Végig vezetve nyert Bostonban a Sixers, újra előnyben a Denver

Másodszor is győzni tudott a Celtics pályáján a Philly, míg a Nuggets otthon vágott vissza a Phoenixnek, így mindkét csapat 3-2-es előnybe került a maga párharcában.

Boston Celtics - Philadelphia 76ers 103-115

Végig vezetve nyert a Sixers. A párharc során az eddigi legjobb meccsét hozta le a Philadelphia, Doc Rivers csapata ugyanis végig vezetve, sőt tulajdonképpen a mérkőzés jelentős részében kétszámjegyű előnyt menedzselve aratott kulcsfontosságú idegenbeli győzelmet. A vendégek 10-10 után kezdtek elnyúlni, az első negyedet 33-26-ra nyerték, majd a második elején még egy lapáttal rá tudtak tenni, és 42-27-nél már 15 egységgel is vezettek - a Celtics itt megrázta magát, és egy 10-2-es futással visszajött a meccsbe, de ennél tovább nem jutott, és hamarosan ismét tíz egység körül mozgott a Sixers fórja. A fordulás után pedig el is billent a meccs, Joel Embiid futószalagon szállította a középtávoli tempókat a pick-and-rollok után, a vendégek távolról is jól dobtak, míg a Celtics nagyon sokat erőlködött támadásban, és a kosarait is brusztolós, lehajtott fejjel betörős játékokból szerezte. Így tovább nyílt az olló, 15-18 pont körül állandósult a különbség, és bár egészen a mérkőzés hajrájáig benne lehetett a levegőben, hogy a Boston "na most" elindít egy nagy futást és szorossá teszi az állást, de a Philly minden ilyen próbálkozást elfojtott - négy perccel a vége előtt Tyrese Maxey triplájával már 21 pont volt a távolság, itt eldőlt a küzdelem, Joe Mazzulla kiürítette a kispadját. A sokat kritizált Maxey egyébként is az eddigi legjobbját hozta, kereken 30 pontot dobott 6/12 triplával, az említett Embiid 33 ponttal és 4 blokkal zárt, Tobias Harris 16 ponttal és 11 lepattanóval, James Harden pedig 17 ponttal és 10 gólpasszal dupla-duplázott - ő ismét háttérbe húzódott, észlelve Maxey nagy meccsét. A nagyon tudatosan és fegyelmezetten játszó társaság ezzel újra vezeti a párharcot, és most hazai pályán már a továbbjutásért játszhat legközelebb - kettőből egyet kell nyerni a keleti döntőhöz, de az igazi esély a hatodik meccs és a hazai pálya lehet.

Rosszkor betlizett a Celtics. Marcus Smart a meccs eleji két triplája után csak büntetőből volt eredményes, Malcolm Brogdon három, Derrick White két kosarat tudott dobni, Al Horford pedig 0/7-tel zárt mezőnyből és minden kísérlete távolról érkezett - ő totálisan besült, és részben ennek köszönhetően a Boston végül a 40%-os mezőnymutatót sem érte el a találkozó során. Ugyan Jayson Tatum (36 pont, 10 lepattanó, 5 gólpassz, 11/27 mezőnyből) és Jaylen Brown (24 pont, 9/16 mezőnyből) próbálta menteni a menthetőt, de utóbbi például öt büntetőt is kihagyott, ezen az estén minden faktorban elmaradtak riválisuktól - rosszkor jött ez az offnight, mert most a szakadék szélére kerültek, és többet nem hibázhatnak a párharcban. A második félidőben egyébként egy kicsit már jobban dobtak, amin segített, hogy Tatum a 0/6-os kezdése után azért elkezdte eltalálni a berendezést, de igazán reális esélyük ezúttal nem volt - a Philly Embiid-központú játékára sem volt válaszuk, de főleg támadásban nem találták magukat, amit az is jelez, hogy a 103 dobott pontjuk az eddigi legkevesebb tőlük az idei rájátszásban. Folytatás holnap este Phillyben, ahol mindennek működnie kell...

A Celtics legjobb dobói: Tatum 36/9, Brown 24/9, Smart 14/6
A 76ers legjobb dobói: Embiid 33/9, Maxey 30/18, Harden 17/3

A párharc állása: 3-2 a 76ers javára.

 

Denver Nuggets - Phoenix Suns 118-102

Jokics nem lassít. A két vesztes idegenbeli meccs után hazatérő Nuggets villámrajtot vett, rögtön egy 9-0-s futással indították a meccset, és az első negyed hajrájában már 15 ponttal is előrébb jártak, amikor elkezdett zárkózni a Suns. Ezt a második negyedben sikeresen folytatták a vendégek, 47-48-nál át is vették a vezetést, de többre már nem futotta tőlük, a fordulás után ismét megrázta magát a Nuggets – a harmadik negyedet egy 7-0-s futással kezdték, és hamarosan már a 20 pontot súrolta a különbség, később volt közte 24 is. Nikola Jokicsra továbbra sem volt válasza a Sunsnak, a center újabb tripla-duplát hozott össze, 29 ponttal, 13 lepattanóval és 12 gólpasszal zárta a meccset, de segítséget is kapott, Michael Porter Jr. és Jamal Murray is 19-19 pontot tett be a közösbe, előbbi 5/8 triplát is bebombázott, utóbbi 6 gólpasszt osztott ki emellé, de az igazi extra a padról érkezett. Bruce Brown ellenállhatatlanul szállt be a meccsbe, 7/11 dobását és 9/10 büntetőjét elsüllyesztve 25 pontot dobott, és a vezetésével 34-26-ra túldobták a Suns második sorát is, így egyetlen győzelemre kerültek a nyugati döntőtől.

Fárad a Suns. A Nuggets ezúttal remek munkát végzett azzal, hogy lebontsa a Suns támadójátékát, Kevin Durant (26 pont, 11 lepattanó, 7 gólpassz, 5 eladott labda) és Devin Booker (28 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz) sem tudott igazán hatékony lenni, ketten együtt 18/43-mal zártak mezőnyből, és ami az igazán nagy problémát okozta, hogy rajtuk kívül csak a 14 pontos Deandre Ayton ért el kétszámjegyű termést, vele viszont azt csinált Jokics, amit csak akart. Szemmel láthatóan az övék volt a fáradtabb csapat, a harmadik negyed hajrájában Jokics bele tudott mászni Durant fejébe is, kiharcolt rajta egy technikait, amikor odasomfordált a Suns csapatgyűléséhez. Szintén a fáradtság jele, hogy csak 17/24 büntetőjüket dobták be, Durant háromszor is hibázott a vonalról, de az sem segítette őket, hogy Booker mellett csak Terrence Ross jelentett érdemi veszélyt a triplavonalon túlról, mindenki más 2/16-ot hozott össze. Williamsnek valamit ki kell találnia, mert ezúttal katasztrofálisan működött a támadójáték, 43,2 százalékkal dobtak mezőnyből, ezen viszont talán segítene, ha Chris Paul játékra tudna jelentkezni a hatodik meccsen.

A Nuggets legjobb dobói: Jokics 29/6, Brown 25/6, Porter Jr. 19/15, Murray 19/6
A Suns legjobb dobói: Booker 28/12, Durant 26, Ayton 14

A párharc állása: 3-2 a Nuggets javára.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus