Visszajátszás: Bámulatos Warriors

Egy éve május 18-án a GSW remeklésétől volt hangos a liga.

2019: Bámulatos Warriors

Egy évvel ezelőtt ezen a napon került 3-0-s előnybe a nyugati döntőben a Golden State Warriors, a világ fejcsóválva figyelte, hogy mire képes Steve Kerr alakulata - a Kevin Durantet elvesztő gárda nemcsak a Houstont lépte át, hanem úgy fest, hogy a Portlandet is és így is bejut a döntőbe. A Blazers 18 ponttal vezetett a párharc harmadik meccsén, de a fordulás után több fokozattal feljebb kapcsolt védekezésben a GSW és Steph Curry (36 pont, 11/26 mezőnyből, 6/16 tripla), valamint Draymond Green (20 pont, 13 lepattanó, 12 gólpassz, 4 labdaszerzés) vezetésével végül 110-99-re győzött. Kerr egyedüli aggodalmát az okozhatta, hogy DeMarcus Cousins és Durant után Andre Iguodala is megsérült, ő már a harmadik kulcsjátékos volt, akivel ilyesmi történt ebben a PO-ban, ami nem sok jót ígért a döntőre - pedig itt még nem is tudhatta, hogy ott mi lesz...

Ez volt a GSW 15. meccse az idei playoffban, és már a hatodik különböző kezdőötösükkel álltak fel. Ez az álmoskönyvek szerint nem jelent túl sok jót az összeszokottság szempontjából, de a Golden State ismét bizonyítja, hogy ez náluk nem faktor - amikor nagyon kell, összeáll a rendszer, amiben mindenki megtalálja a helyét, és ez teszi igazán nehezen legyőzhetővé a címvédőt egy négy győzelemig tartó párharcban. 

Durant kidőlt, Cousins még nem bevethető, ma Andre Iguodala sántikált le a harmadik negyedben, de kisebb döccenők után mindig sikerül újrarakosgatni a puzzle-öket. Hetek, hónapok óta szinte semmit nem mutató játékosok lépnek elő, veteránok táltosodnak meg, 10-15 pontok esnek ki korábban teljesen kihűltnek látszó kezekből, Draymond Green előkap egy tripla-duplát - "ezerszer" látott Warriors-pillanatok ezek. Úgy tűnik, hogy nem idén és nem a Portland lesz az, amely "visszafejti a kódot" - ezt írtuk ezen a napon.

A játéknap összefoglalója

Playoff-percek-  a játéknap érdekességei

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus