Visszatér Kevin Durant, Los Angeles-i derbi a Sport TV-n

A Nets a Heattel találkozik, a GSW Dallasba látogat, a Boston pedig a Memphist fogadja. 

Atlanta Hawks - Chicago Bulls 01:00

A felek pontosan egy hete találkoztak Chicagóban, akkor szoros meccsen 112-108-ra nyert a Bulls, de azóta kikapott kétszer, míg az Atlanta a Toronto szétszedése után vereséget szenvedett a Bostontól. Nehéz megjósolni, hogy most mire mennek egymással a felek, ráadásul a Hawksnál Trae Young bokája nem is 100%-os, egyelőre nem biztos, hogy ott lesz a parketten - állítólag a bemelegítés környékén dőlhet el, hogy vállalja-e a játékot. Ha nem léphet pályára, akkor nyilván idegenben is a Chicago az esélyesebb, ha igen, akkor kiegyenlítettek az erőviszonyok - alapvetően sok pontra, látványos játékra számíthatunk és a Chicago akár a keleti első helyet is visszaszerezheti egy győzelemmel (meg a Heat vereségével), de az Atlanta számára is van tét, a playin-harc alsó feléből szeretnének elmozdulni Gallinariék. 

 

Boston Celtics - Memphis Grizzlies 01:30

Ez abszolút rangadó lesz, a Grizzlies jelenleg a liga második helyéért támad az akadozó Warriors hibáit kihasználva, Ja Morant döbbenetes meccseken és back-to-back franchise-rekordon van túl, de a Boston is ligaelit annak ellenére, hogy egy-egy hiba azért becsúszott. Azt ne hagyjuk ki, hogy Morant körül a Memphis azért nem szemkápráztató mostanában és leginkább az ő extrája homályosította el ezt, így otthon a Celtics azért jó esélyekkel léphet pályára, de a hazaiaknál Jaylen Brown megsérült legutóbb és a csapat tájékoztatása szerint most nem játszhat. Nélküle azért az ő játékuk is akadozhat, meglátjuk, hogy ki tud annyit hozzátenni a helyén, hogy az elég legyen, valamint hogy Smart védekezése mennyire lesz akadály Morantnek...

 

Brooklyn Nets - Miami Heat 01:30

Ez lesz a játéknap kiemelt keleti rangadója, amelyre a Heat back-to-back érkezik egy fájdalmas vereség után: Milwaukee-ban szinte kézben tartotta már a meccset a gárda, majd a végén egy csúnya leolvadás miatt kikapott, emiatt ráadásul most kellően leharcoltan érkezik Brooklynba. A Nets azért alapvetően verhető, főleg otthon, Kyrie Irving nélkül, de a frissesség számíthat és ennél is többet érhet az, hogy visszatérhet Kevin Durant: a csapat legjobbja több mint másfél hónap kihagyás után léphet újra pályára, meglátjuk, hogy mennyire lesz rozsdás, vagy hogy mennyit tud hozzátenni a gárda játékához. Tudásban egyértelműen előrébb van a Heat még Kyle Lowry nélkül is, de fáradtan lép pályára és ha Durant ott folytatja, ahol a sérülése előtt abbahagyta, akkor jó meccs lehet ebből. 

 

Toronto Raptors - Detroit Pistons 01:30

Itt nyernie kell a Torontónak, a Detroit mostanában sok jó meccset játszott és abszolút stabil ellenfélnek tűnik bárkivel szemben, de a minél jobb kiemelésért küzdő kanadaiak nem hibázhatnak egy ilyen kötelező helyzetben. Siakamék két vereség után az előző két meccsükön javítottak, mindkettőt a Nets ellen nyerték meg, bár legutóbb megint nem játszottak túl biztatóan - viszont most VanVleet ott lehet a pályán, igaz, Anunoby még mindig nem. Akárhogy is, de ők komolyabb célért hajtanak, otthon lesznek, nem engedhetik meg maguknak, hogy a mostanában szimpatikus, magabiztos játékot nyújtó Detroit meglepje őket - ha kellő fordulatszámon pörögnek, akkor természetesen jobbak. 

 

Dallas Mavericks - Golden State Warriors 02:30

Ez nyugati rangadó lesz azzal a felkiáltással, hogy vajon milyen formát mutat a Warriors: Steve Kerr alakulata hetek óta gödörben van és éppen a Mavs elleni vereség mutatott rá arra, hogy még a jobb napjaikon is képesek kikapni Curryék: hétvégén simán vezettek, aztán egy agyonnyert meccset buktak el otthon Doncicékkal szemben. Most Dallasban jöhet a visszavágó, a Warriors azóta már a Minnesotától is kikapott, míg a Mavs a Lakers otthonában is nyert, így lezárta hosszú idegenbeli túráját és végre hazatérhetett, ahol 20-11-re áll és összességében jelenleg esélyesebbnek is számít, mint a GSW. Ettől függetlenül szoros meccs lehet ez, ha a Warriors összeszedi magát, mindkét gárda kiemelkedő védekezésre képes, mindkettőnél van egy olyan zseni, aki egymaga eldönt bármilyen meccset, ha olyan lábbal kel fel, de ha a vendégek nem pörögnek fel ismét, akkor most is ki fognak kapni. A változás annyi, hogy Klay Thompson újra játszhat náluk, de a többi fontos sérültjük nem épült fel. 

 

San Antonio Spurs - Sacramento Kings 02:30

A Kings back-to-back játszik a New Orleansban elszenvedett kiütéses vereség után és erről a csapatról sok jót továbbra sem tudunk írni, amihez most hozzájön, hogy ráadásul fáradtabb is lesz, mint ellenfele. A Spurs februárban még nem lépett pályára és bár az utóbbi öt meccséből négyszer is 110 pont felett kapott, de az extra pihenő nagy kontrasztot mutathat a kifejezetten fáradtan érkező Kingshez képest. Egyébként is több fantázia van ebben a csapatban, mint a Sabonis-csere óta is csak egy-egy villanásra jutó Sactóban, idén egyszer ebben a csarnokban le is győzték már riválisukat a texasiak, ráadásul a pihenő arra is jó lehetett, hogy a húzóemberek kezelhessék a kisebb-nagyobb sérüléseiket. A felek alapvetően közvetlen riválisoknak számítanak, de az esélyek most a San Antonio mellett szólnak, olyannyira hogy az ESPN szerint például közel 80% a hazaiak sansza. 

 

Los Angeles Clippers - Los Angeles Lakers 04:00 (Sport 1)

A városi rangadó előző felvonását egy hete rendezték, akkor nagy csatában, három ponttal a Clippers nyert és Tyronn Lue csapata azóta is lendületben van, már zsinórban négy győzelemnél tart, ha a játéka nem is az igazi. Mivel a Lakers csak a vereségeket gyűjtögeti, így az esélyek most is inkább a LAC sikerét jövendölik, Mannéknak új sérültjük sincs, a mostanában látott keretükkel pedig képesek kiváló védekezésre - ha ezt most is bemutatják, akkor bőven lesz keresnivalójuk. A Lakersről nehéz mit írni, minden szempontból padlón van a gárda, de iszonyatosan kellene egy önbizalomnövelő siker a szétesés fázisában lévő csapatnak, hogy valami vízió még maradjon a folytatásra. Nyilván bármikor jöhet egy monstre meccs LeBron Jamestől, de jelenleg nincs túl sok átütőerő a társaságban, a Clippers mentálisan mindenképpen egységesebb ebben a pillanatban.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus