Visszajátszás: Söpréssel bajnok a Golden State

Két éve ezen a napon játszotta (ezidáig) utolsó mérkőzését Cavs-mezben LeBron James.

 

2018. 06. 08.: Söpréssel bajnok a Golden State

3-0-s előnyben, söprésre és bajnokavatásra készülve lépett pályára Clevelandben a GSW - két éve ezen a napon mindenki azt várta, hogy megvédi címét Steve Kerr csapata. Ez pedig össze is jött, ezen a találkozón már nem voltak egy súlycsoportban a csapatok, a GSW azonnal magához ragadta az irányítást és bő három perc után már tíz pont volt közte, nagyon hamar eldőltek az érdemi kérdések. Főleg Steph Curry villogott egyébként támadásban és bár a Cavs innen még visszajött, összességében kézben tartotta a dolgokat a vendégcsapat és ugyan a nagyszünetig nem tudta lezárni a meccset, de a Clevelanadnek komoly esélye nem lehetett - aztán jött a harmadik negyed, ahol végleg átlépett ellenfelén Steve Kerr együttese, innentől már csak az volt a tét, hogy Curry, vagy Kevin Durant lesz-e az MVP.

Végül az előző évhez hasonlóan ismét Durantet választották a legjobbnak, bár ezúttal nagy volt a harc Curryvel - az irányító most parádézott (37 pont, 7/15 tripla, 6 lepattanó, 4 gólpassz, 3 labdaszerzés, 3 blokk) elöl-hátul, míg Durant egy tripla-duplát (20 pont, 12 lepattanó, 10 gólpassz, 3 blokk) tett be a közösbe. Összességében KD-nek az előző meccsen mutatott félelmetes játéka többet számított, mint Curry második mérkőzésen hozott "megőrülése", így ismét ő kapta a díjat, Curry pedig megint lemaradt erről. 

Volt ugyan olyan meccs ebben a nagydöntőben, ahol jogos reményei lehettek a Clevelandnek, de ezen a találkozón már nem osztottak lapot a keleti bajnoknak - sem védekezésben nem tudták megoldani a gondjaikat a hazaiak, sem támadásban nem tudtak feljebb kapcsolni, sőt, utóbbit tekintve talán most játszottak leggyengébben. Ezúttal LeBron James sem villogott igazán (23 pont, 7/13 mezőnyből, 7 lepattanó, 8 gólpassz, 6 eladott labda), rajta kívül pedig csak Kevin Love lépte túl a tíz pontot, 30% alatt tripláztak, 34,5%-kal dobtak mezőnyből és bár megint leszedtek 17 támadópattanót, ezzel most sem mentek semmire - beszédes adat, hogy 13 (!) blokkot kaptak Durantéktől...

A Golden State így megvédte bajnoki címét, méghozzá söpréssel, amelyre utoljára 2007-ben volt példa a nagydöntők történetében, akkor a Spurs söpörte ki szintén a Cavst és szintén LeBron Jamest - a Warriors dinasztia az utóbbi négy évből harmadszor lett bajnok, a "maradék" egy évben pedig megdöntötte Michael Jordanék megdönthetetlennek hitt alapszakaszrekordját. Joggal kérdezhettük, hogy hol a vége, nem tudtuk, hogy ennyire közel... azt viszont sokan látták, hogy ennek a Cavsnek ebben a formában befellegzett, a legtöbben James újabb csapatváltását várták.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus