Városi rangadó New Yorkban, több fontos meccset rendeznek Nyugaton

Tizenegy mérkőzést rendeznek az NBA következő játéknapján: a New Orleans Oklahomába utazik, a Dallas a Minnesotát fogadja, lesz Portland-Lakers és Nets-Knicks derbi is, de kötelező előtt áll az Atlanta, a Cleveland és a Philly is. Mutatjuk a soron következő programot.

Charlotte Hornets – Atlanta Hawks 01:00


A Hawks az utóbbi hetekben megvetette a lábát a keleti 7-10. helyek között, Youngék két és fél meccsel vannak a vonal fölött, de még mindig három mérkőzésre van a tőlük hatodik helyen álló Miami Heat. Az ötből három meccsét is behúzó Atlanta most zsinórban két győzelmet aratott a Phoenix és a Spurs ellen, most pedig egyértelműen hajtana a harmadik egymás utáni sikerére. A Hornets jelenleg a liga egyik legrosszabb formában lévő csapata, az elmúlt időszakban 2-8-as mérleget produkálva tart zsinórban hét vereségnél. A hazaiak utóbbi öt meccsükön többek között a Magictől és a Pistonstól is kikaptak, így nem csak a náluk jóval nagyobb szintet képviselő csapatoktól, hanem a hozzájuk hasonló célokért küzdő gárdák ellen sem tudtak helytállni. A vendégeknél Saddiq Bey, Bogdanovic és John Collins játéka kérdéses, ennek ellenére viszont nem kellene, hogy nagyobb gondot okozzon a Hawksnak a teljesen elveszettnek tűnő Hornets legyőzése, hiába állnak a hazaiak 2-1-re az idei egymás elleni találkozókon.

 

Cleveland Cavaliers – San Antonio Spurs 01:00


Az előző meccshez képest ez még simább mérkőzésnek tűnik, a Cleveland ismét rákapcsolt és megalkuvást nem tűrően robog a keleti élmezőny után, Mitchellék zsinórban hat, összességében pedig tízből nyolc győzelemnél járnak. A Spurs viszont ennek éppen a szöges ellentéte, Popovich csapata egymás után tizenkétszer kapott ki, kialakítva ezzel a szezon egyik leghosszabb nyeretlenségi szériáját, teljes erővel beálltak a Wembanyamáért folytatott harcba. A Cavsnél a legújabb igazolt Danny Green nem lesz még elérhető, a San Antoniónál viszont Khem Birch, Tre Jones, Langford és Vassell is sérültlistán van, a szezon meglepetése lenne, ha támadásban és védekezésben is a liga legrosszabbjai között szereplő Spurs valamilyen módon meg tudnák lepni a védekezésben ligaelső, hazai pályán pedig ellenállhatatlannak tűnő Clevelandet. Ez a szezonban korábban már egyszer megtörtént, decemberben egy ponttal nyertek Keldon Johnsonék, ma azért erre nagy pénzt nem tennénk.

 

Indiana Pacers – Utah Jazz 01:00


Mindkét csapat pocsék formában van, a Pacers továbbra is keresi önmagát, egyelőre Haliburton felépülése óta is csak egy győzelmet tudott szerezni, a Jazz pedig idő közben szinte teljesen szétcserélte a csapatát a deadline napján. Az Indiana a süllyedésének köszönhetően már két meccsre van a tizedik helytől, ha nem kezd el nyerni az előtte álló meccsek többségén, akkor kezdheti temetni az egyébként kifejezetten ígéretesnek induló szezonját. Míg a Pacers zsinórban négy, addig a Jazz ötből négy vereségből érkezik meg ebbe a találkozóba. A vendégek egyelőre bár papíron még mindig ott vannak a nyugati playin-helyekért folytatott harcban, de meglepetés lenne, ha a cserehatáridő napján végzett cserék után lenne bármilyen beleszólása ebbe, a tevékenységükből úgy tűnt, hogy ezt a szezont elengedték. Éppen ezért a hazaiak számára lesz fontosabb ez a mérkőzés, hazai pályán muszáj nyerniük Haliburtonéknek, ha még tényleg akarnak valamit ettől az idénytől, meglátjuk, hogy képesek lesznek-e felpörögni egy ilyen lehetőség előtt.

 

Philadelphia 76ers – Houston Rockets 01:00


Ezen a találkozón valami hasonlót várhatunk, amit a Cavs-Spurs találkozón, a Sixersnek kötelező lenne behúznia a liga leggyengébb mérlegével rendelkező Houston elleni meccsét. Különösen azért lenne ez fontos Embiidéknek, mivel éppen az a Cleveland követi őket egytelen meccs lemaradással, akik szintén egy könnyedebb mérkőzést játszanak a San Antonio ellen, ha hozza a Philly a kötelezőt, akkor nem kerülhet hozzá közelebb a Cavs. A Sixers egyébként nagyon jó formában van, ezt mutatja 7-3-as mérlege az elmúlt időszakból, legutóbb egy New York-i túrájuk volt, ahol mindkét helyi csapatot legyőzték. A Rockets az elmúlt tíz meccséből hétszer is kikapott, jelenleg egy ötmeccses zakósorozatban van a csapat, a mai ellenfelet ismerve pedig semmi nem mutatkozik arra, hogy ez megszakadjon. A hazaiaknál hivatalosan még Joel Embiid játéka kérdéses, de az erőviszonyok alapján nélküle is nyerniük kellene, nagy blama lenne, ha az otthon 21-8-as mérleggel álló Philly nem tudná érvényesíteni a papírformát.

 

Miami Heat – Denver Nuggets 01:30


A Heat az elmúlt kevésbé eredményes időszak után most újra jó formába lendült, zsinórban három győzelem után fogadja a nyugati listavezetőt, Butlerék ha limitált támadójátékkal is, de hozni tudták a Pacers, a Houston és a Magic elleni kötelezőket. A Denver továbbra is magabiztosan vezeti a Nyugatot, ötből három sikert szerzett az elmúlt napokban, ha nem is extrán, de továbbra is jól teljesítenek Nikola Jokicsék, jót tesz nekik a négy és fél meccses előny a második Memphisszel szemben, nyomás nélkül léphetnek pályára meccsről meccsre. A Heat viszont hiába van a hatodik helyen, nem lehet még ennyire nyugodt, előnye csak másfél meccs az őt követő New York előtt, ma hajnalban pedig nem feltétlenül a hazaiak az esélyesek, ráadásul igen hosszú a sérültlista Eric Spoelstra gárdájában. Kyle Lowry mellett továbbra is sérült Oladipo, Yurtseven és Duncan Robinson, ez pedig korlátozza a hazaiak lehetőségeit és a mélységet is elveszi. A Denvernél Jamal Murray és Aaron Gordon szereplése még mindig kérdéses, a többek között általuk is vezetett ligamásodik támadójátékra nagy szükségük lenne a Miami negyedik legjobb védekezésével szemben.

 

New York Knicks – Brooklyn Nets 01:30


Ez a városi rangadó az elmúlt egy-másfél évben viszonylag egyoldalú küzdelmeket hozott, most viszont azok után, hogy a Durant-Irving-Harden trió egyike sincs már Nets-mezben, sokkal kiegyenlített párharcra van kilátás. A Knicks a Miamit üldözi a keleti hetedik helyen, csak másfél meccses Barrették lemaradása, a Nets pedig már csak ötödik a konferenciában, és nem sok esélyük van ennél feljebb kapaszkodni idén. Egyik fél sincs kimagasló formában, a NYK tízből hat, a BKN tízből négy meccsét nyerte meg, bár a Knicks az elmúlt négy találkozójából hármat is meg tudott nyerni, így a jobb forma az övék és így az esélyek is feléjük billennek el. Jalen Brunson és Julius Randle kifejezetten jó formában játszanak az elmúlt hetekben, az ő jó teljesítményükre lehet építeni a hazaiaknak, a Netsnél viszont nem emelkedik ki egyelőre egy egyértelmű vezéregyéniség sem, ár Spencer Dinwiddie elmúlt néhány meccse kifejezetten jóra sikerült, de összességében remek csapakosárlabdát kell bemutatniuk, hogy ellensúlyozni tudják a túloldal egyéni extráit.

 

Chicago Bulls – Orlando Magic 02:00


A Bulls az utóbbi napokban megint alulteljesít, hiába térhetett vissza rövid sérüléséből DeMar DeRozan, a csapat nem tudott eredményesebb lenni, legutóbb hárommeccses idegenbeli túráján 0-3-as mérleget sikerült összehoznia. A Magic ezzel szemben megindult egy kicsit felfelé, Bancheróék már csak három és fél meccsre vannak a tizedik helytől, ahol jelenleg éppen a Bulls áll. Az Orlando az utóbbi öt meccséből hármat is behúzott, többek között a Denvert is legyőzte, sőt, azt követően is csak hosszabbításban maradt alul a Heat ellen. A Bullsnak nagy szüksége lenne a rossz sorozatból való kilábaláshoz egy győzelemre, a Magic viszont mostanában senki ellen nem adja könnyen magát, meglátjuk, hogy a vendégek most is képesek lesz-e erőn felül teljesíteni.

 

Oklahoma City Thunder – New Orleans Pelicans 02:00


Ez egy nagyon fontos meccs lesz a két csapat között, hiszen mindketten ott vannak a nyugati rájátszásért vívott versenyfutásban, a Pelicans a hetedik, a Thunder a tizedik helyről várja ezt a találkozót, csak két meccs a különbség a csapatok között. A NOP és az OKC is három meccsét nyerte meg a legutóbbi öt pályára lépéséből, a vendégek ráadásul Brandon Ingram vezetésével ezeket egymás után húzták be, míg utána a kirobbanó formában lévő Cavstól kaptak ki. Ettől függetlenül úgy tűnik, hogy a New Orleans ki tudott lábalni a korábbi hatalmas mélyrepüléséből, bár könnyű időszak még mindig nem vár rájuk, hiszen a hírek szerint Zion Williamson még mindig hetekre van a visszatéréstől. A Thundernek ez lesz zsinórban a harmadik kiemelten fontos meccse, a Lakers és a Blazers ellen mindkettőt hozta eddig, ha most is nyerni tudnak SGA-ék, akkor elmondhatja magáról a csapat, hogy hibátlanul hozták le a legfontosabb ki-ki meccseiket. Ez lesz a felek harmadik találkozója idén, eddig kétszer a vendégek nyerte, most abszolút kiegyenlítettek az erőviszonyok, meglátjuk, hogy merre billen el a mérleg nyelve.

 

Dallas Mavericks – Minnesota Timberwolves 02:30


A Dallas és a Minnesota szintén egy fontos meccset vív egymással, a hazaiak Irvinggel jó játékot játszanak, legutóbb lejátszotta az első, Donciccsal közös meccsét is az irányító, igaz, ott a Kings ellen hosszabbításban nem sikerült győznie a Mavsnek. Ezt megelőzően azonban zsinórban három idegenbeli győzelmet szereztek, jó formában vannak tehát a hazaiak, így a Sunsszal holtversenyben a konferencia negyedik helyén állnak. Minneapolisban az eredmények az utóbbi időben felemásan alakulnak, egymást váltogatják a győzelmek és a veresége, éppen 50% fölött áll a csapat Nyugat nyolcadik helyén, viszont mindössze másfél meccsre van tőlük a negyedik Dallas, ezért is lesz ez a találkozó olyan fontos. A Wolvesnál Karl-Anthony Townson kívül elvileg mindenki felépült, a Mavericksél pedig Luka Doncic tért vissza legutóbb, Maxi Kleber és Davis Bertans viszont ma sem lehet ott a pályán. A felek eddig 1-1-gyel állnak egymás ellen az idei szezonban, ha a Minnesota ma nyerni tudna, akkor még inkább összeszorul a nyugati középmezőny, a Dallas sikerével viszont ellépne az üldözőktől. Az esélyesek a cserék miatt elsősorban a hazaiak, Irving nagyon jól nézett ki az első meccsein, a Wolves pedig fontos játékosokat veszített, meglátjuk, hogy képesek lesznek-e ellenállni a dallasi sztárduó rohamainak.

 

Golden State Warriors – Washington Wizards 04:00


A Warriors Curry sérülésével lépést tévesztett, ötből csak két meccsét nyerte meg, jelenleg pedig két mérkőzés óta nyeretlen, előbb a Portland, majd a James nélküli Lakers elleni rangadókon szenvedett vereséget, így a nyugati kilencedik helyen áll a csapat. A Wizards szezonja nagyon hektikusan alakul, a január eleji pocsék forma után zsinórban hat meccset behúztak, majd három vereség következett, most pedig megint megnyerték az utóbbi két mérkőzésüket. Mindez egyelőre elég a fővárosiaknak a playin-helyekért, a kilencedik helyen állnak, de csak fél meccsre van tőlük a tizenegyedik Indiana. A GSW-nél Steph Curry mellett még a furcsa körülmények között megszerzett Gary Payton II sem lehet bevethető, de Andrew Wiggins szereplése is bizonytalan, a vendégoldalon pedig Kyle Kuzma játéka kérdéses. Kiegyenlített felek csatáját láthatjuk, bármelyik oldalra eldőlhet a mérkőzés, a 21-7-es hazai mérleg a címvédőnél bizakodásra adhat okot, de a Wizards most talán egy fokkal jobb passzban van – lényeg a lényeg, röviden: nem szívesen bocsátkoznánk jóslatokba.

 

Portland Trail Blazers – Los Angeles Lakers 04:00


Annyira összetömörült a Nyugat, hogy nagy eséllyel már-már minden konferencia belüli mérkőzés rangadónak számít, ez itt sincs másképp, a tizenkettedik Portland és a tizenharmadik Lakers találkozik egymással. A két csapat között másfél meccs van, és egyik sincs igazán jó formában: mindkét csapat ötből két meccset nyert meg, a Portland miután legyőzte a GSW-t, az OKC elleni fontos derbin kapott ki, a LAL pedig miután a Pelicans és a Thunder elleni rangadókat is elvesztette, legutóbb végül a Warriorst sikerült megvernie. A hazaiaknál Jusuf Nurkic még mindig nem bevethető, de többek között Thybulle és Jerami Grant is csak kérdéses státuszban van, mint ahogy a túloldalon az előző két meccsét is kihagyó LeBron James. A pontrekorder játéka kulcsfontosságú lehet ez a találkozón, bár igaz, legutóbb úgy tudott nyerni a megújuló Lakers, hogy vezére sérülése mellett Anthony Davis is gyenge napot fogott ki. Ez egy teljesen 50-50-es meccs lehet, a Lakers új igazolásai jól mutatkoztak be a hétvégén, a Portlandnél viszont Damian Lillard elképesztő formában van az utóbbi hetekben. Ha James játékra jelentkezik, akkor az javítja a vendégek esélyeit, így talán a hazai pálya a Blazers felé billenti el az esélyeket, de kimondott esélyese így sincs a mérkőzésnek, meglátjuk, hogy ezen a fontos rangadón melyikük lesz képes nyomás alatt jobban tlejesíteni. 

 

A mérkőzéshez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus