem csak játékban, de mentalitásban is összekapta magát a gárda, így kiegyenlített - most már inkább Tyronn Lue együttese van lendületben, így érkeznek vissza a felek Bostonba. A nagy kérdés az, hogy otthon vissza tudja-e fordítani a dolgok menetét a maga javára a Celtics, illetve hogy visszatalál-e ahhoz a dobóformához, támadójátékhoz, amellyel elkezdte a párharcot - ha igen, akkor jó esélyei lesznek a harmadik győzelem megszerzésére, ha nem, akkor bajba kerülhet a társaság.

Az látszik, hogy LeBron Jamesszel nem nagyon tudnak mit kezdeni, a többieket próbálják kordában tartani, de ez sem egyszerű, mert Tristan Thompsonék olyan energiákat mozgósítottak a két clevelandi meccsen, hogy ha azt hozni tudják most is, akkor inkább ők lesznek a favoritok. Ez az a faktor, amelyben eddig inkább a Boston jeleskedett, ha ebben "egyenlít" a Cavs, akkor a tehetség még mindig Jamesék mellett szól, főleg hogy ha megérkeznek a szoros végjátékok, az élesebb helyzetek is.

Érdekes lesz látni, hogy Brad Stevens változtat-e a kezdőn és beteszi-e Baynest, hogy alkalmazkodjon a Cavs magasabb szerkezetéhez, mindenesetre valamit lépnie kell azon felül is, hogy bízik a TD Gardenben - meccsek óta gyengélkednek támadásban, nem dobnak jól kintről és bentről sem, ezen mindenképpen javítaniuk kell.

Az nem kérdés, hogy döntő meccshez érkeztünk: ha nyer a Celtics, akkor visszaveszi a gyeplőt és tovább erősíti hazai pályája bevehetetlenségét, ha viszont ezt a meccset elviszi a Cleveland, azzal megtörheti ellenfelét. 

A párharc állása: 2-2.

A mérkőzésekhez élőképes streameket itt, esetleg itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus