Veretlenek csatája Phillyben, Celtics-Bucks Bostonban

A Jazz és a Clippers nyugati rangadót vív, idegenben játszik a Houston, otthon a Toronto - nézzük, hogy mit kell tudni a hajnali tizenegy NBA-meccs előtt. 

 

Philadelphia 76ers - Minnesota Timberwolves 00:00

Két veretlen csapat találkozik, a Sixers és a Wolves is 3-0-val áll, úgyhogy természetesen az a kérdés, hogy melyikük tudja tovább nyújtani ezt a szériát. A Philly alapvetően jobb csapat és a hazai pálya is segíti, de eddig a három győzelem ellenére kicsit akadozott a gépezet, míg a Minnesota inkább felülteljesített, ráadásul háromból kétszer idegenben tudott nyerni. Igazi csemegének ígérkezik Joel Embiid és Karl-Anthony Towns csatája centerposzton, Towns két, Embiid egy kiemelkedő meccset játszott és mindketten a liga legszűkebb elitjébe tartoznak, egymás ellen villogni mindenképpen presztízskérdés lesz számukra. A Phillynél azért Townsra Al Horfordot is rá lehet tenni, de nagy kérdés lesz, hogy a hazaiak kinti dobásai mennyire fognak ülni, mert ezzel azért voltak eddig gondjaik - Richardsontól, Harristől, vagy Scott-tól nem fér bele a gyenge teljesítmény ezen a téren. A Minnynél Andrew Wiggins nem játszik jól, de háromból kétszer ő volt a kulcsfaktor a szoros végjátékban, rá is érdemes lesz figyelni. 

Cleveland Cavaliers - Chicago Bulls 00:00

Alsóházi meccs Keleten, amelyet elvileg nem zavar meg sérülés, az alapcsapatokat használhatja mindkét edző. Egyik fél sem brillírozott eddig támadásban, a Cavs 97,5 pontot átlagolt, a Bulls pedig az utóbbi két meccsén 84-et és 98-at tudott dobni pocsék százalékokkal, úgyhogy nagy kosárzáporra előzetesen nem számíthatunk. A Bullstól valamivel azért többet várnánk idén, mint a Cavstől, de eddig valahogy nem állt össze igazán a gépezet és ha a Thompson-Love páros megtartja jó formáját a Clevelandnél, akkor most is nehéz estére számíthatnak Markkanenék, főleg idegenben - kihagyni ugyan elvileg nem fogja a meccset, de Porter és Carter Jr. nem 100%-os, ez sem segíti az ügyüket.

Orlando Magic - New York Knicks 00:00

Szintén keleti alsóház, bár a Magic ennél azért jóval többet szeretne ettől a szezontól is, de eddig annyira borzasztó a csapat támadójátéka, hogy még egyszer sem érték el a száz dobott pontot - iszonyatos szenvedést és erőlködést mutatnak be, lassúak, körülményesek, pocsékul dobnak, ráadásul a kulcsemberek, mint Vucsevics és Gordon is vállalhatatlan formában vannak. A Knicks viszont legutóbb nyerni tudott, RJ Barrett biztatóan mozog és ha akadnak társai, akkor lehet keresnivalójuk az eddig látott Orlandóval szemben még idegenben is, az viszont jelentősen csökkentheti az esélyeiket, hogy Dennis Smith Jr. nem tart a csapattal, Elfrid Payton pedig megsérült és ezen a mérkőzésen biztosan nem játszik - valószínűleg Barrett több fog most irányítani is.

Toronto Raptors - Detroit Pistons 00:30

A Raptors négyből hármat nyert, az utóbbi két ellenfelét száz pont alatt tartotta, bár a Bullsról és a Magicről beszélünk, úgyhogy ettől azért nem kell elájulni, de az tény, hogy jól védekezik a csapat és több életveszélyes fegyvere is van támadásban. A Detroit két vereség után legutóbb egy szoros, kevéspontos meccsen megverte az Indianát és bár továbbra is Blake Griffin, valamint Reggie Jackson nélkül játszik, hogy ha Andre Drummond körül stabilan teljesítenek a többiek, akkor most sem esélytelenek. A centernek persze nyilván komoly feladata lesz Marc Gasollal szemben, míg a Torontónál Kyle Lowryék Derrick Rose-t is limitálhatják és ha Siakam, vagy Ibaka, esetleg Anunoby, vagy VanVleet hoz egy extra meccset, az a javukra billentheti a dolgot. 

Boston Celtics - Milwaukee Bucks 00:30

A játéknap keleti rangadója a jól kezdő Boston és az akadozó Milwaukee között azok után, hogy a tavalyi playoffban éppen a Bucks vetett véget a Celtics szezonjának. Brad Stevens csapata már a harmadik kiemelt ellenfelével találkozik idén, a Phillytől kikapott, a Torontót legyőzte, most hazai pályán az eddigiek alapján mindene megvan ahhoz, hogy a Milwaukee ellen is bizonyítson - jobban védekeztek eddig Tatumék, Kemba Walker most már nagyon elkapta a fonalat és eddig a centergondjaikat is jól tudták ellensúlyozni. A Bucksnál kicsit felemásan indult a szezon, a Houstont nagy hátrányból fordítva verték meg, majd a Miami ellen egy agyonnyert meccset buktak el, Giannis Antetokounmpo pedig még nem az igazi, de az tény, hogy a festékben komoly előnyük lehet az alacsonyabb Celticsszel szemben, a kispadjuk mélysége pedig legutóbb is megmutatkozott, amikor konkrétan a cseresoruk volt a döntő faktor. Izgalmas meccs lehet, a Bostonnál Enes Kanter nem játszik és Daniel Theis pályára lépése is kérdéses, a Milwaukee-nál viszont nincs sérült. 

Brooklyn Nets - Indiana Pacers 00:30

Mindkét csapat szeretne javítani az eddigi szereplésén, a Pacers konkrétan még nyeretlen három meccs után, a Brooklyn pedig két hosszabbítást is elvesztett és már ki is jött néhány aggasztó hír Kyrie Irvinggel kapcsolatban - hogy ebből mi igaz, azt nem tudjuk, az viszont egyértelmű, hogy a csapat még nem állt össze. Az Indy legutóbb már feljebb tudott kapcsolni védekezésben és keménységben, de akkor meg támadásban estek szét Malcolm Brogdon körül, most viszont a hírek szerint Jeremy Lamb már teljes értékű edzésmunkát végzett és jó eséllyel visszatérhet, ami dobhat rajtuk elöl. A Netsnél nincs új sérült, az eddigi keret rendelkezésre áll, a kérdés az, hogy védekezésben összeszedik-e magukat (126, 109 és 133 pontot kaptak, ebből kétszer alsóházinak tartott csapattól, igaz, kétszer hosszabbításban), illetve hogy elöl meglesz-e most már a kémia, mert eddig az Irving-LeVert-Dindwiddie trió nem hozza azt, amit sokan gondoltak.

Oklahoma City Thunder - Portland Trail Blazers 01:00

A Thundert továbbra is nehéz megítélni, előbb kikaptak otthon a Wizardstól, majd átgázoltak a Golden State-en, legutóbb pedig szoros meccset játszottak Houstonban, egyelőre nem látni pontosan, hogy milyen játékerőt képviselnek. A Blazers egyértelműen jó, ráadásul Damian Lillard már többször is nagyon felpörgött a meccsek második felére, a fontos időszakokra, viszont egy négymeccses idegenbeli túra utolsó állomásához érkeztek, kevésbé frissek, ráadásul két kiélezett végjáték után érkeznek meg Oklahoma Citybe úgy, hogy Zach Collinsra valószínűleg most sem számíthatnak. A minőség inkább mellettük szól, kérdés, hogy ezt ki tudják-e hozni magukból, hogy hogyan fog dolgozni a Lillard-McCollum páros és hogy mire lesz képes Hassan Whiteside, akinek a dolgát megkönnyítheti, ha Steven Adams nem játszhat - a Thunder centere legutóbb idő előtt hagyta el a parkettet térdfájdalmai miatt, lehet, hogy most nem fogják erőltetni. 

Washington Wizards - Houston Rockets 01:00

Még mindig nem az igazi a Houston, de az előző két meccsét azért megnyerte, most pedig idén először idegenben kell helytállnia az egyelőre meglepően jó Washingtonnal szemben. A fővárosiak háromból csak egy meccsüket nyerték meg, de a többin sem voltak messze, ráadásul a Mavs és a Spurs ellen tudtak ki-ki mérkőzést játszani, ami mindenképpen biztató. A Rockets épp ezért nem is lehet nyugodt, ráadásul egyelőre James Harden és Eric Gordon dobóformája sincs rendben, Szakáll ugyan legutóbb a rengeteg büntetőjével így is eljutott 40 pontig, de eddig inkább Russell Westbrook és PJ Tucker az, aki dicsérhető náluk, a játék és főleg a védekezés még nem igazán állt össze. Ezzel együtt kötelező lenne nyerniük egyszerűen azért, mert más céljaik vannak, mint a Bradley Bealt szabadjára engedő, egyébként a fiataljaira építő Washingtonnak.

Utah Jazz - Los Angeles Clippers 03:00

Ez nyugati rangadó lesz, hiszen a legtöbben mindkét csapatot a konferencia elejére várják. A Clippers eddig három magabiztos győzelem mellett egy Suns elleni váratlan vereséget mondhat magáénak, míg a Jazz szintén 3-1-re áll, legutóbb éppen a Phoenixet gyűrte le a végjátékban, egyetlen ponttal - Mitchellék még mindig nem dominálnak, de azért a négyből három győzelmet nem nagyon kell megmagyarázni. Új sérült egyik oldalon sincs, ez elvileg nem lesz tényező, meglátjuk, hogy Rudy Gobert-ék le tudják-e lassítani Kawhi Leonardéket annyira, hogy közben egy feljavuló dobóformával hozzák a hazai győzelmet - kimondott esélyes talán nincs, amelyik csapat érvényesíteni tudja a maga stílusát és harcmodorát, az nyerhet, persze Leonard játéka abszolút kulcs lehet, de eddig hozza, amiért igazolták. 

Sacramento Kings - Charlotte Hornets 03:00

A Kingsnek most már nagyon kellene egy győzelem, a négyből négy vereség elég rosszul néz ki, ráadásul négyből háromszor még a 95 dobott pontot sem lépték át, úgyhogy komoly a gond - az 1-3-as, szintén nem túl acélos Charlotte elleni hazai derbit muszáj lenne behúzni. Ehhez viszont mindenképpen javulni kell, Bogdanovicsék eddig 40% alatt dobnak mezőnyből, ez nem maradhat így, a labda sem jár igazán jól, úgyhogy valamin változtatniuk kell támadásban, míg a Hornetnsél nagy csodák azért nincsenek - otthon megverték a Bullst, majd kikaptak a Minnesotától és elindultak egy idegenbeli túrára, ahol eddig a Lakerstől és a Clipperstől szenvedtek back-to-back vereséget. Náluk Nic Batum nincs, Rozier és a fiatalok vannak előtérben, míg a Sacramento oldalán továbbra is Marvin Bagley maródi, a többiekre számíthatnak. 

Golden State Warriors - Phoenix Suns 03:30

Ez érdekes meccs lehet, hiszen a Warriors két vállalhatatlan produkció után legutóbb több szintet előrelépve nyerni tudott New Orleansban és kíváncsian várhatjuk, hogy képes-e hasonló teljesítményt állandósítani Steve Kerr csapata - a Curry-Russell-Green párostól ez talán el is várható, de a kiegészítők közül többen is extrát játszottak azon az estén. A Suns ellenben bőven felülteljesített eddig és nem a 2-2-es mérleggel, hanem a mutatott játékkal, hiszen a Kings kiütése után három nyugati élcsapattal találkozott négy nap alatt, a Clipperst megverte, Denverben hosszabbításban kapott ki, a Jazztől pedig egypontos vereséget szenvedett. Ezek után a Warriors ellen még idegenben is jó esélyeik lehetnek Ricky Rubióéknak, akik eddig meg sem érezték Deandre Ayton hiányát, míg a GSW oldalán az a hír, hogy bár Jacob Evans nem játszhat, de Willie Cauley-Stein és Alec Burks elvileg már ott lehet a parketten.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus