Warriors-Suns és Clippers-Mavs meccseket is rendeznek hajnalban

Először tér vissza Utah-ba Donovan Mitchell, kötelező előtt áll a Sixers és a Raptors is, Miamiba utazik az OKC és rangadókon próbálná elkerülni a további süllyedést a Phoenix, valamint a Clippers. Mutatjuk az NBA következő játéknapjának programját.

Philadelphia 76ers – Detroit Pistons 01:00

A csapatok vasárnap este játszottak egymással, akkor James Harden már a félidőben tripla-duplánál járt és különösebb gond nélkül húzta be a meccset a Sixers, ma is ők az egyértelmű esélyesek. A hazaiak remek formában vannak, tízből hét meccsüket is megnyerték és továbbra is harcban állnak a pályaelőnyért, ez különösen fontos most nekik, amíg Joel Embiid nem bevethető. A center játéka viszont mára már kérdésessé javult, a szerepléséről a feldobás előtt döntenek a csapatnál, de nem lepődnénk meg azon sem, ha egy tankoló csapat ellen még pihentetné sztárját Doc Riverst. A Pistons csak három találkozóját nyerte meg az utóbbi tízből, tizenegy győzelménél kevesebbet csak a Houston számlál eddig, egyértelműen kelet egyik leggyengébb csapata a Detroit. Ezúttal ráadásul fontosabb játékosok is az oldalvonal mellé szorulnak, Marvin Bagley III mellett Bojan Bogdanovic és az újonc Jalen Duren is a sérültlistára került. A papírforma egyértelműen a hazaiak győzelmét jelentené, Hardenék 16-6-os otthoni mérlege ezt pedig még inkább erősíti.

 

Miami Heat – Oklahoma City Thunder 01:30

A Heat egy nehéz sorsoláson van túl, ennek ellenére ötből három meccsen is nyerni tudott, megverte a Clipperst és a Sunst is, de kikapott előbb a Lakerstől, majd legutóbb a Brooklyntól is. A Miaminak egész szezonban a sérülésekkel kell megküzdenie, a lista pedig ma is hosszú: Kyle Lowry mellett Martin, Robinson, Jovic és Yurtseven is biztosan kihagyja a találkozót, de még Adebayo és Herro játéka is kérdéses jelenleg. A Thunder továbbra is a nyugati playin pozíciókat szeretné megcsípni, efelé jó úton jár, az elmúlt négy meccsén háromszor is győztesen hagyta el a pályát, legutóbb nagy győzelmeket szerzett a csapat a Wizards és Mavericks ellen is. Ezen a találkozón nagy kérdés lesz, hogy Butler mellett ki jelentkezik játékra a hazaiaknál, ha egyedül marad a Heat vezére, SGA remeklése elég lehet ahhoz, hogy meccsben tartsa az OKC-t. A Thundernek nagyon kellene az újabb bravúr, hogy lőtávolon belül maradjon a top 10, a Heat pedig úgy tűnik, hogy az elmúlt időszakban bebiztosította helyét a playin helyeken, a következő lépés most a legjobb hatba kerülés lenne számára.

 

Toronto Raptors – Charlotte Hornets 01:30

A Raptors bár legutóbb három vereség után a Portland ellen győzni tudott, de még nem mondhatjuk, hogy megoldást talált a felzárkózásra vagy megoldódtak volna Nick Nurse gondjai. Még így is másfél meccs a lemaradása a tizedik helytől, most viszont kétszer egymás után találkozik a Hornetsszel, ezeken a meccseken lehetősége adódhat a formajavításra a csapatnak. A vendégek csak három meccset tudtak behúzni az utóbbi tíz szereplésük alkalmával, néhány napja a szezon egyik legnagyobb szenzációját hajtották végre azzal, hogy a földbe tiporták a Milwaukee-t, azóta azonban egy szoros meccsen már az Indianától is kikaptak. Gordon Hayward szereplése még mindig kétséges, Kelly Oubre Jr.-ra pedig még több hét kihagyás vár. A Torontónál Otto Porter Jr.-on kívül mindenki egészséges, az utóbbi időszakban VanVleet és Siakam mellett Gary Trent Jr. is remek meccsekkel veteti észre magát, ha a rájátszásért még küzdeni szeretne a Raptors, ma és a következő meccseken muszáj lenne nyernie, ami a győzelmek számának gyarapítása mellett megadhatja a kellő önbizalmat is a helyes útra téréshez.

 

Utah Jazz – Cleveland Cavaliers 03:00

A Cavs egy kisebb hullámvölgy után ismét visszatért a helyes útra, az utóbbi öt meccséből négyszer is győzni tudott és már a keleti dobogót ostromolja. A meccs legnagyobb érdekessége az lehet, hogy Donovan Mitchell az elcserélése óta először tér vissza korábbi csapatának otthonába, kíváncsian várjuk, hogy milyen teljesítménnyel rukkol elő a Cleveland sztárja Utah-ban. A Jazz mindent megtett azért, hogy mélyrepülésével kikerüljön még a nyugati top 10-ből is, az elmúlt öt meccséből négyszer is kikapott a csapat, a szezon eleji túlteljesítés után már reális Markkanenék teljesítménye. A Jazznél Horton-Tucker, Olynyk és Sexton maródi, míg a vendégeknél nincs újabb sérült, az aktív rotációból mindenki bevethető, így nagy meglepetés lenne, ha a top 10-es támadójátékkal és második legjobb védekezéssel rendelkező Cleveland kudarcot vallana a meccsen.

 

Golden State Warriors – Phoenix Suns 04:00

A szezon elején erre a találkozóra az egyik legnagyobb nyugati rangadóként tekinthettünk, most azonban más szelek fújnak. A Warriors bár az elmúlt időszakban visszakapaszkodott a stabil rájátszást jelentő hatodik helyig, de ennek ellenére mégsem mondhatjuk, hogy kirobbanó formában van. Curry hiánya meglátszik a csapat játékán, Thompson és Poole extra meccsei is kellettek a sikerekhez, legutóbb pedig hosszú idő után visszatérhetett Andrew Wiggins is. A címvédő azonban úgy tűnik, hogy ismét lépést tévesztett, öt egymást követő győzelem után most zsinórban két vereség után érkezik meg ebbe a meccsbe, ráadásul a korábban hazai pályán ellenállhatatlannak bizonyuló GSW két tankoló csapattól, a Pistonstól és a Magictől kapott ki saját környezetében. A Suns ellen viszont lehet esélyük a javításra, Monty Williams csapata csak egyetlen meccsét tudta megnyerni az elmúlt tízből, hatmeccses zakósorozata pedig jelenleg a liga egyik legrosszabb szériája. A Devin Bookert huzamosabb ideig nélkülözni kényszerülő Phoenixnek most ráadásul Chris Paul sérülésével is számolnia kell, két sztárján kívül pedig Cameron Johnson és Cam Payne sem bevethető. A hazaiaknál az előző mecccset kiülő Thompson ismét visszatérhet, így a Klay-Wiggins-Poole trióval jó esélyekkel indulnak ma harcba. A jelentősen megtizedelt vendégektől bravúr lenne a győzelem, az elmúlt hetekben nagyot fordult velük a világ, sürgősen szükségük lenne néhány visszatérőre, hogy elkerüljék a további süllyedést a kifejezetten szoros nyugati mezőnyben.

 

Portland Trail Blazers – Orlando Magic 04:00

Alapvetően ennek egy kötelező győzelemnek kellene lennie a hazaiak részéről, az elmúlt időszak gyenge szereplése miatt azonban ez most nem feltétlenül van így. A Blazers az utóbbi tíz találkozójából hét alkalommal is kikapott, zsinórban három vereségből érkezik, ezzel már 50% alá csúszott és csak alig van a képzeletbeli playin-vonal fölött. Legutóbb egy gyenge formában lévő Raptors ellen kapituláltak Lillardék, most viszont javítaniuk kell, ha a rájátszásért szeretnének küzdeni. Az Orlando kettőt tudott megnyerni az utóbbi öt találkozójából, legfőbb célja a szezonban a tankolás, de azért így is aratott már a csapat bravúros győzelmeket, gondoljunk csak a Boston elleni sikerre vagy a Warriors elleni idegenbeli győzelemre. A Blazersnek a szoros nyugati középmezőny miatt elengedhetetlen lenne a győzelem, akármilyen rossz formában is van Billups legénysége, Lillard, Simons és Nurkic jó teljesítménye elég lehet a sikerhez a tankoló, back-to-back pályára lépő Magic ellen.

 

Los Angeles Clippers – Dallas Mavericks 04:30

Ez egy nyugati rangadó is lehetne, de a Clippers a közelmúltban elég komolyan lépést tévesztett és a zsinórban elszenvedett hat vereségével már kicsúszott a biztos rájátszást jelentő helyekről, a közelmúltban a Denver, a Minnesota és legutóbb az Atlanta ellen sem sikerült nyernie a csapatnak. Paul George combhajlító sérülése miatt egymás után harmadik meccsét hagyja ki, ő és Luke Kennard a hazaiak biztos hiányzói. A Mavs kifejezetten jó formában van az elmúlt időszakban, nyolc mérkőzését is behúzta a legutóbbi tíz alkalomból, bár  néhány napja Luka Doncic nélkül maradt alul az OKC Thunder ellen, sztárja nélkül pedig még nem tudott idén nyerni a csapat, ez is mutatja, hogy mennyire függ a dallasiak sikere a szlovéntől. Doncic játéka bokafájdalmai miatt hivatalosan ma is kérdéses, Finney-Smith, Josh Green és Kleber viszont továbbra is a sérültlistán van. A hazaiaknak nagy szükségük lesz Kawhi Leonard klasszis teljesítményére,bár legutóbb az ő jó meccsével sem tudott nyerni a LAC, olyan mélyen van most a csapat, hogy ma sem ők az esélyesek. Bizalomra adhat okot a Clippersnél, hogy míg nekik pozitív a hazai mérlegük, addig a Dallas csak 7-12-t hoz otthonától távol, de ha Doncic játékra jelentkezik, fel van adva a lecke Leonardéknak.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus