Városi derbit rendeznek Los Angelesben és New Yorkban is

A Denvert fogadja a Pacers, kötelező előtt az OKC, New Orleansba látogat a Jazz: ez vár ránk hajnalban.

 

Indiana Pacers - Denver Nuggets 01:00

Egyelőre nem sikerekkel indult a Siakam-korszak Indianában, két szoros  vereséggel zárták az idegbeli túrájukat, most viszont hazatérhettek, és otthon újult erővel próbálkozhatnak - Tyrese Haliburtonre viszont nem számíthatnak, ő a combhajlító-húzódása miatt megint nem léphet pályára. A Denver nyert Bostonban, aztán Nikola Jokics 42 pontjával Washingtont is bevette, a philadelphiai vereség ellenére eddig 2-1-re áll a keleti túráján, de túl pihent azért nem lesz a társaság, meglátjuk, hogy mennyi energiája marad mostanra. Jokicsék rotációja sem 100%-os, Gordon és Porter sem teljesen egészséges, mindegyikük játéka kérdéses, de jó esély van azért arra, hogy ott lehetnek a parketten - ha ez így lesz, akkor nekik áll a zászló, a Pacersnél jelenleg több a kérdőjel. 

 

Brooklyn Nets - New York Knicks 01:30

A Knicks jó formában van, az előző három meccsét megnyerte, az Anunoby-projekt eddig működik, és nagyon stabilan játszik a társaság, úgyhogy a kissé harmatos városi rivális ellen természetesen ezúttal is esélyesebb lesz. Ugyanakkor a Nets is játszott két jó meccset, előbb nyert a Lakers vendégeként, majd kis híján megverte a Clipperst is, de ott végül leolvadt és kikapott - ezzel együtt összességében nincs a Knicks szintjén, meglátjuk, hogy ez a kisebb formajavulás mit ér. Egy hónapja ugyanebben a csarnokban már nyertek Randle-ék, az egyedüli gondjuk most Hartenstein sajgó Achillese, mert emiatt a center játéka kérdéses, pedig Claxtonék ellen nagy szükségük lenne rá. 

 

New Orleans Pelicans - Utah Jazz 02:00

Ez jó meccs lehet, nincs nagy különbség a csapatok között, bár a korábbi jó formába kicsit belebakizott mostanában mindkettő, a Jazz egyenesen az előző két meccsét elbukta, meglátjuk, hogy tudja-e most rendezni a sorait. A vendégeknél Dunn játéka kérdéses betegség miatt, a New Orleansnál pedig Matt Ryan nem lesz, de a legfontosabb láncszemeket mindkét oldalon megnézhetjük. Érdekes lehet Williamson és Markkanen csatája, vagy hogy mire megy a Jazz-védekezés az Ingram-McCollum duóval, esetleg hogy a Utah frontcourtja összességében képes lesz-e érvényesülni Valanciunasék ellen. Két jó csapatról van szó, de otthon azért papíron a Pelsen lesz a nagyobb nyomás, nekik kellene jobban ez a siker, pontosabban nekik lenne kellemetlenebb a vereség.

 

Oklahoma City Thunder - Portland Trail Blazers 02:00

Ez kötelező meccs az OKC számára, Holmgrenék ugyan botlottak egy-kettőt mostanában, de az előző két találkozójukat ismét megnyerték, és ha most is győznek, akkor a Denverhez hasonlóan utolérhetik a nyugati éllovas Minnesotát. Fontos sérültjük nincs, és abszolút topcsapatként beszélhetünk róluk, míg a Portland a tabella másik végén található, úgyhogy az erőviszonyok elég egyértelműek - a hazai pálya, az egészség és a frissesség sem szól a Thunder ellen, komoly betli lenne, ha kikapnának. 

 

Los Angeles Clippers - Los Angeles Lakers 04:00

Ez lehet a leginkább kiemelt mérkőzés ezen a játéknapon, hiszen a Los Angeles-i derbi mindig érdekes, ráadásul most azért összességében két érdekes és jó csapat feszül majd egymásnak. A Clippers hetek, lassan hónapok óta a liga legjobbjai közé tartozik, most is jó formában van, otthon ráadásul 18-4 a mérlege, de a Lakers is javulni látszik, az előző négy mérkőzéséből hármat is behúzott, ráadásul rögzítsük, hogy ebben a szezonban eddig 2-0-ra áll a városi rangadókon. A színvonalat mindenesetre jelentősen csökkenteni fogja, hogy LeBron James bokaproblémák miatt elvileg kihagyja a találkozót és Anthony Davis sem 100%-os jelenleg, míg a túloldalon Ivica Zubacra nem számíthat Tyronn Lue, de ott azért összességében így is megvannak azok, akikkel megnyerhetik a derbit. Ha Jamesnél nem lesz fordulat az utolsó pillanatban és tényleg nem játszk, akkor az esélyek is egyértelműek lesznek.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus