Visszatért a Durant-Irving páros, remekelt a Lakers

Tartalékosan is dobott 131 pontot a bajnok a Clippersnek, hosszú idő után láthattuk újra Kevin Durantet és Kyrie Irvinget, javult az Atlanta, a Chicago és a Sacramento, kevésbé volt jó a Portland és a Houston.

 

Videón Durant és Irving visszatérése: http://kezdo5.hu/gyorsinditas-videon-durant-es-irving-visszaterese-44832

 

Atlanta Hawks - Orlando Magic 116-107

Most jobb volt a Hawks. Két napja még elég pontatlanul játszott az Atlanta, ezúttal viszont már összeszedettebb volt a gárda és a Rondo-Dunn páros nélkül is jobban dolgozott ellenfelénél - az első negyedet tíz ponttal nyerte az együttes, vezetett 17-tel is és tulajdonképpen végig előnyben kosarazhatott. Trae Young (21 pont, 4/8 tripla, 7 gólpassz, 8 eladott labda) azért kicsit még felemás teljesítményt nyújtott, de a padról érkező Bogdan Bogdanovics (18 pont, 4/10 tripla) és Danilo Gallinari (17 pont, 7 lepattanó) már hozta magát, a kezdőben Capela és Collins is dupla-duplázott, ráadásul most a védekezésük is rendben volt, sikerült kordában tartaniuk a Magicet. Összességében az első negyed remekül nézett ki, az már alapszakasz-szintű volt, ott futottak egy 21-6-ot, aztán utána felborult a rotáció, visszajött az Orlando, de a harmadik negyedben egy 19-0 eldöntötte a küzdelmet, onnantól beosztották az előnyt - azért még a két hiányzó irányító sokat tehet hozzá, de már most is javultak a legutóbbihoz képest.

Az irányítókat ki lehet emelni. Két játékos teljesítményéről érdemes pozitívan szólni az Orlandónál, Markelle Fultz, illetve Cole Anthony, a két irányító volt az, akire nem nagyon lehetett panasz. Fultz lendületesen mozgott, 21 ponttal, 5 lepattanóval, 4 gólpasszal és 2/2 triplával zárt, az 1/15-ös Anthony pedig a padról érkezve 16 ponttal terhelte meg az Atlanta kosarát - külön-külön is eredményesek voltak, de együtt is működtek, amikor ők alkották a hátvédpárt. Az ő sebességük hozhat még a konyhára a Magicnek, velük Vucsevicsnek (14 pont, 15 lepattanó) és Gordonnak (15 pont, 6 lepattanó, 19 perc) is több helye volt, egyébként ők sem játszottak rosszul - most viszont a teljes meccset tekintve az Atlanta bizonyult jobbnak, főleg a feljebb említett két nagy rohamnak köszönhetően. 

A Hawks legjobb dobói: Young 21/12, Bogdanovics 18/12, Gallinari 17/6
A Magic legjobb dobói: Fultz 21/6, Anthony 16/6, Gordon 15/3

Brooklyn Nets - Washington Wizards 119-114

Kevin Durant visszatért. A mérkőzés "lényege" az volt, hogy a 2019-es rájátszás óta először játszhatott mérkőzést Kevin Durant, akinek így ez volt a bemutatkozó meccse a Brooklyn mezében is annak ellenére, hogy másfél éve igazolt ide. KD-nek voltak biztató megmozdulásai, de azért itt-ott az is érezhető volt, hogy nincs meg a meccsritmus - ezzel együtt a kontakttól nem félt, volt zsákolása, ütközése, végül 24 perc alatt 15 ponttal zárt (5/12 mezőnyből, 0/2 tripla) 3 lepattanó, 3 gólpassz és 2 blokk mellett. Az ő 552 napos (!) kihagyása mellett természetesen Kyrie Irving is nagyon-nagyon hosszú idő után tért vissza, ő 316 napja nem játszott, így nyilvánvalóan az irányító pályára lépése is jeles eseménynek számított, ő 18 pontjával csapata legeredményesebb játékosa lett alig 17 perc alatt - 7/9 dobása a gyűrűben landolt és volt 4 gólpassza is. Kettejükre építve az első félidőt uralta is a Brooklyn, amely 68-50-re vezetett, de aztán a fordulás után egyrészt a sztárok is pihenőt kaptak, másrészt a többiek sem szakadtak meg, így szoros lett a vége - már a Wizards is vezetett, de a legvégén Chiozza egy nagy triplával és egy büntetővel szállította a győzelmet.

A Wizards duójára még várni kell. Russell Westbrook és Bradley Beal is kihagyta a mérkőzést a Washingtonnál, ahogy egyébként Ish Smith és Davis Bertans is, ez pedig főleg az első negyedben meg is látszott, ahol 38-20-ra kaptak ki a Durant-Irving páros vezette Netstől. Onnantól azért már partiban voltak, a 26 pontos hátrányukból visszajöttek és a záró etapban már vezettek is, úgyhogy bár a végén kikaptak, de volt mivel elégedettnek lenniük. Rui Hachimura kicsit hullámzóan játszott, de azért csak eljutott 18 pontig és bevert 3/4 triplát, az újonc Deni Avdija pedig 6/6 jó dobással, közte 3/3 triplával szórt be 15 egységet debütálásként, ők mindenképpen kiemelhetők - egyébként Scott Brooks próbálgatott érdekességeket, például egy olyan magas szerkezetet, amelyben Mo Wagner volt a négyes Robin Lopez mellett, ebből viszont pillanatok alatt egy 15-6-os brooklyni futás jött ki...

A Nets legjobb dobói: Irving 18/6, Durant 15, Shamet 13/9
A Wizards legjobb dobói: Hachimura 18/9, Neto 17, Avdija 15/9

Detroit Pistons - New York Knicks 99-91

Van még min javítania a Knicksnek. Két napja még győzni tudott a Pistons ellen a New York, ezúttal viszont támadásban nagyon nem akart összeállni a gépezet, pedig a kezdő (Payton, Burks, Barrett, Randle, Noel) ugyanaz volt, mint legutóbb - igen, megint Noel kezdett Mitchell Robinson helyett és előbbi +10-zel, utóbbi -16-tal zárta az estét. RJ Barrett (25 pont, 10/17 mezőnyből), Randle (18 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz) és Burks (15 pont, 3/5 tripla) még veszélyes is volt elöl, de csapatszinten 40% alatt maradtak mezőnyből, mindössze 24%-kal tripláztak és több eladott labdájuk volt, mint gólpasszuk - a harmadik negyedben "találtak bele" kicsit, ott dobtak 33 pontot és nyertek tízzel, de ezt leszámítva csak keresték a ritmust.

Doumbouya használható. A Detroit még 20. születésnapja előtt álló kiscsatár-erőcsatára hullámzó újoncszezont teljesített tavaly, most viszont jelezte, hogy a jobbik arcát szeretné mutatni a második idényében: 18 perc alatt csapata legjobbja lett, 23 pontot dobott 8/11-es mezőnymutatóval, 7 kiharcolt büntetővel, volt 5 lepattanója, 2 blokkja és vele a pályán +15-ben zárt a Pistons. Igazából ő volt a "fény" a Detroit meccsében, mert azért ők sem kápráztatták el a világot ezzel a teljesítménnyel - még Derrick Rose (11 pont, 8 gólpassz 17 perc alatt) volt az, akiben volt tűz, de a többiekről ez nem feltétlenül mondható el. Így végül egy alacsony színvonalú meccset nyertek meg remek első és utolsó negyeddel, közte a harmadikban egy hullámvölggyel, meglátjuk, hogy hogyan "épülnek" tovább a folytatásban.

A Pistons legjobb dobói: Doumbouya 23/6, Rose 11/3, Griffin 10/6
A Knicks legjobb dobói: Barrett 25/3, Randle 18/3, Burks 15/9

Chicago Bulls - Houston Rockets 104-91

Biztató a chicagói hátvédpár. Az előző meccsen még voltak gondok a LaVine-White párossal, most viszont "elszabadultak", Billy Donovan nagyobb szabadságot adott nekik és ezt meg is hálálták - LaVine 23 pontot szórt 9 lepattanóval és 5 gólpasszal, White pedig 20 egységig jutott 4/7 triplával és 5 gólpasszal, maguknak és másoknak is ki tudták alakítani a helyzeteiket. Mellettük megint biztató volt az újonc Patrick Williams (13 pont, 3 labdaszerzés) és most az is belefért, hogy Lauri Markkanen 1/10-et szenvedjen össze mezőnyből - legutóbb nagyon simán kikaptak a Houstontól, most viszont stabilabbak voltak, három negyeden keresztül tartották magukat, majd a záró etapot megnyomták és ott sikerült megnyerniük a derbit. 

A bab nem hús. Az első meccs után talán volt, aki azt hitte, hogy nem kell ide James Harden, sem PJ Tucker, hiszen majd a John Wall - DeMarcus Cousins páros megoldja a dolgokat a Houstonnál, de most azért úgy tűnt, hogy ez nem igaz. Az irányító ezúttal is tette a dolgát, szerzett 21 pontot, de kevésbé tudta mozgatni csapatát és csak 7/17-et dobott mezőnyből, míg Cousins megállt tíz pontnál és hét mezőnykísérletnél - velük egyébként még azért egálban volt a Rockets, de nem volt akkora pozitív hatásuk a játékra, mint két nappal ezelőtt. Más pedig nem tudott fellépni melléjük, Eric Gordon hozzátett tíz pontot, de csapatszinten alig 34,5%-kal dobtak mezőnyből és mindössze 25,5%-kal tripláztak, ez óriási visszaesés a legutóbbi teljesítményhez képest - Harden és Tucker ugye továbbra sem játszott, meglátjuk, hogy Wallék képesek lesznek-e stabilizálni a jobbik formájukat a folytatásban.

A Bulls legjobb dobói: LaVine 23/9, White 20/12, Williams 13/6
A Rockets legjobb dobói: Wall 21/6, Nwaba 11, Cousins 10/6, McLemore 10/6

Los Angeles Lakers - Los Angeles Clippers 131-106

Tartalékos, de rövid rotációval nyert a Lakers. Ahogy az előző meccset, úgy ezt is kihagyta LeBron James és Anthony Davis, most ugyan játszott Kentavious Caldwell-Pope és Markieff Morris, de nem volt ott Dennis Schröder, Wesley Matthews és Alex Caruso, úgyhogy erősen tartalékosan állt fel a bajnok. Azonban ahogy legutóbb, úgy most is "hajtotta" a megmaradt rotációját Frank Vogel, aki csak nyolc játékost küldött pályára, őket viszont 22-41 perc között használta, ez pedig kifizetődött - már az első negyedben dobtak 39 pontot és vezettek tízzel, majd a másodikban jött egy gyengébb időszak, de a fordulás után ismét egyértelműen uralták a találkozót és végül magabiztos győzelmet arattak. Egyénileg mindenképpen ki kell emelnünk a szenzációsan játszó Horton-Tuckert, aki 33 pontot szórt 11/17 jó dobással, 4/5 triplával, 10 lepattanóval, 4 gólpasszal és 4 labdaszerzéssel, ő volt a meccs legjobbja, de Kyle Kuzma is remekelt (25 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz, 4/7 tripla), Caldwell-Pope is nagyot játszott, a padról pedig Quinn Cook (4/5 tripla, 7 gólpassz) mellett dupla-duplázott volt csapata ellen Montrezl Harrell (19 pont, 11 lepattanó, 2 blokk). Megtörtént egyébként a Torontóból megszerzett Marc Gasol debütálása, aki kezdőként 22 perc alatt 6 pontot, 4 lepattanót és 5 gólpasszt jegyzett, öszességében eddig Jamesék nélkül is nagyon élesnek tűnik a LAL.

Továbbra is csak "mozog" a Clippers. A LAC oldalán más a hozzáállás, az első meccshez hasonlóan most is az volt a lényeg, hogy mindenki pályára lépjen, játsszon pár percet, próbáljon némi meccsritmust szerezni, más dolgok nem igazán számítottak. A gárdánál 17-en kaptak lehetőséget, ennek megfelelően kiemelkedő egyéni produkciókról nem tudunk beszámolni és a végeredmény is elég csúfosra sikerült részükről - persze ez most tényleg nem számít, a Lakers teljesen más "programon" van, mint Kawhi Leonardék. 

A Lakers legjobb dobói: Horton-Tucker 33/12, Kuzma 25/12, Harrell 19/3
A Clippers legjobb dobói: Williams 12, Leonard 11/3, Mann 10/3

Portland Trail Blazers - Sacramento Kings 106-121

Ez egy más Portland volt. Két napja remek játékkal, nagy kedvvel aratott nagyon sima győzelmet a Kings ellen a Blazers, most viszont meg sem közelítette azt a szintet. Damian Lillard bedobott kosár nélkül zárt, Carmelo Anthony és Gary Trent Jr. pontatlanul célzott, a visszatérő Jusuf Nurkic eltűnt a pályán, CJ McCollum pedig ugyan nem volt rossz, de csak 14 percet kapott - fix pont volt Derrick Jones Jr. ismét jó játéka (15 pont, 6 lepattanó, 2/5 tripla) és Harry Giles remeklése (19 pont, 13 lepattanó, 2 labdaszerzés), de ez most nem volt elég az üdvösséghez. A kilenc ponttal elvesztett első negyed után próbálkozott Terry Stotts csapata, de a tréner azért nem erőltette túl a kulcsembereit, úgyhogy a folytatás sem sikerült jól, így végül 15 pontos vereségbe néztek bele - Giles és Jones Jr. jó játéka viszont tényleg biztató, ők jelentősen megkönnyíthetik a sztárok életét az alapszakaszban.

Javult a Kings. Ugyan Buddy Hield most csak hat pontot és tíz mezőnykísérletet tett hozzá, de csapatszinten sokkal kiegyensúlyozottabban és gördülékenyebben játszott a Sacramento a két nappal ezelőttihez képest, nyolcan dobtak 10-14 pont között és a védekezésük is jóval stabilabban működött - a tripláik most sem ültek (28,6%), de annyi baj legyen, így is dobtak 121 pontot. Az első negyedben rögtön futottak egy 15-0-t, amivel megléptek, majd a folytatásban jöttek a szokatlanabb felállások, ők is próbálgattak sok mindent, de az újonc Tyrese Haliburton szinte folyamatosan éreztette a hatását - 11 pont 50%-kal, 6 lepattanó, 7 gólpassz, 0 eladott labda, az irányító parádésan játszott az ezen a poszton a kezdők nélkül kicsit lyukas Blazers ellen. Összességében voltak jó dolgaik, a győzelem pedig mindig biztató, következőleg a Golden State ellen építkezhetnek tovább.

A Trail Blazers legjobb dobói: Giles 19/3, Trent Jr. 17/9, Jones Jr. 15/6
A Kings legjobb dobói: Holmes 14/3, Guy 14/9, Fox 13/6

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus