Visszavágna a Raptorsnak a Philly, javítana a Denver

A Washingtont fogadja a Clippers, pályán a Nets és a Bucks is - íme a hajnali mérkőzések beharangozói.

Cleveland Cavaliers - Atlanta Hawks 01:00

A Cleveland sorozatban tíz vereség után lép pályára, míg a Hawks az utóbbi három meccséből kettőt is megnyert, elkapta a Bostont és a Denvert is, úgyhogy javuló formát mutat és idegenben is jó esélyei lehetnek. A Cavs főleg támadásban harmatos, míg az Atlanta éppen ott tud ütős lenni, ha Trae Young formája megmarad, akkor jóval nagyobb tűzerő van a vendégekben, igaz, cserébe védekezni nem nagyon tudnak. Ha ettől egy kicsit jobban ráérez a dolgokra a Cleveland, akkor lehet ebből izgalmas meccs, amúgy azért a Hawks még tartalékosan is előrébb tart, mint a mostani, nagyon maga alatt lévő Cavs.

Orlando Magic - Detroit Pistons 01:00

A csapatok két napja találkoztak és akkor a Vucsevics-Fournier páros remeklésének köszönhetően nyerni tudott az Orlando, amely összességében sorozatban három győzelemnél tart már és elindult felfelé - közben a Detroit viszont zsinórban háromszor kikapott, úgyhogy ezek és a legutóbbi meccs alapján is a Magic az esélyesebb. A vendégeknek támadásban kellene jóval többet mutatniuk, de Delon Wright még mindig nincs, Mason Plumlee pedig legutóbb beszedett egy kisebb sérülést, az ő állapota kérdéses - pedig kulcsfontosságú lenne, hogy ott legyen a parketten Vucsevics ellen. Összességében most lendületben vannak a hazaiak és bár a fix hiányzóik most is megvannak, de a legutóbb látott játékuk ezúttal is elég lehet a sikerhez. 

Brooklyn Nets - Sacramento Kings 01:30

Itt toronymagas favorit a Nets, Steve Nash legénysége szenzációs játékkal, 5-0-val hozta le a nehéz idegenbeli túráját, most hazatérhetett, míg a Kings sorozatban hét vereségnél tart, abszolút nincs rendben a társaság. A hazaiaknál Kevin Durant még nem játszhat és további probléma, hogy a kezdő center, Jeff Green játéka is kérdéses egy vállsérülés miatt, de ha a védekezésük megmarad az utóbbi két rangadón látott szinten, a Harden-Irving páros formája pedig kitart, akkor nem nagyon lehet gondjuk. A Sactónál Holmes már visszatért, Barnes játéka viszont most is kérdéses, de náluk úgy összességében csapatként kellene sokat javulni ahhoz, hogy legyen esélyük. 

New York Knicks - Golden State Warriors 01:30

A GSW belenézett két fájó vereségbe olyan meccseken, amelyek hozhatók lettek volna, úgyhogy most nagyon kellene neki a győzelem, ennek érdekében a kisebb betegsége után elvileg Steph Curry is játékra jelentkezik - sőt, Kevon Looney is teljes edzésmunkát végzett és az ő, valamint James Wiseman státusza is kérdésesre javult. A Knicks ötből négyet nyert, jó formában van még akkor is, ha a játékában azért akadnak gondok, de legalábbis hullámvölgyek és idén egyszer már legyőzte a Warriorst, ráadásul idegenben. Sokat számíthat, hogy Draymond Green kordában tudja-e tartani Julius Randle-t, ha igen, akkor Curry visszatérésével jó esélyei lesznek a Golden State-nek. 

Toronto Raptors - Philadelphia 76ers 01:30

A csapatok két napja találkoztak és akkor a Toronto szenzációs védekezéssel szedte szét a Sixers játékát (is), ami elég volt a rangadó megnyeréséhez, most viszont jöhet a visszavágó, meg kell csinálni mindezt még egyszer. A keretekben elvileg nem lesz változás, a Phillynél mindenki bevethető, a Raptorsnál Kyle Lowry játéka továbbra is kérdéses, ha ő esetleg visszatér, az hozhat még pluszt a kanadai (floridai) csapatnak, meglátjuk, hogy az irányító ott lehet-e a parketten. A kérdés persze az, hogy a Sixersnek lesz-e válasza - legutóbb a small-ball és Aron Baynes is jól nézett ki védekezésben, Joel Embiidet és Tobias Harrist is erősen limitálni tudták, a Bucks ellen pedig nemrég kétszer is nagyot tudtak védekezni, ők nem tudtak reagálni - ha a Sixers sem tud, akkor tényleg oda kell tenni a Torontót Keleten a legfelső polcra a mérleg ellenére. Egy dolgot még tegyünk hozzá: a Philly sorozatban négyszer kapott ki idegenben....

Dallas Mavericks - Boston Celtics 01:30

A Mavericks back-to-backet játszik azok után, hogy a bő egyhetes kihagyást követően visszatért és legyőzte a Memphist - Luka Doncicék mérsékelten támadtak, de remekül védekeztek, utóbbiból kellene most is megmutatni valamit, míg előbbin javítani, ha lehet. A Boston továbbra is abszolút ingadozó, legutóbb New Orleansban is kikapott, nem tud kiegyensúlyozottan teljesíteni, úgyhogy nehéz jósolni - ha a jobbik arcukat mutatják Tatumék, akkor pihentebben akár idegenben is nyerhetnek, ha a rosszabbikat, akkor viszont a Dallas felülmúlhatja őket. A hazaiaknál Kristaps Porzingis játéka kérdéses, az előző esti meccset kihagyta hátfájdalmak miatt, állítólag most már talán bevethető lesz - a vendégeknél Smart az, akire továbbra sem számíthatnak, de Daniel Theis terhelését is óvatosan akarják kezelni.

Milwaukee Bucks - Minnesota Timberwolves 02:00

Ez kötelező meccs a Bucks számára, a vereségsorozat óta nyert kettőt Mike Budenholzer csapata, otthon játszhat, ráadásul a harmatos nyugati sereghajtó az ellenfél - mivel a Brooklyn belendült, hátulról pedig a Toronto jön óriási lendülettel, így nem hibázhat ilyen helyzetben a társaság. A Minnesota kilencből nyolc vereségnél tart, ott igazából az a kérdés, hogy milyen plusz energiát ad az edzőváltás: a legutóbbi meccs után Ryan Saunderstől elköszöntek, érkezett Chris Finch, aki most debütálhat a csapat kispadján. Meglátjuk, mindenesetre nekik sem feltétlenül Milwaukee-ban kell nyerni, míg a Bucks részéről komoly blama lenne, ha ez elég lenne a vereséghez - jó hír egyébként, hogy a régebb óta hiányzó Jrue Holiday csatlakozott a társaihoz és közelít a visszatérése, de elvileg most még nem lesz bevethető. 

Denver Nuggets - Portland Trail Blazers 04:00

A Portland back-to-backet játszik a nagyon sima phoenixi vereség után, kérdés, hogy fejben és fizikálisan milyen állapotban lesz az együttes - mentálisan is túl kell tenniük magukat a 32 pontos pofonon, mert mostanában nem ezt szokták meg. A Denver sincs jó passzban, négyből hármat bukott, legutóbb az Atlanta ellen is alulmaradt, de Jamal Murray szerint nincs itt semmi gond, sőt, ne kérdezgessék már tőlük azt, hogy miért nem az elvárások szerint játszanak - hát jó, akkor mi sem feszegetjük, hogy miért teljesítenek ennyire alul Nikola Jokics MVP-kaliberű éve ellenére, de most otthon, a back-to-backet játszó rivális ellen megint nyerniük kellene. Tegyük hozzá, hogy Harris, Millsap és Green nem léphet pályára, úgyhogy lesznek azért hiányzóik, de ezt a hetek óta McCollum és Nurkic nélkül játszó Blazers ellen nem elegáns felhozni...

Los Angeles Clippers - Washington Wizards 04:00

A Wizards back-to-backet játszik a Lakers hosszabbításos legyőzése után és a fővárosiak idei legjobb formájukat futva zsinórban öt mérkőzést nyertek meg - most ugyanabban a csarnokban meccselnek megint, de azért a back-to-back, főleg a hosszabbítás eléggé ellenük szól. A Clippersnél már kiegészült a keret, bevethetőek a kulcsemberek, de legutóbb így is kikaptak a Brooklyntól, úgyhogy most bizonyára nagyon javítani akarnak és otthon, pihentebben abszolút favoritnak is számítanak. A vendégeknél a b2b miatt Russell Westbrook valószínűleg kihagyja a mérkőzést annak ellenére, hogy a csapatnál elvileg már nem akarják mindig pihentetni ilyen helyzetben, de előző este 44 percet játszott, az eredeti terveket ez boríthatja. Összességében nyilván nyernie kellene a Los Angelesnek, de ha esetleg Westy ott lesz a pályán, akkor ezt a mostani Washingtont már nem lehet könnyedén venni...

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus