Visszatérne a győztes útra a Bucks, tapadna az élmezőnyre a Kings

Két sztárjával kiegészülve próbál kimászni a gödörből a Bucks, újra megmérkőzik egymással a Jazz és a Kings, kötelező előtt áll a Celtics. Három mérkőzést rendeznek hajnalban, mutatjuk a programot.

Milwaukee Bucks - Washington Wizards 02:00

A felek két napja találkoztak legutóbb, akkor az igencsak tartalékos Milwaukee-t simán legyőzte a Wizards, azon a meccsen sem Giannis, sem Holiday, sem pedig Middleton nem lépett pályára. A hírek szerint Antetokounmpo és Jrue Holiday ma már visszatérhet a csapatba, Middleton viszont még mindig nincs bevethető állapotban, ugyanakkor a három legjobb játékosából kettőt is visszakapó Bucksnak így is drasztikusan megnőttek az esélyei a visszavágásra az előző találkozóhoz képest. Különösen nagy szükségük lesz erre a hazai sikerre, hiszen az utóbbi szezonok talán legmélyebb hullámvölgyében vannak, Giannisék csak egy meccset tudtak megnyerni a legutóbbi hat találkozójukból, ezzel visszacsúsztak a keleti harmadik helyre, a Brooklyn is megelőzte őket. Nagyon úgy tűnik, hogy a Wizards feltámadt a hamvaiból, mivel azok után, hogy zsinórban tíz vereségig meg sem állt, most hétből hatot is megnyert, egymás után pedig öt sikernél járnak Kuzmáék. Teszik mindezt úgy, hogy Bradley Bealt megint elvesztették néhány mérkőzéssel ezelőtt, az ő játéka pedig még most is a levegőben lóg. Egy Antetokounmpóval és Holiday-jel kiegészülő Bucks azért bármilyen formában is van, fel tudja adni a leckét, főleg, hogy ha a vendégek vezére még mindig nem léphet pályára. A Milwaukee egy esetleges vereséggel már a Cleveland mögé szorulna vissza a tabellán és tovább süllyedne a keleti élmezőnyben – bizonyára mindent meg fog tenni, hogy ezt elkerülje, de a fővárosiak jelen formájukban bizony fel tudják venni a versenyt a gyengélkedő Milwaukee-val.

 

Oklahoma City Thunder - Boston Celtics 02:00

Itt mindenképpen kötelező előtt áll a Boston, akik ismét stabilizálni tudták formájukat és helyüket a Keleti Konferencia első helyén. A december közepén egy kisebb gödörbe kerülő tavalyi döntős most öt meccsből négyet húzott be, zsinórban négy siker után azonban a két konferencia listavezetőjének rangadóján legutóbb kikapott a Denvertől. A Thunder szintén vereséggel indította az új évet, ők most ötből csak két mérkőzést tudtak megnyerni, a Charlotte és a Sixers ellen elszenvedett vereségek után fogadják most a bajnokesélyest. Hazai oldalon Pokusevski és Robinson-Earl továbbra is sérült, míg a vendégeknél Robert Williams III játéka kérdéses ismét. Legutóbb november végén találkoztak egymással a csapatok, akkor meglehetősen szűkösen, mindössze négy ponttal nyert a Celtics, nagy blama lenne, ha a támadásban abszolút domináló és a védekezésben is top 10-be férő Boston elbukna ezen a meccsen, főleg ha a 11-6-os idegenbeli mérlegüket is figyelembe vesszük.

 

Utah Jazz - Sacramento Kings 03:00

Ez egy érdekes meccsnek ígérkezik, a csapatok néhány nappal ezelőtt találkoztak már egymással, akkor egy végletekig kiélezett meccsen a Kings tudott nyerni egy ponttal, köszönhetően Kevin Huerter kései triplájának. Az esélyek talán ezúttal is a vendégek mellett szólnak, bár az elmúlt öt meccsükből csak kettőt tudtak megnyerni és legutóbb a Grizzlies ellen is viszonylag sima vereséget szenvedtek, de a sérültjelentések szerint senki nem szorul az oldalvonal mellé ma este a náluk, mindenki egészséges és bevethető Sacramentóban. A Jazz ezzel szemben komolyabb hullámvölgybe került, zsinórban négy vereségből érkezve fogadják most a Nyugati Konferencia egyik stabil playoff-helyére pályázó ellenfelüket. A hazaiaknál csak Collin Sexton képezi a sérültlistát, és bár a kezdőből mindenki egészséges, de az esélyek így sem feltétlenül az ő oldalukon állnak. Fontos mérkőzés lehet ez a két félnek, hiszen az ötödik Kingst és a tizedik Jazzt mindössze csak két mérkőzés választja el egymástól a tabellán, a hazaiak egy esetleges sikerrel megfeleznék a távolságot és megőriznék playin-pozíciójukat, míg a vendégek egy győzelemmel tartanák a lépést a nyugati élbollyal. Érdemes lesz figyelemmel kísérni a Markkanen-Sabonis párharcot, mindketten pályafutásuk legjobb szezonjukat futják. A litván játékosnak egyértelműen szélesebb a támogató társasága, Fox, Monk, Huerter, Barnes és több kiegészítő játékos is képes remek meccsekkel győzelemhez segíteni a csapatot, a Kings minőségben és mennyiségben is jóval mélyebb, így összességében az ő sikerükre van nagyobb esély.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus