Városi derbi New Yorkban, debütál a Sunsban Durant

Visszvágna a Heatnek a Sixers, a Clevelandet fogadja a Celtics, pályán a Bucks és a Grizzlies is: ez vár ránk hajnalban az NBA-ben.

Charlotte Hornets - Phoenix Suns 01:00

A találkozó érdekessége Kevin Durant bemutatkozása lesz: a Netstől megszerzett szupersztár most lép pályára először a Suns mezében, így nyilvánvalóan hatalmas érdeklődés övezi a találkozót. Pedig maga a meccs sok érdekességet nem tartogat a várakozások szerint: a Phoenix teljesen más szint még Durant nélkül is, mint a Charlotte, és bár a hazaiak remek formában vannak, zsinórban ötöt nyertek, de legutóbb elvesztették LaMelo Ballt, így most megint sokkal nehezebb helyzetben vannak. A toronymagas favorit mindenképpen a Suns, Duranttel kiegészülve a liga egyik legerősebb csapatáról beszélünk, amely ugyan legutóbb kikapott a Buckstól, de így sincs rossz passzban, és most már komoly hiányzója sem lesz. 

 

Detroit Pistons - Chicago Bulls 01:00

Itt a Bullsnak kell nyernie, a vendégek nagy harcban vannak azért, hogy ott legyenek a playinben, és a keleti sereghajtó ellen ilyen helyzetben nem illik hibázni. A Detroit egyébként is zsinórban ötöt bukott, míg a Chicago ugyan legutóbb szoros meccsen kikapott Torontóban, de előtte kettőt nyert, és összességében nincs rossz formában. A kérdés nyilván az, hogy a back-to-backet hogyan viseli a társaság a torontói vereség után, fontos sérültje nincs (illetve Ball, de ő sosincs), az alapok megvannak, a fáradtság ellenére nagyon hozni kellene ezt a kötelezőt - bár vendégként azért harmatosabb kicsit a gárda, de januárban ebben a csarnokban már nyerni tudott egyszer. 

 

Boston Celtics - Cleveland Cavaliers 01:30

Ez kiemelt keleti rangadó lesz, a Cavs sikerszériája ugyan véget ért, de legutóbb nagyon simán sikerült nyernie a Raptors ellen, majd pihent két teljes napot, míg a Boston közben elbukta a ligaelső pozíciót és a philadelphiai győzelem után rosszul játszva kikapott New Yorkban. Most viszont elvileg nem lesz hiányzója, Brown is visszatérhet és elvileg a teljes keret rendelkezésre áll a hazaiaknál, akik így saját csarnokukban esélyesebbek is, mint az otthon bombaerős, idegenben verhetőbb Cavs. Az ohióiaknál sincs sérült, a jelentés szerint mindenki bevethető, úgyhogy nagyon izgalmas csatára készülhetünk - vajon mire mennek Horfordék Mobley-ékkal a palánk alatt, és Smarték mennyire tudják majd limitálni Mitchelléket a periméteren? Érdekesség, hogy a felek eddig kétszer találkoztak idén, és oda-vissza a Cavaliers nyert, de ezek még október-novemberben történtek, azóta nagyon más a helyzet - most inkább a Boston az esélyesebb, de magas színvonalra és izgalmas, szoros találkozóra van kilátás. 

 

Miami Heat - Philadelphia 76ers 01:30

A felek két napja találkoztak Philadelphiában és akkor némi meglepetésre a Heat tudott nyerni, a Sixers pedig pocsékul dobott, rengeteget hibázott, majd a végjátékban a kipontozódó Maxey nélkül nem tudta megoldani a gárda, Jimmy Butler viszont villant. Most visszavágna az amúgy magasabban rangsorolt és előrébb tartó Philly, a Miami az akkori győzelem előtt kifejezetten gyenge formában volt, meglátjuk, hogy mi marad abból a védekezésből - Embiidék azért a meccs során alkalmazkodtak hozzá nagyjából, de egyszerűen a könnyűeket is kihagyták. Most viszotn Floridában lesz a meccs, idegenben gyengébb a Sixers, a hazai pálya a Heatet segíthetik, ez is hozhat változást - viszont most is szoros küzdelemre, valamit kemény védekezésre van kilátás. A Phillynél Dedmon nem játszhat volt csapata ellen, míg a Heatnél Lowry fog megint hiányozni, illetve Strus játéka is kérdéses. 

 

New York Knicks - Brooklyn Nets 01:30

A Nets back-to-back érkezik meg a városi rangadóra, Dinwiddie-ék előző este a Milwaukee-tól kaptak ki egy remek első és egy felejthető második félidővel, így a kérdés az, hogy mennyi energia maradt bennük. Tét viszont van, mert a Knicks jelenleg a tabellán is a csapat legnagyobb riválisa, ráadásul nemcsak pihentebb, de jobb formában is van: zsinórban hatot nyert, két napja a Bostont is legyőzte, az utóbbi meccseken jól védekezik, jelenleg egyértelműen jobb csapat, mint a Brooklyn. Az All-Star szünet előtt egyébként ugyanitt találkoztak a felek és akkor 124-106-ra nyert a Knicks, a realitás most is valami hasonló a pihentség és a forma alapján - fontos sérült egyik oldalon sincs, a New Yorknál teljes a keret, a Netsnél Ben Simmons hiányzik, de ez már egy ideje így van...

 

Houston Rockets - Memphis Grizzlies 02:00

Kötelező győzelem a Memphis számára, a ligautolsó otthonában természetesen nem hibázhat a társaság. Mindkét együttes back-to-back érkezik, a Rockets a Denver ellen (is) kapitulált, míg a Grizzlies a Lakerst győzte le egy brutális harmadik negyednek köszönhetően. A nyugati második helyezett nyilván teljesen más kategória, nincs is fontos sérültje (Steven Adams már hetek óta maródi, de a többiek játszhatnak), így a világon semmi nem indokol egy megégést - a Houston most nagyon gyenge, négyből háromszor 130 pont felett kapott, semmilyen tartás nincs benne, hatalmas meglepetés lenne, ha elkapná Morantéket. 

 

Milwaukee Bucks - Orlando Magic 02:00

A Milwaukee előző este Brooklynban nyert egy parádés második félidőnek köszönhetően, így sorozatban 15. győzelmét aratta, és immár fél meccs előnnyel vezeti a tabellát - ami rögtön megfordul, ha ezen a találkozón nem tud nyerni. A forma és a hazai pálya is Giannisék mellett szól, de a b2b nem lesz könnyű, a Magic ellen pedig nehéz játszani, tudnak fizikálisak és fárasztóak lenni Bancheróék, akik nagyon "hosszúak", szépen lábmunkáznak, abszolút nem könnyítik meg az ellenfelek dolgát. A kérdés tehát a Bucks energiája, a játéktudás alapvetően nem az, de meglátjuk, hogy a Magic mennyire tudja érvényesíteni a maga harcmodorát - ezt könnyítheti, hogy Middleton elvileg kiüli a meccset a vendéglátónál. Az Orlando egyébként ötből hármat nyert, legutóbb New Orleansban aratott szép győzelmet, nincs rossz formában.

 

Oklahoma City Thunder - Los Angeles Lakers 02:00

Mindkét csapat back-to-back érkezik, az OKC a Kingstől kapott ki otthon, míg a Lakers Memphisben maradt alul 26 eladott labdát vétve. Alapvetően a LAL jobb formában van a vereség ellenére, mert a Thunder zsinórban négyet bukott és kifejezetten rossz időszakát éli, nem tud jól védekezni, és mind a négy veresége során kapott legalább 120 pontot, a Lakersnél viszont a sikerek után kidőlt LeBron James, nem játszhat D'Angelo Russell, és így azért sokkal nehezebb eredményeket várni. Pedig nagyon kellenének a playinbe jutás miatt, és itt abszolút két rivális feszül egymásnak, hiszen a Los Angeles alig fél meccsel jár az OKC előtt. Az egészség és a hazai pálya a Thunder mellett szól, de a minőség lehet, hogy a Lakers mellett - csak kérdés, hogy James nélkül mennyire tud működni ez a gépezet...

 

Portland Trail Blazers - New Orleans Pelicans 04:00

A Pels kifejezetten rossz passzban van, sorozatban négyet bukott, nem akar működni a támadójáték, míg a Portlandnél a védekezés nincs a helyén, és csak akkor tud nyerni, ha túldobja ellenfelét. Ráadásul most back-to-back érkezik, 20+ pontos előnyből kapott ki tegnap a Warriorstól, úgyhogy egyik fél sem lehet túl büszke a jelenlegi állapotára - nem számíthatunk túl magas színvonalra, de szinte megjósolhatatlan, hogy éppen melyik gárda fog ki jobb napot. Hogy Lillard vagy Ingram tud-e dominálni, az majd kiderül, mindenesetre jelenleg csak fél meccs köztük a távolság a Pelicans javára, tehát ha a Blazers nyer, akkor fordul a kocka - itt is komoly tét van, ugyanaz forog kockán, mint a Thunder-Lakersen, vagyis a playinbe jutás. 

 

A meccsekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus