Visszavágott a Raptorsnak a Houston, kikapott a Lakers

Két érdekes mérkőzést játszottak ma délután Ázsiában, mutatjuk, hogy mi történt. 

Houston Rockets - Toronto Raptors 118-111

Ezúttal a Rockets nyert. Két napja jobban játszott, de a cseresorok csatája miatt végül vereséget szenvedett a Houston, most éppen ellenkezőleg alakult a meccs: nem brillírozott igazán a Rockets, de végül mégis behúzta a találkozót. Jól kezdtek és 18-8-ra vezettek a texasiak, de már ekkor látszott, hogy lehetnek gondok, Russell Westbrook bő két perc alatt három pull-up triplába állt bele és amikor James Harden leült, el is ment a gárda ritmusa - végül 64 hármast emeltek rá Tuckerék, amelyből csak 17 esett be (26,6%), rengeteget hibáztak. Végül a két vezér sem zárt jó meccset, Westbrook 22 pontot kapart össze, de 3/11 triplával, 4 gólpasszal és 4 eladott labdával, bár a második félidőben azért javult valamelyest, míg James Harden szintén 22 pontot szórt, kiosztott 9 gólpasszt, de ő is eladott 5 labdát és csak 1/8 hármasa esett be. Eric Gordon volt a csapat leghasznosabb játékosa, ő jól dobott, jókat vállalt, de most a cserepad sem tudott igazán jól dolgozni, igaz, végül éppen a második sor fordította és nyerte meg a derbit - a legvégén Ben McLemore-é lett a legnagyobb, győztesnek bizonyuló dobás. Összességében azért voltak jó időszakaik, amikor az ő akaratuk érvényesült, de a Lowryt nélkülöző Raptorst nem tudták maguk alá gyűrni a kezdőjükkel, van még min javítaniuk. 

Jó volt a Raptors. Fred VanVleet remekül osztogatott és a dobásait is elvállalta, Pascal Siakam már egy negyed alatt is feltöltötte a statisztikai lapot, Serge Ibaka a palánk alatt volt nagyon hasznos, Norman Powell pedig a kinti tűzerőt hozta - a kezdeti gondok (9-22 volt az állás az ő szempontjukból) után rendezték a soraikat, a második negyedben 40 pontot dobtak, egyenlítettek, majd fordítottak is egy rohammal. Innentől ők diktáltak inkább, amíg a kezdők voltak fent, a VanVleet-Siakam-Powell trió még pluszban ült le, de megnyerni végül nem tudták az összecsapást - a hullámzás végén ők maradtak alul. VanVleet (10 pont, 10 gólpassz), Siakam (16 pont, 7 lepattanó, 4 gólpassz), Ibaka (12 pont, 8 lepattanó) és Powell (22 pont, 5/7 tripla) dicséretet érdemel, összességében Marc Gasolt már bevetve, de Kyle Lowryt még nélkülözve, 1-1-gyel térhetnek haza Japánból - VanVleet el is mondta, hogy ennek már épp ideje...

A Rockets legjobb dobói: Harden 22/3, Westbrook 22/9, Gordon 14/12
A Raptors legjobb dobói: Powell 22/15, Siakam 16/6, Ibaka 12

Los Angeles Lakers - Brooklyn Nets 111-114

Rosszul kezdett, egész jól jött ki belőle a Brooklyn. Már az első percben magukra ijesztettek a Netsnél, előbb Kyrie Irving, majd Caris LeVert is a szeméhez/fejéhez kapott és itt mindketten be is fejezték a mérkőzést, a továbbiakban nélkülük küzdött a csapatuk. Így is bőven partiban voltak azonban a Lakersszel, a félidőben vezettek és végül nyerni is tudtak egy botrányosan sok hibát hozó végjáték után, ráadásul így is van, amivel kifejezetten elégedettek lehetnek: dobtak például 20/41 triplát, ami nem mindennapi teljesítmény. Egyénileg Spencer Dinwiddie (20 pont, 7 gólpassz), Dzanan Musa (16 pont, 4/6 tripla) és Taurean Prince (18 pont, 4/6 tripla) villogott leginkább, de Kurucsnak vagy Harrisnek is voltak jó megmozdulásai és bár a végén elkövettek néhány hajmeresztő hibát, ebben maximálisan az ő szintjükön volt a (természetesen szintén a cseresorral fent lévő) Lakers is, úgyhogy ki tudták izzadni a győzelmet. 

Nem volt túl acélos a Lakers. Az Irvinget és LeVert-t is azonnal elveszítő (Durantet pedig természetesen egyébként is nélkülöző) Brooklyn ellen azért lehetett volna dominánsabb a Los Angeles, de Frank Vogel csapata rendkívül sokat hibázott, nem volt meg a ritmus, nem volt meg a játék, rosszul is dobtak az arany-lilák, úgyhogy igazából egyáltalán nem tudtak ellenfelük fölé nőni. Rajon Rondo volt talán az, aki leginkább pörgött, neki a számai is jók lettek (18 pont, 5 lepattanó, 6 gólpassz, 7/13 mezőnyből, 2/3 tripla), statisztikailag pedig LeBron James (20 pont, 7/15 mezőnyből, 6 lepattanó) és Anthony Davis (16 pont, 4/10 mezőnyből, 5 gólpassz, 2 blokk) sem volt éppen rossz, de jól egyáltalán nem játszott a két szupersztár. A kiegészítők közül JaVale McGee (6 pont, 10 lepattanó, 3 labdaszerzés, 5 blokk 19 perc alatt) és Alex Caruso (11 pont, 3/4 tripla, 8 gólpassz, 3 labdaszerzés) tepert leginkább, Dwight Howardnak és Kentavious Caldwell-Pope-nak egy-két villanás jutott, Danny Green és Avery Bradley viszont gyakorlatilag használhatatlannak bizonyult - a végjátékban aztán Zach Norvell Jr. kis híján megmentette őket, de Caruso szörnyű megoldásai miatt végül elvesztették a mérkőzést. 

A Lakers legjobb dobói: James 20/6, Rondo 18/6, Davis 16
A Nets legjobb dobói: Dinwiddie 20/9, Prince 18/12, Musa 16/12

A további program: 

Oklahoma City Thunder - New Zealand Breakers 02:00
Portland Trail Blazers - Maccabi Haifa 04:00
Sacramento Kings - Phoenix Suns 04:00
Golden State Warriors - Minnesota Timberwolves 04:30
Los Angeles Clippers - Denver Nuggets 04:30

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus