Visszajátszás: Duranttel már verhetetlen a Warriors

Három évvel ezelőtt ezen a napon már 14-0-ra állt az aktuális rájátszásban a GSW, a regnáló bajnok Cleveland tehetetlennek bizonyult.

 

2017. 06. 04.: Duranttel már sok a GSW

Három éve ezen a napon került 2-0-s előnybe a nagydöntőben a Golden State, az ekkor még kiemelkedő csapatnak számító Cleveland képtelen volt mit kezdeni Steph Curryék támadójátékával. Az első fllidőben még eladtak 13 labdát, emiatt nem szakadt le a Cavs, de a harmadik negyed megint döntőnek bizonyult, itt már figyelt ezekre az eladott labdákra a GSW, a két szupersztár pedig egészen bámulatos teljesítményt nyújtott: Steph Curry (32 pont, 10 pattanó, 11 gólpassz) és Kevin Durant (33 pont, 13 pattanó, 6 gólpassz, 3 labdaszerzés, 5 blokk) parádéja végül ezúttal is soknak bizonyult a Cavs számára. A záró etapot már 14 pontos hazai vezetésről kezdték meg a felek és innen nem rontotta el a Warriors, megnyerte a második meccset is, megvédte a hazai pályát és óriási nyomást helyezett az ekkor regnáló bajnoknak számító Clevelandre.

LeBron James végül tripla-duplával (29 pont, 11/18 mezőnyből, 11 pattanó, 14 gólpassz) zárt, ő szenzációs teljesítményt nyújtott, Kevin Love felnőtt mellé (27 pont, 7 pattanó) felnőtt mellé, de Kyrie Irving megint haszontalan estét hozott, a kinti dobók pedig egytől egyig besültek.

Emellett itt látszott egyértelműen a Durant-faktor, hiszen a korábbi MVP az első szezonját töltötte a Golden State-nél.  A Splash Brotherst remekül megfogta az előző döntőben a Cleveland, és most is valami hasonlót tervezett Tyronn Lue, de az elképzelés egyelőre megbukik Kevin Durant klasszisán - ugyanis hiába elképesztő védő LeBron James, ő is képtelen tartani a Warriors szupersztárját. Durant a két meccs során már 23 pontot dobott James őrizetében, holott ennyit a 2016-os döntő hét mérkőzése során senki sem szerzett összesen akkor, amikor LeBron fogta - egyrészt borzasztóan kimeríti Jamest a folyamatos védekezés, másrészt akkor sem tudja megállítani Durantet, amikor maximálisan erre koncentrál. Beszédes, hogy James ellen eddig 60%-kal tüzel a Warriors... Tyronn Lue elő is húzta Iman Shumpertet, és rátette Durantre, de egyrészt ő sem tudott vele mit kezdeni, másrészt a csapatvédekezés akkor sem működött jobban - KD egyelőre egy olyan faktor, amivel nem tud megbirkózni a Cavaliers.

Egyébként itt a Warriors lett az első csapat az NBA történetében, amely 14-0-lal kezd egy rájátszást és amely sorozatban 14 győzelmet tud aratni a playoffban, tehát továbbra is veretlen volt az alapszakasz győztese.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus