Városi derbi Los Angelesben, San Antonióba utazik a Nuggets

Pályán a Milwaukee, a Utah és a Sacramento is, hét mérkőzéssel folytatódik az NBA alapszakasza.

 

Brooklyn Nets - Dallas Mavericks 1:30

Mindkét csapat elég rossz formában van, viszont a Brooklyn számára még komoly a tét, hiszen a playoffba jutás forog kockán, úgyhogy nagyon össze kellene szedniük magukat Jarrett Allenéknek. Legutóbb Miamiban hatalmas pofont kaptak, most otthon muszáj lenne javítaniuk sorozatban három vereség után, de olyan gyengén védekeznek mostanában, hogy az még a Mavs ellen sem lesz elég, ha nem tudnak feljebb kapcsolni. A dobóformájuk sem az igazi az utóbbi időben, de az még hagyján, hátul kell összekapniuk magukat, ebben sérülések nem hátráltatják őket, már Dinwiddie is visszatért, úgyhogy nyerniük kell. A Dallas a Pacers elleni bravúr után harminc ponttal kapott ki a Memphistől és idegenben egyébként is mérsékelten sikeres, túl nagy motivációja sincs a csapatnak, meglátjuk, hogy melyik arcukat mutatják Doncicék.

Miami Heat - Atlanta Hawks 1:30

Az Atlanta back-to-backet játszik, előző este visszavágott a társaság a Bullsnak a hazai vereségért, így viszont fáradtabban léphet pályára és a hírek szerint John Collins még most sem lehet ott a parketten - igaz, ezt eddig is elbírták, elég mély a keretük. A Heat most szedte össze magát, a GSW legyőzése és a Houston megszorítása után szétszedték a Brooklynt Wade-ék és ha most is nyernek, azzal visszatérnek a playoffért zajló csatába, úgyhogy elég motiváltak lehetnek. A tét és a hazai pálya a floridaiak mellett szól, bár Whiteside és Dragic játéka is kérdéses, illetve van egy olyan faktor is, amit nem hagyhatunk figyelmen kívül: idén eddig háromból háromszor kikaptak a Hawkstól, márpedig ez a mostani Hawks még a back-to-back ellenére is jobb bármelyik idén látott korábbinál.

San Antonio Spurs - Denver Nuggets 2:30

Ellentétes úton haladnak a csapatok, a Spurs egy negatív szériát tört meg két szép hazai győzelemmel, míg a Nuggets egy komoly győzelmi sorozat után bukott el váratlanul két hazai meccset, ezzel megnehezítette a saját dolgát. Ezeken a meccseken elsősorban az akarattal és a koncentrációval volt gond Jokicséknál, meglátjuk, hogy most összeszedik-e magukat, mert San Antonióban jelenleg nem biztos, hogy ők az esélyesek, bármit is mondjon a tabella. Egyrészt a Spurs otthon nagyon erős, másrészt a Nuggets idegenben kategóriákkal gyengébb hazai önmagánál, harmadrészt DeRozanék az utóbbi meccseiken remekül védekeznek és ha ezt így folytatják, akkor bárkire veszélyesek lehetnek, nem véletlen, hogy éppen a Denver is kikapott már itt. Mérvadó sérült nincs, a texasiaknál elvileg Bryn Forbes is bevethető lesz.

Phoenix Suns - Milwaukee Bucks 3:00

Érdekes mérkőzés, mert a ligautolsó fogadja a ligaelsőt, így ennél nagyobb "országos kettes" papíron nem létezik, de vannak tényezők, melyek kissé árnyalják a képet. Egyrészt a Phoenix mintha éledezne, a Miami után a Lakerst is lenyomták Devin Bookerék, találtak egy kis önbizalmat és otthon biztos, hogy nem adják olcsón magukat, másrészt a Bucks nyíltan elkezdett óvatoskodni és figyelni a játékpercekre, a pihentetésre - legutóbb Brogdon és Bledsoe sem lépett pályára, most lehet, hogy Giannis Antetokounmpo kerül sorra. Meglátjuk, a Toronto veresége miatt továbbra sem igazán sürgős a helyzet a Bucksnál, de azért a back-to-back vereség aligha esne jól Middletonéknak és a Suns ellen még esetleg kicsit tartalékosabban is toronymagas favoritnak számítanak.

Utah Jazz - New Orleans Pelicans 3:00

A Jazz parádés formában van, az előző négy meccsét megnyerte, győzött Denverben, legutóbb pedig a Bucks pihentetését is kihasználta egy óriási meccsen, úgyhogy otthon abszolút kötelező számára az újabb győzelem a szezont elengedő Pels ellen. A vendégek viszont felszabadultságukban sorra nyerik a meccseiket, legutóbb Denverben hoztak egy bravúrt, úgyhogy illik őket komolyan venni, bármilyen összeállításban is lépjenek pályára - Anthony Davis játéka hivatalosan betegség miatt kérdéses. Persze a játékerő alapvetően egyértelműen a Jazz mellett szól, Mitchellék elég élesek is, otthon csak nem veszik félvállról a meccset, főleg, hogy nagyon kell is nekik a győzelem a nyugati playoff-harcban.

Sacramento Kings - New York Knicks 4:00

Minden szempontból kötelező mérkőzés ez a Kings számára, hiszen egyrészt három vereség után muszáj lenne javítani, másrészt ha akarnak még valamit a rájátszást illetően Foxék, akkor most nem hibázhatnak, harmadrészt pedig a back-to-backet játszó keleti sereghajtó az ellenfél, hazai pályán - óriási blama lenne számukra a vereség. A Knicks mellett gyakorlatilag semmi sem szól, csak a Sacramentón múlik, hogy mi történik majd, ha átérzik a helyzetet a hazaiak, akkor jobbak annyival, hogy ne okozzon nekik jelentősebb gondot a fáradt New York.

Los Angeles Lakers - Los Angeles Clippers 4:30

Itt is írhatnánk, hogy kötelező a Lakers számára, de az utóbbi mérkőzések után inkább már nem írjuk. Az biztos, hogy a Clippers az a csapat, amely LeBron Jamesék célkeresztjében van, Danilo Gallinariék back-to-backet játszanak, miután előző este átgázoltak a New Yorkon, míg a LAL botrányos vereségeken van túl, legutóbb a ligautolsó Suns is elporolta az arany-lilákat. Nehéz erre mit mondani, nem akarunk túl nagy szavakat használni, de ha az este végére a jelenlegi ötmeccses Lakers-hátrány hatmeccsessé alakul négy helyett, akkor lassan ki is lehet ültetni azokat, akiket pihentetni, vagy elcserélni akarnak, mert minimálisra csökken a playoffra való esély - persze szinte így volt ez mát az elmúlt meccseken is, mégsem tudott nyerni a LAL. A Clippers egységesebb, jobban működő, de fáradtabb csapat jelenleg, míg a Lakersnél lehet, hogy nem tud játszani Lance Stephenson.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus