Warriors-Bulls csúcsrangadó, 11 meccs jön

Sok topcsapatot nézhetünk meg, érdekes párosítások következnek hajnalban - íme a játéknap felvezetője.

 

Charlotte Hornets - New York Knicks 01:00

A Charlotte legutóbb megtörte hosszú vereségszériáját és győzni tudott Memphisben, ezzel pedig a szintén hosszú idegenbeli túráját is maga mögött hagyta és végre hazatérhetett, hogy elkezdjen felzárkózni. A Knicks nincs jó formában, nem tud stabilan jól játszani a gárda, sőt, a játék minősége meccsek óta elég alacsony, csak néha még ezzel együtt is tudtak nyerni Randle-ék - legutóbb viszont kikaptak a Buckstól és már csak 7-5-re állnak a remek rajtjuk után. Nehéz mit jósolni erre a meccsre, a Hornetsnél a védekezés borzasztó, a New Yorknál támadásban vannak komoly bajok, Tom Thibodeau legutóbb már leültette a kezdőket, annyira vállalhatatlanul játszottak Walkerék. A kérdés az, hogy most melyik fél tud úrrá lenni a gondjain, képes-e hazatérve stabilabban védekezni a Charlotte és energikusabban, pontosabban támadni a Knicks - új sérült egyik oldalon sincs, ez nem lesz faktor.

 

Boston Celtics - Milwaukee Bucks 01:30

Mindkét csapat elindult felfelé, a Boston sorozatban hármat nyert és legutóbb Jaylen Brown hiányát is ellensúlyozta a gárda, úgyhogy ezúttal is bizakodhat hazai pályán, míg a Milwaukee hirtelen nyert kettőt idegenben és talán stabilizálta önmagát. A legjobb arcuktól így is mindketten messze vannak, a Celtics sem áll a helyzet magaslatán Brown nélkül és a Middleton-Lopez-DiVincenzo trió hiányában a Bucks is erősen tartalékos, meglátjuk, hogy most ki tudja ezt jobban kezelni. A Tatum-Antetokounmpo párharc azért jó lehet és biztos, hogy sok múlik majd a kinti dobóformán, a Milwaukee legutóbb konkrétan ezzel tudott nyerni és ebben a felállásban biztosan kulcsfaktor lesz ez most is.

 

Cleveland Cavaliers - Detroit Pistons 01:30

A Cavs Collin Sexton nélkül is jól játszott legutóbb, de végül a végjátékban elkövetett hibák miatt kikapott a Washingtontól, most viszont a Detroit ellen gyakorlatilag kötelező a győzelem a csapat számára. A Pistons legutóbb még csak az idei második győzelmét aratta és bár Cade Cunningham egyre magabiztosabb, de közben Kelly Olynyk másfél hónapra kidőlt és azért az nem lehet kérdés, hogy ők idén is a jó draftcetlit célozhatják csak meg. A Cavs továbbra is a szezon egyik meglepetése és egyelőre a sérülések, hiányzások (Sexton mellett Love és Markkanen sincs még) sem törték meg igazán a lendületet, de persze kérdés, hogy egy "más kultúrához szokott" társaság mit kezd azzal, hogy egy meccsen kötelező a győzelem - ez azért nem sokszor fordult velük elő eddig. 

 

Houston Rockets - Portland Trail Blazers 02:00

Ez a meccs a Portland számára ideális ahhoz, hogy megtörje a jeget és megszerezze az első idegenbeli győzelmét ebben a szezonban, mert egyelőre 0-6-ot hozott a gárda idegenben, Chauncey Billups pedig legutóbb arra utalt, hogy fejben gyenge a csapata, azért van gondban vendégként. Az egyelőre 1-10-zel álló, legutóbb a Detroittól is kikapó Rockets ellen viszont így is kötelező a győzelem, ezt nem hibázhatják el Damian Lillardék és bár Norman Powell játéka egy izomsérülés miatt kérdéses, az ő esetleges hiánya sem lehet kifogás - ha most sem nyernek, akkor nagyon át kell beszélniük, hogy mit is szeretnének elérni.

 

Memphis Grizzlies - Phoenix Suns 02:00

A Suns zsinórban hat győzelem után érkezik meg Memphisbe, de sikerei túlnyomó részét eddig otthon érte el, úgyhogy vendégként azért még bizonyítania kell a gárdának, főleg hogy a játéka azért messze van a tökéletestől. A Memphis ingadozóbb, legutóbb éppen a Hornetstől sikerült kikapni otthon és bár Dillon Brooks visszatért, de úgy látszik, hogy játékban azért van egy plafonja ennek a keretnek, ami ráadásul jelentősen függ attól, hogy Ja Morant hozza-e a tőle lassan elvártnak számító extra teljesítményt. Alapvetően inkább a Phoenix lehet az esélyes, amelynél Frank Kaminsky élete formáját futja, de az idegenbeli teljesítmény kérdéses, Ayton szinte biztosan nem játszhat most sem, Shamet pályára lépése bizonytalan, úgyhogy azért Bookerék sem mehetnek tutira - ahhoz Paulnak és társainak ténylegesen rossz dobásokba, rossz döntésekbe kell kergetni Morantet.

 

New Orleans Pelicans - Brooklyn Nets 02:00

Itt természetesen a Nets számára kötelező a győzelem, a Pelicans jelenleg a liga egyik leggyengébb csapata, a mérleget tekintve ráadásul nem is "egyik", hanem "a" leggyengébb, sorozatban nyolcszor kapott ki, legutóbb már balhézott is a pályán és Willie Green vezetőedző is alaposan felkérdezte játékosait a hozzáállásuk miatt. Kérdés, hogy ez hoz-e változást Grahaméknél, akik a Williamson-Ingram párosra továbbra sem számíthatnak, de még ha fel is pörögnek, akkor sem biztos, hogy lesz esélyük a teljesen más szintet képviselő Nets ellen. A vendégek ugyan az idegenbeli túra ötödik állomásához érkeztek, de a chicagói kisiklást leszámítva eddig stabilan hozzák a meccseiket, már 8-4-re állnak, új sérültjük nincs, a védekezésük jelenleg top5 körüli, elöl pedig Kevin Durant pontkirály-jelölthöz méltó produkciót nyújt. Óriási meglepetés lenne, ha most betliznének Hardenék.

 

Oklahoma City Thunder - Sacramento Kings 02:00

Némileg váratlanul közelített egymáshoz a két csapat, az OKC sorozatban három mérkőzést nyert meg, míg a Kings zsinórban hármat bukott el, úgyhogy ha esetleg most is a Thunder győzne, akkor konkrétan már jobban állnának Giddey-ék, mint ellenfelük. Az OKC sikereinek titka egyértelműen a védekezés, abban sokkal jobb a társaság, mint amennyire összességében jó, nem is játszik gyorsan, nem lehet ellene igazán könnyedén, folyékonyan játszani és ha a Sacto nem talál erre megoldást, akkor most is benne lehet a hazai siker. Egyébként nyilván a vendégek kerete számít minőségibbnek, de mostanában nem találják a ritmust, Luke Walton vezetőedző néha még így is dicséri övéit, de a legutóbbi 136 kapott pont már erre sem volt elég - Haliburton és Davis játéka most is erősen kérdéses, de a legutóbbinál akkor is sokkal jobban kell játszaniuk, ha ők ezúttal sem léphetnek pályára. 

 

San Antonio Spurs - Dallas Mavericks 02:30

A texasi háziderbi érdekes lehet, alapvetően természetesen a Mavs az esélyesebb, de Doncicék legutóbb kikaptak Chicagóban és idegenben csak 2-3-ra állnak, úgyhogy ez mindenképpen intő jel lehet számukra. A Spurs sokkal gyengébb eddig, de az utóbbi három meccséből kettőt is megnyert és a két csapat legutóbbi, dallasi fellépésén is csak egyetlen ponttal maradt alul másfél héttel ezelőtt, az a találkozó is élénken élhet még mindkét fél emlékezetében. Mindezek tükrében az esélyek azért közel kiegyenlítettek lehetnek, ha a Spurs a legutóbb látott ritmusában tud támadni és olyan jól tudja járatni a labdát, akkor minden sansza meglehet a győzelemre, ha viszont a Dallas képes lesz irányítani a játék menetét, akkor Doncic klasszisa és az összesített minőség miatt természetesen elviheti a győzelmet. 

 

Denver Nuggets - Atlanta Hawks 03:00

A Denver legutóbb Nikola Jokics nélkül aratott nagyon fontos győzelmet és a ligaelit védekezés mellett itt-ott támadásban is talál már megoldást Michael Malone alakulata, most pedig a visszatérő centerrel megerősödve magabiztosan fogadhatja az Atlantát. A vendégek viszont abszolút nem lehetnek magabiztosak, ugyanis sorozatban ötször kaptak ki, a nehéz nyugati túra negyedik állomásához érkeztek, ráadásul eddig idegenben 1-7-es mérleget tudnak felmutatni - fogalmazzunk úgy, hogy nem sok minden szól mellettük. A gyatra védekezésük éles kontrasztot mutat azzal, amire a Nuggets képes és bár a hazaiaknál Michael Porter Jr. továbbra sem játszhat, de Jokics még Capelával szemben is olyan faktor, amely győzelmet érhet - ráadásul Bartonék 5-1-re állnak otthon és az előző három találkozójukat megnyerték, úgyhogy abszolút jó formában vannak. 

 

Golden State Warriors - Chicago Bulls 04:00

Ez kiemelt rangadónak számít jelenleg, ugyanis a ligaelső és az egyik keleti listavezető feszül egymásnak. A GSW 10-1-gyel, sorozatban hat győzelem után léphet pályára, messze a mezőny legjobb netratingjével, míg a Chicago 8-3-mal érkezik, a Sixers elleni két vereség után sikerült megvernie a Brooklynt, majd a Dallast is - viszont idegenben eddig keveset játszott, csak 3-1 a mutatója vendégként. Mindkét együttes ad a látványra és szórakoztatja a közönséget, szépen járatja a labdát, nem riad vissza a "csarnokrobbantó" befejezésektől, úgyhogy aligha lehet majd panaszunk a műsorra. A Warriorsnál Draymond Green sérült meg legutóbb és nem is tudott edzeni, úgyhogy az a valószínűbb, hogy nem játszik, a Bullsnál viszont friss hír, hogy Nikola Vucsevics koronavírusos lett, így a sztárcenter nélkül kell kiállniuk a vendégeknek. Meglátjuk, hogy melyik felet mennyire borítja meg a kulcsjátékos kiesése, mindkét csapat elit védekezésre és elit támadójátékra képes, de egyelőre a GSW valamivel magasabb szinten és stabilabban tudta ezt hozni, ráadásul a hazai pálya is segíti.

 

Los Angeles Lakers - Minnesota Timberwolves 04:30

A Lakers vérrel, verejtékkel, megszakadva, de összekapart egymás után két hosszabbításos győzelmet LeBron James nélkül és bár alaposan faragja magát a Westbrook-Davis-Anthony trió, de valahogy a víz felett tartják a könnyű sorsolással operáló Vogel-legénységet. A Wolves ellen megint bőven lehet esélye a társaságnak a győzelemre, hiszen bár a vendégeknél már visszatért D'Angelo Russell és legutóbb 48 pontos őrületet rendezett Anthony Edwards, mégsem tudnak nyerni, hiszen sorozatban hatszor kaptak ki, idegenben eddig összesen egy meccset nyertek és csak 3-7-re állnak az egész idényt tekintve. A Los Angeles tehát eddig többet mutatott, de sem a fáradtságot nem lehet lebecsülni két hosszabbításos thriller után, sem azt, hogy a Minnyben azért annál több van, mint amit a mérleg mutat. A hazaiaknál egyébként James, Reaves, Ariza, Nunn és Horton-Tucker most sem játszhat és már Rondo pályára lépése is kérdéses, míg a vendégeknél mindenki egészséges...

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus