Visszavenné a pályaelőnyt a Bucks és a Suns is

A Hawks 0-2-ről próbálna meg szépíteni a Heat ellen, míg a Bucks-Bulls és a Suns-Pelicans is 1-1-ről folytatódik, de előbbi Khris Middleton, utóbbi Devin Booker nélkül.

Atlanta Hawks - Miami Heat 01:00

Eddig mindkét meccset a Heat nyerte, és összességében mindkétszer elégedettek lehettek azzal, hogy mennyire sikerült limitálniuk Trae Young játékát, először 1/12-es mezőnymutatóra szorították őt le, és a második meccsen is hiába ért el 25 pontot, mert közben eladott 10 labdát és csak 2/10 triplát süllyesztett el. A Hawksnak alapvetően csak akkor lehet reális esélye, ha Young jelentős javulást mutat be a második meccséhez képest is, és ez sem biztos, hogy elég lesz számukra az üdvösséghez, mert kedvenc elzárás-leválás partnere, Clint Capela sérülés miatt ezt a meccset sem tudja vállalni. A túloldalon nem várható el, hogy Jimmy Butler újfent 45 pontot dobjon, valószínűleg többre lesz szükségük az eddig támadásban visszafogottabb Bam Adebayótól és Klye Lowrytól is, de egyikük esetében sem okozna meglepetést, ha valóban elő tudnának lépni. Ami a Hawks mellett szólhat, hogy ők gyakorlatilag az életben maradásért küzdenek, 0-3-ról még egyetlen csapat sem tudott továbbjutni, de ha nem hoznak náluk többen is extrát támadásban, és nem kezdenek el esni a tripláik, akkor ezúttal is a Heat az összecsapás esélyese.

A párharc állása: 2-0 a Heat javára.

 

Chicago Bulls - Milwaukee Bucks 02:30

Legutóbb DeMar DeRozan élete legjobb rájátszásbeli teljesítményét nyújtotta, és ennek köszönhetően egyenlíteni is tudott a Bulls, ráadásul a Bucks Khris Middletont is elveszítette a párharc hátralévő részére, így az előzetesen vártnál sokkal izgalmasabban alakulhat a folytatás. A Bucksnak magasabb intenzitásra kell váltania, mert eddig eléggé langymeleg játékot mutattak a rájátszásban, és Middleton kiesése után hatványozottan fontos lenne a számukra, hogy Giannis Antetokounmpo és Brook Lopez mellé legalább Jrue Holiday fel tudjon nőni támadásban. A pálya másik oldalán az a legfontosabb kérdés, hogy DeRozan mennyire tudja megközelíteni a legutóbbi teljesítményét, mert ha képes erre, akkor a Bulls ezen a meccsen is reális esélyekkel indul, ellenkező esetben viszont az előző meccsen kicsit háttérbe húzódó Zach LaVine teljesítményén múlhat sok – nehéz összességében megjósolni, hogy mi fog történni. Jó hír viszont a Bucks háza tájáról, hogy a legutóbb gyorsan kiváló Bobby Portis nem szerepel a csapat sérültlistáján, rá ezúttal is számíthat Mike Budenholzer.

A párharc állása: 1-1.

 

New Orleans Pelicans - Phoenix Suns 03:30

A Pelicans kisebb meglepetésre el tudta lopni a második meccset Phoenixből, amiben ugyan szerepet játszott Devin Booker sérülése is, de vele a pályán is egyenlő partnerek tudtak lenni a Sunsszal. Booker kidőlését komolyan megérezhetik ezen a meccsen, mert nélküle az alapszakaszban is csak 8-6-ot értek el, és rengeteg múlhat azon, hogy támadásban Mikal Bridges vagy Deandre Ayton elő tud-e lépni. A túloldalon legutóbb Brandon Ingram elszabadult, az ő limitálása kulcsfontosságú lehet, ahogyan az is, hogy ezzel párhuzamosan CJ McCollum levédésére is odafigyeljen a Suns, de az alapszakaszban azért nem egyszer megmutatták, hogy képesek olyan helyzetben is üzenni az ellenfelüknek, amikor nem minden körülmény szól mellettük. A Pelicans egy esetleges győzelemmel sokat tehetne azért, hogy elnyújtsák ezt a párharcot, de az sem okozna meglepetést, ha Chris Paul győzelemre tudná vezetni az övéit, már csak azért is, mert a Pelicans legutóbb jelentősen jobban triplázott annál, mint ahogyan általában szoktak, meglepő lenne, ha nem válna szigorúbbá és feszesebbé a Suns védekezése.

A párharc állása: 1-1.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus