Városi rangadó Los Angelesben, a Sactót fogadja a Denver

Pályán a Minnesota, a Cleveland és a Dallas is: ez vár ránk hajnalban. 

Indiana Pacers - New Orleans Pelicans 01:30

A Pels back-to-backet vív, előző este váratlanul simán nyert New Yorkban, ami adhat egy komolyabb lökést, bár előtte két kellemetlen hazai pofont kapott a gárda - meglátjuk, hogy ezzel a győzelemmel most kijött-e ebből a kisebb hullámvölgyből. A Pacers legutóbb a Torontótól kapott ki három győzelem után, pihentebb, otthon játszik, és alapvetően a kerete is egyben van, támadásban meccsek óta nem fér be 120 pont alá, nyilván a védekezés nem az igazi, az a nagy kérdés, hogy a New Orleans így fáradtabban ezt mennyire tudja megbüntetni, főleg idegenben. A vendégeknél azért még a keret is kérdőjeles, mert egyelőre Ingram, Williamson és McCollum játéka sem 100%-os, főleg utóbbinál rezeghet a léc.

 

Toronto Raptors - Dallas Mavericks 01:30

A Raptors sorozatban hármat nyert, és remek formába lendült a szünet óta, míg a Dallas back-to-back érkezik egy olyan meccsből, amit félig már megnyert, majd a dudaszóra, egy félpályás dobással mégis elvesztett - pláne, hogy Luka Doncic és Kyrie Irving közös erővel 75 pontot dobott. Ez a duó egészen ellenállhatatlan formábann van, és ha a b2b nem harcolta le őket nagyon, akkor velük most sem nagyon tud majd mit kezdeni az ellenfél, a kérdés az, hogy a Toronto támadójátékára lesz-e válasz, mert egyébként zsinórban négyszer dobtak 120 pont felett a kanadaiak. A Mavsnél most is több kisebb-nagyobb sérült van, viszont a védekezésük mostanában tud nagyon acélos is lenni, a Cavstől sem azért kaptak ki, mert ne tudták volna limitálni sokáig az amúgy most nagyon ligaelit gépezetet - kíváncsian várjuk, hogy mi sül ki ebből, de alapvetően színvonalas és szoros mérkőzést várhatunk. 

 

Minnesota Timberwolves - Memphis Grizzlies 02:00

Kötelező meccs a Minnesota számára még akkor is, ha back-to-back lép pályára: előző este a Spurs ellen hozott egy hasonló meccset, de most még a fáradtság ellenére is könnyebb dolga lehet, hiszen a Memphis kerete jelenleg nem tart a San Antonio szintjén sem. A Wolves továbbra is jó formát fut, magabiztosan, sorozatosan hozza a győzelmeit, otthon kifejezetten hatékony, a Grizzlies pedig értelemszerűen pont a tengely másik végén foglal helyet - orbitális meglepetés lenne, ha a vendégek megszorítanák a konferenciaelsőt, főleg úgy, hogy Edwardsék alapvetőten egészségesek is. 

 

Chicago Bulls - Cleveland Cavaliers 02:00

Mindkét gárda back-to-back érkezik, a Bulls otthon kapott ki a sereghajtó Detroittól, a Cavaliers pedig Max Strus egészen döbbenetes félpályás buzzerével verte meg a Dallast. Az ohióiak egészen elképesztő formát futnak hetek óta, nem véletlenül másodikak Keleten, és főleg a támadójátékuk hasít nagyon, arra kevés csapatnak volt mostanában válasza - éppen ezért az esélyek is egyértelműek, Donovan Mitchellék idegenben is masszív favoritok. A Chicago négyből hármat bukott, és ebből egyet még a szünet előtt éppen a Cleveland ellen, az egymás elleni mutató is 3-0 a Cavs javára, úgyhogy a hazai pályán kívül semmi nem szól DeRozanék mellett...

 

Denver Nuggets - Sacramento Kings 03:00

A Denver jó formába lendült, a szünet előtti hullámvölgy már a múlté, az All-Starról három győzelemmel tért vissza a bajnok, és Nikola Jokics is abszolút foghatatlan jelenleg, míg a Kings szintén jó passzban volt, de legutóbb otthon megégett a Miamival szemben. A szünet előtti utolsó meccset egymás ellen vívták és akkor a Kings nyert, de ez most egy másik Nuggets, amely újra motiváltan és frissen mozog, nincsenek sérültjei, és minőségben egyértelműen a Sacto felett jár - főleg otthon, bár az az említett meccs is Denverben volt. Ami érdekes, az az, hogy az egymás elleniben eddig 3-0-ra áll idén a Kings, ez az egy faktor, ami miatt Saboniséknak azért érdemi esélyt kell adnunk - amit viszont csökkent, hogy De'Aaron Fox nem 100%-os, kérdéses a játéka. 

 

Los Angeles Clippers - Los Angeles Lakers 04:00

Ez lesz a játéknap kiemelt mérkőzése, bár egyik csapat sincs jó formában: az All-Star óta mindkét gárda megnyert egy-egy kötelezőt, és szenvedett két-két vereséget, úgyhogy mindkettejüknek nagyon fontos lenne most javítani a városi rangadón. Összességében a Clippers tart előrébb, és az All-Star előtt egyértelműen jól is játszott, de Paul George sérült és most sem léphet majd pályára, és kicsit megdöccent ez a gépezet - elsősorban támadásban, de védekezésben is. A Lakers inkább védekezésben nézett ki rosszul az utóbbi találkozókon, és szintén vannak sérültjei, bár a kérdésesek közül LeBron James és Anthony Davis játéka is valószínűbb. Eddig idén 2-1-re áll az egymás elleni párharcban a LAL, a tabellán viszont 7,5 meccsel jobb a LAC - érdekes találkozó lesz, sok látványos megoldásra és szoros küzdelemre számíthatunk. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus