Visszavághat a Kingsnek a Lakers, Dallasba látogat az OKC

Portlandben lép pályára a Sixers, otthon javíthat a Toronto, de lesz még Heat-Wolves is, a játéknap pedig 21:30-kor kezdődik egy Magic-Pistonsszal. 

 

Orlando Magic - Detroit Pistons 21:30

A Magic teljesen váratlanul zárta le a vereségszériáját és legutóbb 29 ponttal megverte a Torontót, míg a Pistons továbbra sem tud igazán kitörni a negatív spirálból, volt egy-két győzelme, de legutóbb közel negyven ponttal kapott ki a Pacerstől, úgyhogy nem mondhatjuk azt, hogy magára talált. Így viszont teljes homály, hogy mit várhatunk ettől a meccstől, mert mindkét fél képes lehet nagyjából bármire - ha jó napjuk van Drummondéknak és kintről is megkapják a kellő támogatást, elég keménységet visznek a játékukba, akkor akár simán nyerhetnek is, míg ha a Magic a legutóbbi formáját hozza, akkor benne lehet egy óriási hazai győzelem, ha viszont az azt megelőzőt, akkor egy ugyanakkora vereség is. Az biztos, hogy a Vucsevics-Drummond csata döntő lehet a palánk alatt, de ennél többet kár jósolni - komoly sérült egyik oldalon sincs, Ish Smith ugyan még mindig nem bevethető a Detroitnál, de ez már egy ideje meglévő probléma. 

Miami Heat - Minnesota Timberwolves 00:00

A Minnesota helyzete érdekes, mert nyert két idegenbeli meccset a gárda egymás után az addigi 2-13-as idegenbeli mutatója után, majd a remek hazai mérleg ellenére kikapott saját közönsége előtt a Hawkstól, úgyhogy most kérdés, hogy mit látunk majd a társaságtól. A Heat viszont egy ideje már ugyanazt hozza, kőkemény védekezés, az ellenfél játékának lebontása, néha-néha gördülékeny támadójáték, ezzel pedig az eredményeket is szállítják a floridaiak, az utóbbi hét meccsükből hatot is megnyertek vele. Tőlük most is ez várható és ha Winslow továbbra is ilyen formában lesz, akkor támadásban sem kell őket félteni, a kérdés inkább a Wolves játéka - Townsék védekezése nagyon ritkán nézett ki jól, márpedig most sem nagyon férhet bele, hogy puhák legyenek hátul. Ami nekik komolyabb problémát jelent, az az, hogy Jeff Teague mellett Derrick Rose játékára sincs sok esély, márpedig ha egyikük sem tud pályára lépni, akkor egyes poszton azért bajban lesznek. 

Toronto Raptors - Chicago Bulls 00:00

Hosszú hetek óta először léphet pályára úgy a Toronto, hogy már nem listavezető és a legutóbbi botrányos teljesítmény (30% alatti mezőnymutató) után most maguknak is bizonyítaniuk kell Leonardéknak, hogy az csak egy rossz nap volt - még akkor is, ha a sok sérülés miatt az utóbbi időben erősen megakadt a gépezet, emiatt is vesztették el az első helyüket. Otthon viszont a Chicagót mindenképpen meg kell verniük még akkor is, ha a Lowry-Valanciunas páros ezúttal sem lesz bevethető, bár az is egyértelmű, hogy a Bulls összekapta magát - négyből három győzelemnél tart a gárda, a sérültek felépülésével kiegyenesedett a támadójáték és több mindenkire támaszkodhatnak. Rossz napjaik viszont így is vannak és még jó napjaikon is óriási bravúr lenne számukra egy torontói győzelem, ez nem kérdés - a kanadaiak minden téren előrébb tartanak és bármennyire is döcögnek mostanában, komoly blama lenne a vereségük. Danny Greenék egyébként idén egyszer már 39 ponttal győzni tudtak Chicagóban.

Dallas Mavericks - Oklahoma City Thunder 1:00

Zuhanórepülésben van a Dallas, a Pelicans ellen szorosan megnyert hazai meccset leszámítva sorra gyűjti a vereségeket a gárda, de ezek túlnyomó részét azért idegenben szenvedte el, otthon pedig 14-3-ra áll, úgyhogy ebben azért bízhat a Carlisle-legénység. Viszont hiába parádézik egyre inkább Luka Doncic (akinek tényleg élmény nézni már nemcsak a visszalépős tripláit, de a gyönyörű keresztpasszait is), ha sem a védekezésük nem az igazi, sem az egészségük nem az: Wesley Matthews valószínűleg most sem léphet pályára, de a térdével bajlódó DeAndre Jordan játéka sem biztos. Főleg utóbbi lehet nagyon érzékeny veszteség a gyűrűt folyamatosan támadó Thunderrel szemben, amely két vereség után legutóbb 16 ponttal győzött Phoenixben Paul George nélkül, most pedig valószínűleg visszatér majd a szupersztár is, aki a kisebb sérülése előtt óriási formában volt. A vendégek azért összességében természetesen jóval előrébb tartanak, Russell Westbrook dobása is előkerült, úgyhogy magabiztosan léphetnek pályára - persze a Doncic-mágia és a dallasi hazai pálya megállíthatja őket, de ezeket leszámítva minden mellettük szól. 

Portland Trail Blazers - Philadelphia 76ers 3:00

A Blazers back-to-back lép pályára a GSW elleni hazai vereség után és ezt biztosan meg is fogja érezni a társaság, ezzel együtt otthon nagyon erősek Lillardék és így azért a back-to-back is kisebbet üt - főleg, hogy a Sixers vendégként azért eddig sokszor volt kellemes ellenfél. Legutóbb viszont éppen nem volt az, mert nagyon simán győzött Salt Lake Cityben és azzal a játékkal most is meglesz minden esélye a sikerre - azóta ráadásul két teljes napot pihenhetett, úgyhogy jóval frissebb lesz, mint ellenfele. A hazaiaknál nincsenek igazából sérültek, a vendégeknél viszont Joel Embiid térde rakoncátlankodik és a hivatalos tájékoztatás szerint kérdéses a játéka, ha ő nem tud pályára lépni, azt erősen megérezheti a rövid rotáció szerkezetben és a szerepeket tekintve is. Meglátjuk, hogy ő ott lesz-e a parketten, illetve hogy a Portland mennyire lesz tompa a back-to-back miatt, izgalmas ki-ki meccsnek ígérkezik ez a párharc. 

Los Angeles Lakers - Sacramento Kings 3:30

A felek három napja találkoztak Sacramentóban, akkor Bogdan Bogdanovic vezérletével nagyobb hátrányból jött vissza, majd a szerb dudaszós triplájával a győzelmet is kiharcolta a Kings - most otthon vághat vissza a Lakers, ha James és Rondo nélkül képes rá. A vezérek hiánya azon a meccsen és legutóbb a Clippers ellen is kijött, meglátjuk, hogy a fiatalok képesek-e kicsit összeszedettebben, kiegyensúlyozottabban játszani úgy, hogy a Sacramento azóta nem lépett pályára, így pihentebb lesz náluk - a nyomás mindenesetre nő Ballékon, mert bizonyítaniuk kell, hogy James nélkül is tudnak nyerni, illetve a mérlegük is nagyon hamar elúszik, ha nem tudják hozni a meccseiket. A Kingsnél különösebb teher nincs, Marvin Bagley-t leszámítva egészségesek is, idegenben is 9-9-re állnak, úgyhogy az sem jelent nekik igazán problémát, frissebbek is, úgyhogy magabiztosan léphetnek pályára.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus