Andre Iguodala visszavonul

Miután hajnalban véget ért a Golden State Warriors szezonja, biztossá vált, hogy már nem lép többet pályára a veterán játékos az NBA-ben.

A Los Angeles Lakers hatodik meccsen aratott győzelmével hivatalosan is véget ért a címvédő Golden State Warriors szezonja, ezzel együtt pedig biztossá vált, hogy a GSW veteránvezére NBA-pályafutásának végére ért.

Andre Iguodala az idei szeon előtt tért vissza San Franciscóba, de ugyanekkor bejelentette, hogy ez lesz profi karrierjének utolsó szezonja. Az utóbbi években több sérüléssel is bajlódó veterán játékos az idei szezonban mindössze 8 alkalommal lépett pályára a Warriorsban, a fiatalodó keretben már egyre inkább mentorként vette ki részét a csapatsikerekből. A GSW idei playoff-futásában csuklósérülése miatt nem léphetett pályára, csapatának a második körben, a Los Angeles Lakers ellen elszenvedett 4-2-es vereséget követően ért véget az idény.

Iguodala 2004-ben került a ligába, első nyolc szezonját a Philadlephia 76ersnél töltötte, ahol 2012-ben All-Starnak is megválasztották. Ezután egy éves denveri kitérő után került a Golden State Warriorsba, ahol hat szezonja után három bajnoki címet szerzett csapatával, ráadásul a 2015-ös döntő legjobbjának is őt választották. 2019 nyarán Miamiba tette át székhelyét, ahol ismét döntőbe jutott - ezzel ő lett az NBA történetének tizedik játékosa, aki zsinórban hat alkalommal jutott el a Finalsbe. Pályafutása végén, a 2022-es szezon előtt a Warriors bejelentette visszatérését, ahol bár már korlátozottabb szerepkörben, de elhódította negyedik, egyben utolsó bajnoki címét a csapattal. Az idei szezon előtt újra aláírt egy évre a címvédővel, és kikötötte, hogy ez lesz pályafutásának utolsó NBA-szezonja. 

Az egykoron remek védőnek számító 38 éves játékos végül 19 szezont töltött az NBA-ben, több, mint 1200 alapszakasz-mérkőzéssel, négy bajnoki címmel, egy Finals MVP-címmel és egy All-Star választással írta be magát örökre a liga és Golden State Warriors történelemkönyvébe.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus