Napi Kvíz 2. - legalább 1500 pont egy szezonban 2010 és 2019 között

A mai feladványban azt a 68 játékost kell megnevezni, akik legalább egy szezonban elérték az 1500 pontos határt 2010 és 2019 között - a kvíz és mi is adunk némi segítséget.

A Sporcle.com kvízgyűjtőn több ezer kérdéssor között több száz, NBA témájú kvíz kapott helyet, ezekből válogatunk. 

Az összes kvízes cikkünket ide kattintva találjátok meg. 

 

A mai kérdéssorban 68 játékos nevét kell megadni, akik legalább 1500 pontot dobtak egy szezonban 2010 és 2019 között. A kvíz két segítséget is ad:

1. egy adott játékos az évtizedben mennyi alkalommal érte el a bűvös határt, 

2. mely csapat(ok)ban játszva ért el ennyi pontot. 

A játék olyan szempontból könnyebb, hogy abszolút a közelmúlt eseményeit kell felidézni, olyan szempontból viszont nehezebb, hogy minden játékos csak egyszer fog szerepelni, illetve 31 olyan kosaras nevét kell felsorolni, akik "egyslágeres előadók", egyetlen komolyabb szezont tudtak összerakni, már ami a pontszerzést illeti. A kvíz 66%-os átlaga is jelzi, hogy a 10 perces játékidő soknak tűnhet, de az "egykék" miatt nagyon nem az.

 

A játék a "Play Quiz" gombra kattintással indul.

FONTOS: a tippeknél elég a vezetéknevet beírni!

 

Íme a kvíz elérhetősége: https://www.sporcle.com/games/Joshie_the_great/1500-point-seasons-2010s?t=nba

 

Minden kvíznél előfordulhat, hogy cserben hagy a memóriánk, főként ahol több adatot kell előhívni viszonylag széles idősávból, ezért minden kvíznél adunk egy apró segítséget. 

A mai segítség: valaki a Jazz és a Charlotte színeiben is elérte az 1500 pontot - egy erőcsatár-centerről van szó, aki 2007-ben a fő ellenértékként szerepelt a Boston és Minnesota közötti Kevin Garnett-cserében. 

 

Jó szórakozást, kellemes időtöltést kívánunk!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus