Joel Embiid hiperextendált térdsérülést szenvedett

A Philadelphia kiválósága egy sikeres zsákolást követően ért rosszul földet.

Sokan a legrosszabbtól tartanak Philadelphiában, miután Joel Embiid térdsérülés miatt volt kénytelen elhagyni a parkettet a Sixers Washington elleni pénteki győztes mérkőzése közben. A MVP-várományos magasember, a harmadik negyed közepén egy zsákolást követően fogott rosszul talajt, a bal térde pedig ennek következtében úgynevezett hiperextendált helyzetbe került, azaz függőleges kanyarban hátrafelé mozdult el.

A sérülés jellege az enyhétől a súlyosig terjedhet, attól függően, hogy a térd miképp veszi vissza az eredeti pozícióját. Elsősorban a környező szövetek és szalagok károsodásának súlyossága befolyásolja, hogy mekkora fájdalom és duzzanat jelentkezik.

Nem fogunk spekulációkba kezdeni, várjuk az MRI vizsgálat eredményét, csak ezt követően mondhatunk biztosat. Reméljük a legjobbakat, hisz mindenki tisztában van azzal, hogy Joel mennyire is fontos a csapat számára. Az a munka amit a mindennapokban az egészsége és a teste megőrzésére fordít elképesztő, éppen ezért volt nagyon rossz látni a történteket” - nyilatkozta a mérkőzést követően Doc Rivers vezetőedző.

A Sixers sztárja az idei szezon egyik legjobb játékosa, eleddig mérkőzésenként átlag 29,9 ponttal és 11,5 lepattanóval vette ki a részét a Philadelphia 26-12-es meneteléséből, melynek eredményeképpen jelenleg a keleti főcsoport élén tanyáznak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus