Véget ér a nyugati döntő vagy elkerüli a söprést a Mavs?

3-0-s Warriors-előnyről folytatódik a párharc, amely le is zárulhat hajnalban, ha nem tudja megtörni a jeget a Dallas. 

 

Dallas Mavericks - Golden State Warriors 03:00 (Sport 1)

A párharc érdemi része gyakorlatilag véget ért azzal, hogy a legutóbbi meccsen a Warriors kiváló játékkal Dallasban is nyerni tudott és 3-0-s előnyt szerzett, hiszen a Mavsnek innentől csak a matematikai esély maradt. Ettől még ezen a meccsen természetesen nyerhetnek Doncicék és ha csak matematikai is, de az a minimális esély továbbra is megvan, a Warriorstól pedig többször is láttunk már olyat, hogy bizonyos meccseken "kikapcsolt" - legutóbb például az előző körben, nagyon hasonló helyzetben, 3-1-es vezetésnél.

A Dallasnak papíron mindene adott a győzelemhez, egyszerűen be kell dobniuk a triplákat a kiegészítőknek és védekezésben minimum a legutóbbi szintet hozni kell, ha ez a kettő megvan, akkor minden további nélkül nyerhetnek most - legutóbb is megvoltak a szükséges dobóhelyzetek, de egyszerűen rendre kimaradtak. Hogy fejben hol tart most ez a csapat a szinte borítékolható kiesés kapujában, mennyire szakadnak meg Doncicék a becsületükért hazai pályán, azt csak találgathatjuk, mindenesetre az elmúlt találkozókon eléggé leharcoltnak tűntek - hiába van meg a receptjük a Warriors legyőzésére, képtelenek voltak ezt megoldani.

Ami a sérüléseket illeti, Iguodala és Payton II után Porter Jr. is biztosan kihagyja ezt a meccset a Warriorsnál, így kezd egyre foghíjasabb lenni a vendégek kerete, de a lényeg valószínűleg nem ez lesz, hanem a Mavs formája és akarata - ha megcsinálja a hazai alakulat azt, amire képes, akkor győzhet, ha nem, akkor söpréssel zárja a szezont.

A párharc állása: 3-0 a Warriors javára.

 

A mérkőzéshez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus