Napi Kvíz 25. - A playoff-történelem 2000 pont feletti játékosai

LeBron James, Michael Jordan vagy Kareem Abdul-Jabbar senki listájáról nem hiányozhat - de milyen legendák születtek még az NBA rájátszásaiban?

A Sporcle.com kvízgyűjtőn több ezer kérdéssor között több száz, NBA témájú kvíz kapott helyet, ezekből válogatunk. 

Az összes kvízes cikkünket ide kattintva találjátok meg. 

FONTOS: a kvízeket ajánlott Mozilla Firefox böngészőben, az AdBlock kiegészítő használatával játszani. 

 

A mai kvízben a téma egyszerű: a liga történetének hatvan legponterősebb, legalább 2000 pontot elérő playoff-kosarasát keressük. Fontos, hogy nem átlagokat, hanem ténylegesen bedobott pontokat kell figyelembe vennünk, így például Tracy McGrady hiába ért el négyszer (!) is 30 pont feletti átlagot egy playoffban, egyetlen egyszer jutott túl csapatával az első körön - 2013-ban a Spursszel, amikor a teljes rájátszásban nem szerzett pontot. Az ő nevével nem is érdemes próbálkozni, annál inkább nagy dinasztiák megbecsült, de nem szupersztár tagjaival, akikkel értékes segédpontokat gyűjthetünk. 

A kvíz alapvetően nem könnyű, 63% az átlag, viszont hiába nyolc perc csak a játékidő, ha tudjuk a korábbi korszakok nagy egyéniségeinek nevét, akkor elég, nem kell kapkodni. A feladvány segítségképpen megadja, hogy mely playoff-csapatokban lépett pályára egy-egy spíler, ahol viszont nagyon sok csapat akad, érdemes a sorrendben első csapatokra koncentrálni, általában ott értek el komolyabb sikereket. 

A játék a "Play Quiz" gombra kattintással indul.

FONTOS: a tippeknél elég a vezetéknevet beírni!

 

Íme a kvíz elérhetősége: 

https://www.sporcle.com/games/LucasEwalt/nba2000playoffpoints

Minden kvíznél előfordulhat, hogy cserben hagy a memóriánk, ezért minden kvíznél adunk egy apró segítséget.

A mai segítség: a 2820 pontot szerző játékos nem az első PO-csapatában ért el nagy sikereket - emellett abszolút rekordot is tart, mivel első és utolsó playoff-sorozata között kerek húsz (!) év telt el.

Jó szórakozást, kellemes időtöltést kívánunk!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus