Veretlenek csatája: összecsap a Bucks és a Raptors

Milwaukee-ba látogat a Toronto - a Lakerst fogadja a Minnesota - Denverbe utazik a Pelicans - pályán a Warriors és a Sixers is - mutatjuk, hogy mit érdemes tudni az NBA következő játéknapjáról!

 

Indiana Pacers - Portland Trail Blazers 00:00

A Portland a keleti túrája harmadik állomásához érkezik, eddig 1-1-re áll, legutóbb Miamiban kapott ki, míg a Pacers éppen most zárt le egy hárommeccses kirándulást, méghozzá két sima győzelemmel. Ezek alapján inkább az Indiana felé billenhet a mérleg nyelve, agresszíven, határozottan védekeznek Oladipóék és bőven megnehezíthetik a Lillard-McCollum páros dolgát, de eddig azért voltak komolyabb kilengéseik, kérdés, hogy most már elhagyják-e ezeket. A Blazersnél Lillard remek formában van és összességében a támadójátékuk is működik, a védekezésük viszont nagyon nem: az eddigi öt meccsükből kétszer kaptak legalább 120 pontot és 108 volt a minimum, úgyhogy azon bőven van még mit dolgozni. Ez a faktor és a hazai pálya a Pacers mellett szól, meglátjuk, hogy érvényre tudják-e ezeket juttatni Turnerék.

Philadelphia 76ers - Atlanta Hawks 00:00

Ez mindenképpen kötelező meccs a Philly számára, legutóbb a Charlotte ellen összejött a hazai győzelem, most a gyengécske Atlanta ellen muszáj lesz hozni az újabbat - nyilván nem szabad lebecsülni a Hawks játékosait sem, de más célokért, más szinten küzd a két csapat, A Sixersnek az önbizalom sem árt, kissé zaklatottabb volt ez a szezonrajt eddig számukra, míg az Atlanta legutóbb kiengedte a kezéből a Bulls elleni győzelmet - ahhoz képest most sokkal jobban kell kaparniuk, hogy legyen esélyük, de támadásban, potenciálban nincs egy súlycsoportban a két együttes. Ha nem nyer a minden fontos játékosával rendelkező Sixers, az komoly blama lesz Embiidék számára.

Miami Heat - Sacramento Kings 00:30

Ez jó meccs lehet, mert kisebb meglepetésre mindkét csapat egészen jó formában van, a Heat és a Kings is hármat nyert az elmúlt négy meccséből, voltak kifejezetten extra meccseik támadásban, úgyhogy érdemes lehet megnézni ezt az összecsapást. Otthon azért valamivel esélyesebb lehet a Miami, bár Dion Waiters és James Johnson még mindig nem játszhat és Wayne Eillington visszatérése is erősen kérdéses, igaz, közben a túloldalon Bogdan Bogdanovics nem bevethető továbbra sem. Nehéz jósolni, az biztos, hogy a vendégektől a jobbik arcuk kell, hogy nyerni tudjanak idegenben, a fiataloknak egyszerre kell jól játszaniuk, de láttunk erre már példát idén, míg a hazaiaknál a rutinos Dragic-Wade kettősnek meg kellene ismételnie a legutóbb látott teljesítményüket - sok az ismeretlen ebben az egyenletben, de azért az eddigiek inkább a Kingstől számítanak meglepetésnek.

New York Knicks - Brooklyn Nets 00:30

Városi derbi, ahol a Nets "másnapos" lesz a GSW elleni csata miatt, de összességében az eddigiek alapján egyértelmű, hogy Russellék a jobbak - több fegyverük van, ritmusos, lendületes a támadójátékuk, parádésan dobnak kintről, míg a Knicksnél továbbra is fontos játékosok (Porzingis, Lee, Knox) hiányoznak és zsinórban öt vereségnél tart a gárda. Egyszer már találkoztak idén a felek, akkor Brooklynban két ponttal nyert a Nets, most a hazai pálya és a frissesség szólhat Kanterék mellett, de legutóbb már a rotációba is belekavart Dave Fizdale, eddig nem igazán állt össze a tartalékos csapat játéka. Pluszt hozhat, hogy Emmanuel Mudiay a hírek szerint visszatérhet, Fizdale pedig nagyon bízik is az irányítóban.

Chicago Bulls - Golden State Warriors 1:00

Ugyan back-to-backet játszik és keleti túrát teljesít, de természetesen egyértelmű favorit a Warriors, hiszen a címvédő egy kisiklást leszámítva minden meccsét megnyerte eddig, méghozzá az elmúlt találkozókon meggyőző játékkal és többnyire nagy különbséggel, Steph Curry és Kevin Durant is kiváló formában van, így pedig már vezetik is Nyugatot. A Bulls ugyan az Atlanta kényelmeskedését kihasználva megnyerte második meccsét is legutóbb, de továbbra is egy kezdőcsapatra való ember hiányzik az aktív rotációból, a GSW ellen pedig még akkor is kevésnek tűnik Zach LaVine jó játéka, ha Thompsonék fáradtabbak és esetleg kicsit lazábban állnak hozzá az estéhez. A vendégeknél különösebb sérülés nincs, Shaun Livingston az, aki jó eséllyel kihagyja ezt az összecsapást. 

Milwaukee Bucks - Toronto Raptors 1:00

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója, hiszen Kelet, sőt, jelenleg az egész liga két legjobb mérlegével rendelkező, még veretlen csapata találkozik - a Bucks és a Raptors is 6-0-val rajtolt, most viszont valamelyikük szériája megszakad. Nehéz jósolni, mert mindkét csapatban van egy-egy MVP-kaliberű szupersztár, mindkét csapat ott van az elitben a támadójátékot és a még szűkebb elitben a védekezést tekintve eddig, ami mondjuk különösen a Milwaukee-nál (ligamásodik védekező hatékonyság) érdekes az elmúlt éveket figyelembe véve. A Raptors talán sokoldalúbb, mélyebb, letisztultabb jelenleg, de a hazai pálya a Bucks mellett szól - mindkét oldalon nagyon jól néz ki a small-ball, de ha arra van szükség, pozíciózó centerjátékot is tudnak játszani, meglátjuk, hogy mire mennek egymással. Giannis Antetokounmpo nem léphet pályára agyrázkódása miatt, míg a vendégeknél Fred VanVleet nem teljesen egészséges, pedig ő fontos szerepet tölt be a pad vezéreként - OG Anunoby nem játszik, és Kawhi Leonardot is pihentetik a kanadaiak, tehát mindkét oldal legnagyobb sztárja hiányozni fog.

Minnesota Timberwolves - Los Angeles Lakers 1:00

Érdekes meccs lehet, a Wolves legutóbb már otthon is pocsékul játszott és hatalmas verést kapott, a Lakers pedig két győzelem után szoros végjátékot veszített el a Spurs ellen - ugyanúgy 2-4-re állnak és ugyanúgy elég ingadozó teljesítményre képesek a csapatok. Mindkét oldalon a védekezéssel van gond, a támadással kevésbé, de a Minnesota legutóbb már abba sem talált bele, igaz, Andrew Wiggins nem játszott, Jimmy Butler pedig betegen lépett pályára, de előbbi most is hiányozhat, utóbbi pedig lehet, hogy nem lesz még 100%-os. Meglátjuk, LeBron Jamesszel azért nehéz mit kezdeni olyan védekezéssel, mint amire a Minny képes, ráadásul a LAL most már visszakapja Brandon Ingramet is, kiegészül a gárda, teljes lesz az arzenál - a palánk alatt Towns azért büntethet, de ha nem javul fel jelentősen a hazai csapat hátul, akkor most is bajban lehet.

San Antonio Spurs - Dallas Mavericks 1:30

A Dallas back-to-backet játszik, előző este hazai pályán kapott ki a Jazztől, ami azért vállalható eredmény, most viszont fáradtabban, idegenben kellene helytállnia a gárdának. A Spurs DeMar DeRozan vezérletével legutóbb megverte a Lakerst és 3-2-re áll, most is esélyesebbnek számít, de láttuk már gyengén játszani ezt a csapatot, akár otthon is, meglátjuk, hogy most mennyire kapják el a ritmust. DeAndre Jordan jelenléte azért megnehezítheti a dolgukat a festékben, de a nagy változások ellenére ők inkább készen vannak, mint a Mavericks és ha a DeRozan-Aldridge páros hozza magát, az elég is lehet a győzelmükhöz - a vendégek megérezhetik a back-to-backet, Barnes még nem az igazi, Nowitzki pedig még mindig nem bevethető.

Denver Nuggets - New Orleans Pelicans 1:30

Ez rangadónak számít Nyugaton, nemrég még mindkét csapat veretlen volt, igaz, azóta a Nuggets és a Pelicans is kikapott egyszer-egyszer - a Denver azóta három napot pihenhetett, volt ideje felkészülni, a New Orleansnál viszont több a probléma. Az amúgy is elég rövid, feszes rotációból Anthony Davis legutóbb nem tudott játszani és most is kérdéses, hogy pályára tud-e lépni, ha ő nincs, akkor rögtön egyértelmű favorit a Nuggets, hiszen láthattuk legutóbb, hogy mennyit jelent ő a csapatának - ráadásul Elfrid Payton is megsérült, ő biztos, hogy nem tud most játszani, de őt legalább Jrue Holiday pótolhatja. A hazaiaknál Thomas, Barton és Porter Jr. hiányzik, ők sem 100%-osak, de sokkal jobban védekeznek ellenfelüknél, Nikola Jokics parádézik a festékben és ha Davis nem tud játszani, akkor ez önmagában elég is lehet a denveri sikerhez - ha ott lesz AD, akkor pedig az ő játéka lehet majd a kulcs.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus