Warriors-Suns és Kings-Bucks rangadók az NBA-ben

Hét mérkőzéssel jelentkezik az NBA újabb játéknapja, melyben többek között a Memphis dallasi vendégjátékát és két kiemelt rangadót is megnézhetünk. Mutatjuk a programot.

Detroit Pistons – Indiana Pacers 00:00


A Pacers fél meccsre van a tizedik, még éppen playint jelentő helytől, itt pedig kötelező lenne a győzelem számukra, ha valóban ennek elérése a céljuk. Az elmúlt időszak formája adhat okot némi bizakodásra, hiszen a korábbi pocsék eredmények után az elmúlt öt meccsből hármat is megnyert az Indiana, többek között a Bulls ellen is fontos rangadót nyertek Haliburtonék, ezzel még versenyben vannak az utolsó kiadó helyért. A Pistons teljesen kikapcsolt, tét nélkül, enerváltan, temérdek sérülttel játsszák a soron következő meccseket, így már a Houston mérlegét is sikerült alulmúlnia a csapatnak. A jelenleg zsinórban tizenegy mérkőzést elveszítő hazaiaknál gyakorlatilag minden fontosabb játékos sérültlistán van, nem sokkal jobb a helyzet viszont a vendégoldalon sem, ahol Haliburton mellett Turner, McConnell, és Mathurin sem lesz bevethető a hírek szerint. A felek legutóbb két napja találkoztak, akkor hozták a kötelezőt az indianapolisiak, ennek – függetlenül a rendelkezésre álló csapatoktól – ma is így kell lennie, ha meg akarják előzni a Chicagót.

 

Atlanta Hawks – Minnesota Timberwolves 00:30


A két csapat teljesen azonos szinten van, 34-34-es mérlegük mellett mindketten saját konferenciájuk playin helyein állnak, az Atlantának viszont biztosabb a helye a pótselejtezőben, a Wolves hetedik pozíciója még semmire sem garancia a szoros nyugati mezőnyben. A Hawks az elmúlt öt meccséből csak kettőt tudott megnyerni, egyelőre új vezetőedzővel sem fordult nagyot a világ Youngékkal, legutóbb hiába nyertek egymás után kétszer is Washingtonban, a Boston ellen nem sikert a bravúr. A Wolves sincs sokkal jobb formában, ők három mérkőzést nyertek az elmúlt napokban, de ezek után előbb a Phillytől egy vállalható, majd a Nets ellen hosszabbításban talán egy nem várt vereséget szenvedtek el Edwardsék. A vendégek egyetlen meccsre vannak a már biztos playoffot jelentő hatodik helytől, ennek eléréséhez mindenképpen szükségük lenne ma egy győzelemre. A hazaiaknál Bogdanovic pályára lépése kérdéses, míg a vendégeknél többek között Rudy Gobert szereplése is bizonytalan. Kettejük közül talán a Wolvesnak égetőbb a győzelem megszerzése, a Hawks úgy néz ki, hogy se előre, se nagyon hátra nem tud már esni a keleti nyolcadik-kilencedik helyről, de ha a francia center nem lesz ott a pályán, akkor kihasználhatják ellenfelük gyengeségeit. Sok a kérdőjel, meglátjuk, hogy mit hoz ez a mérkőzés.

 

Dallas Mavericks – Memphis Grizzlies 00:30


Ez izgalmas mérkőzésnek ígérkezik, bár mindkét csapat táján vannak óvatosságra intő jelek és bizonytalanságok. Kezdjük a Dallasszal, Luka Doncicnak ugyanis még ezt a mérkőzést is ki kell hagynia, ráadásul Kyrie Irving játéka is csak kérdéses egyelőre – ha az újonnan igazolt irányító sem lehet ott a pályán, akkor alaposan fel van adva a lecke a hazaiaknak. A Mavs egyébként sincs jó formában, az elmúlt tíz meccsükön mindössze csak háromszor tudtak győzni, most pedig zsinórban két vereségből érkeznek meg. A Grizzliesnél a pályán és a pályán kívül sincs minden rendben: amellett, hogy az eredmények igencsak felemásan alakulnak, a vendégek botrányai miatt határozatlan időre mellőzik sztárjukat, Ja Morantet, ráadásul Brandon Clarke és Steven Adams sem egészséges a kezdőből, így igencsak tartalékos kerettel kell, hogy megvívják a mérkőzéseiket. Az elmúlt két mérkőzés ennek ellenére jól sikerült, a Warriors után éppen mai ellenfelét, a Maverickset győzte le a gárda. Két napja nagyon szoros meccset vívtak egymással a felek, két tartalékos csapattól ma is valami hasonlóra számítunk. A kérdés elsősorban Kyrie Irving pályára lépése lesz, ha ő bevethető lesz, akkor lehet esélye a hazaiaknak, ellenkező esetben azonban a Bane-Brooks-JJJ trióra alapozva az esélyek inkább a Memphis mellett szólnak.

 

Miami Heat – Utah Jazz 00:30


A Heat úgy tűnik, hogy kezd kilábalni az elmúlt időszak hullámvölgyéből, már három meccset is sikerült az utóbbi öt alkalomból megnyernie a csapatnak, amivel továbbra is tartja hetedik helyét a tabellán. A hazaiak remek formába lendültek az utóbbi napokban, előbb a közvetlen rivális Atlantát oda-vissza verték, majd egy vereség után vissza tudtak vágni a Clevelandnek is – az Orlando ellen azonban kudarcot vallottak a floridaiak, hiába egyenlített kis az utolsó pillanatban Jimmy Butler egy remek triplával, a hosszabbításban ennek ellenére is elvérzett a csapat. A Utah egy négyes holtversenyben áll Nyugati kilencedik helyén, egyelőre tudják tartani magukat a vonal fölött, meglátjuk, hogy a mai játéknap után is ott tudnak-e maradni. Egy hatmeccses idegenbeli túra utolsó állomásához érkeztek Markkanenék, zsinórban három vereség után előbb a Magic, majd a Hornets elleni kvázi kötelezőket húzta be a csapat, így egymás után két győzelemmel utazik Miamiba. Collin Sexton továbbra sem lehet a csapattal, de Jordan Clarkson szereplése is kérdéses vendégoldalon, míg a hazaiaknál Cody Zeller és Duncan Robinson biztosan nem, de Kyle Lowry és Caleb Martin is csak kérdőjelesen lehet egyelőre ott a pályán. Az esélyek a hazai pályán kifejezetten erősnek mondható Heat mellett állnak, ha nem sikerül győzniük Butleréknek, akkor még lehet, hogy korai volt kijelenteni a gödörből való kilábalást, meglátjuk, hogy tudnak-e javítani a Magic elleni kudarc után.

 

Houston Rockets – Boston Celtics 01:00


Abszolút papírforma mérkőzés, a Rocketsnek idén semmibe sincs beleszólása, és bár sikerült elvétve néhány győzelmet összeszedni az utóbbi időszakban (ötből kettőt), de jelenleg megint egy hárommeccses nyeretlenségi sorozatban vannak a hazaiak, ebben már semmi meglepő sincs. Abban viszont igen, hogy a Celtics kissé megingott az elmúlt hetekben, nemrég egymás után három mérkőzésén is alulmaradt a tavalyi döntős, de ezt két győzelemmel javította, így újra másfél meccsre zárkózott a listavezető Bucks mögé a konferenciában. A támadásban abszolút az elitbe tartozó Boston több szinttel mai ellenfele fölött helyezkedik el, óriási blama lenne, ha nem tudná érvényesíteni a papírformát, ha ez bekövetkezik, akkor nagy eséllyel végkép letehetnek a kelták az alapszakaszgyőzelemről.

 

Golden State Warriors – Phoenix Suns 03:00


A nap egyik nagy rangadóját játssza egymással ez a két nyugati playoff-csapat, a Suns a negyedik, a GSW pedig a hatodik helyet foglalja el jelenleg a Konferenciában. A Warriors egyelőre viszont csak keresi önmagát, legutóbbi pályára lépésük alkalmával ez sikerült, hiszen zsinórban három zakó után hosszabbításban győzték le a ligaelső Milwaukee-t, Steph Curry hathatós közreműködésével. Ötödik pozíciója ellenére azonban nem lehet nyugodt a csapat, mindössze csak két meccs az előnyük a tizenkettedik New Orleanstól, a nyugati középmezőnyben még bármi történhet. A Phoenix legfontosabb feladata most az, hogy a következő három-négy Kevin Durant nélküli hetet a lehető legjobb mérleggel teljesítse, erre előzetesen jók az esélyeik, mivel egy Booker-Paul-Ayton nevekkel fémjelzett csapat a legtöbb ellenfél ellen még mindig bőven esélyesnek számít. A Suns az utóbbi időben kifejezetten jól muzsikál, tízből hét győzelmet szerzett az elmúlt időszakban a társaság, legutóbb viszont a Sacramento elleni rangadón nem sikerült győzniük Pauléknak. A Warriorsnál határozatlan ideig továbbra sincs a személyes okok miatt távolmaradó Andrew Wiggins, az ő hiányzását egyre több kérdőjel övezi, előfordulhat, hogy talán már nem is látjuk pályán az idei szezonban. A GSW idei legnagyobb erénye a hazai pályán nyújtott teljesítménye, 28-7-es otthoni mérlege bőven adhat okot reménykedésre az újabb győzelemre, ezt viszont a vendégek biztosan nem fogják könnyen adni. Ha a Phoenixnek sikerült nyerni San Franciscóban, akkor söpréssel vinné el ezt az alapszakasz-párharcot, kíváncsian várjuk, hogy merre billen el a mérleg nyelve.

 

Sacramento Kings – Milwaukee Bucks 03:00


Talán a GSW-Suns mérkőzésnél is nagyobb rangadóval zárul a hajnali játéknap, hiszen jelenlég a két legjobb formában lévő csapat találkozik egymással, a történelmien kiemelkedő szezont futó Sacramento fogadja a ligaelső Milwaukee csapatát. A Kings az utóbbi tíz pályára lépéséből nyolcszor is nyert, most zsinórban negyedik győzelmükre készülnek Sabonisék, a vendégek pedig szintén 8-2-es mérleget mutatnak az elmúlt időszakban, bár az utóbbi öt meccsből két vereség is becsúszott Gianniséknak. Előbb a Sixers ellen szakadt meg a Bucks tizenhat meccsen át tartó lehengerlő győzelmi sorozata, majd ezt rögtön három győzelemmel javította a társaság, legutóbb viszont a GSW otthonában hosszabbítás után kapitulált Budenholzer csapata. Giannis Antetokounmpo az elmúlt néhány meccsen nem lehetett ott a pályán, ennek ellenére is tartotta remek formáját a két évvel ezelőtt bajnok, a görög sztár pályára lépése egyelőre most is kérdéses. A Kingsnél a hírek szerint nincs hiányzó, Giannis esetleges hiánya alkalmával hazai pályán jó esélye lehet Mike Brown csapatának, kíváncsian várjuk, hogy mit hoz a támadásban ligaelső Kings és a védekezésben a legjobbak között teljesítő Bucks rangadója.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus