Wembanyama vs. Holmgren, jól kezdett a New York

A két fiatal klasszis magasember egymás ellen kezdte meg az előszezont, a Lakers túldobta a Brooklynt, a Knicks kezdői pedig hozták a kötelezőt a tartalékos Boston ellen.

New York Knicks - Boston Celtics 114-107

Nem hibázott a Knicks. A Boston back-to-backet vívott, emiatt pedig értelemszerűen pihentette a legjobbjait: White, Holiday, Brown, Tatum, Porzingis és Horford is kihagyta a találkozót az előző esti győzelem után, így abszolút B kerettel állt ki a gárda. Az akkor hat triplát vágó Payton Pritchard azért most is jelezte, hogy jó formában van, ezúttal 21 pontig és 5 gólpasszig jutott, mellette a 20 pontos Dalano Banton és Svi Mykhailiuk (15 pont, 3/7 tripla) is kitett magáért, de Lamar Stevens vagy Oshae Brissett is igyekezett bizonyítani, hogy érdemes rá számítani. A New York viszont jóval teljesebb kerettel érkezett, és bár Jalen Brunson csak hat percet játszott (annyi idő alatt is dobott 10 pontot), de azért amikor a kezdők voltak fent, akkor 10-17 pontos fórt építettek ki, érvéynesült a papírforma - míg a padról Immanuel Quickle (21 pont, 3 labdaszerzés) és Evan Fournier (11 pont, 3/7 tripla) gondoskodott arról, hogy meglegyen a szükséges tűzerő. A mérkőzés alakulása a fentiek miatt kevésbé volt fontos, összességében hozta a kötelezőt a Knicks, de a bostoni cseresor jó teljesítménnyel végig szorosan tartotta a helyzetet - Pritchardék még egyszer találkoznak a Sixersszel két nap múlva, és ezzel le is tudják az előszezonjukat.

A Knicks legjobb dobói: Quickley 21/6, Barrett 12/3, Randle 11/3, Fournier 11/9
A Celtics legjobb dobói: Pritchard 21/12, Banton 20/3, Mykhailiuk 15/9

 

Oklahoma City Thunder - San Antonio Spurs 122-121

Holmgren vs. Wembanyama. A két újonc magasember párharcát várhattuk és meg is kaptuk ettől a mérkőzéstől, hiszen az idei 1/1-es Victor Wembanyama a Spursnél, a tavalyi 1/2-es, de az egész előző szezont kihagyó Chet Holmgren pedig az OKC-nél igazolta, hogy mennyit is ér. Holmgren 16 perc alatt 21 pontot és 9 lepattanót tett a közösbe, 7/10 dobása a gyűrűben landolt, 2/2 triplát süllyesztett el és 7 büntetőt harcolt ki már ennyi idő alatt is, míg Wembanyama 19 perc alatt 20 pontot termelt, volt 5 lepattanója, 2 labdaszerzése és 1 blokkja, 8/13-mal zárt mezőnyből, 2/5 triplát dobott be és 3 büntetőt harcolt ki. A feldobásért együtt ugrottak, azt Holmgren vitte el, de aztán később kevesebbet találkoztak egymással: Holmgren inkább a meccs első perceiben volt agresszív, Wembanyama kevésbé, viszont mindketten bemutatták a labdavezetési, passzolási, dobási készségeiket - a Spurs új vezére azért dobott egy 2+1-et a riválisáról, amint kicsit jobban elkapta a fonalat, úgy vált egyre agresszívebbé. Az első negyedet egyébként 43-30-ra megnyerte a Spurs, míg a Shai Gilgeous-Alexander nélküli OKC később fordított, és a hajrában már végig előrébb járt - a vezetést pedig nem is adta ki a kezéből az utolsó percekben, így a győzelmet végül megszerezte.

A Thunder legjobb dobói: Holmgren 21/6, Dort 14/6, Joe 14/3
A Spurs legjobb dobói: Wembanyama 20/6, Collins 15/3, Branham 15/6

 

Los Angeles Lakers - Brooklyn Nets 129-126

A Lakersben eggyel több töltény maradt. Pontzáporos meccset láttunk, mindkét gárda előszeretettel és hatékonyan tüzelt távolról, illetve közelebbről is, és végül a Lakers egy fokkal pontosabbnak bizonyult: kereken 20 triplát pörköltek be a kaliforniaiak, és ebből 8/11-et az Austin Reaves, D'Angelo Russell páros vállalt magára, de Taurean Prince is hozzátett 3/5-öt. LeBron James és Anthony Davis is meg-megvillant nagyjából negyedórányi játékideje alatt, a kispadról pedig a 19 pontos Rui Hachimura mellett Christian Wood is hozzá tudott tenni - Gabe Vincent csendesebb volt, míg Jaxson Hayes például 4/4 jó dobással jelentkezett. Nem lépett pályára Vanderbilt, Reddish, Pippen Jr. és a magyar Valerio-Bodon Vincent sem, de a csapatjáték így is remekül működött, és a korábbi 19 pontos előnyből hármat sikerült megőrizni a végére is - pontosabban az utolsó másfél percben két duplával tudták visszavenni a vezetést és megnyerni a meccset. A Netsnél Spencer Dinwiddie rövid idő alatt bebert 4/5 triplával, Cam Thomas 26 ponttal hívta fel magára a figyelmet, Ben Simmons pedig 14 perc alatt 10 pontot és 3 gólpasszt tett hozzá - kicsit visszafogottabbak voltak a többiek, de összességében a Brooklyn is hozott egy egészen vállalható szintet.

A Lakers legjobb dobói: Hachimura 19/6, Reaves 18/12, Russell 14/12
A Nets legjobb dobói: Thomas 26/12, Walker IV 14/3, Dinwiddie 12/12

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus