Napi Kvíz 4. - az öt legfontosabb kategória 2010-2019 között

A mai kvízben a mögöttünk hagyott évtized Top10 pontszerzője, lepattanózója, gólpasszadója, labdaszerzője és blokkolója a kérdés.

A Sporcle.com kvízgyűjtőn több ezer kérdéssor között több száz, NBA témájú kvíz kapott helyet, ezekből válogatunk. 

Az összes kvízes cikkünket ide kattintva találjátok meg. 

FONTOS: a kvízeket ajánlott Mozilla Firefox böngészőben, az AdBlock kiegészítő használatával játszani. 

 

A mai kvízben az elmúlt évtized ligaelitjére vagyunk kíváncsiak az öt kiemelt kategóriában: a 2009-10-es szezon kezdetétől a 2018-19-es évad végéig összessítésben kik szerezték a legtöbb pontot, lepattanót stb. A kvíz megadja az értékeket, illetve azt a csapatot, ahol adott játékos a legtöbb pontot szerezte, lepattanót szedte és így tovább. Ha egy játékos több kategóriában is szerepel, a kvíz természetesen minden kategóriához beírja a megadott nevet.

A kvíz elsőre könnyűnek tűnhet, de inkább trükkös, mivel a sztárok mellett egyes kategóriákban nagyon sok specialista, illetve "szürke eminenciás" (megbízható, de nem sztár játékos) is fel fog tűnni, érdemes ezekben az irányokban is kutakodni az emlékezetetekben. Emiatt a kitöltési átlag 78%, vagyis közepesen nehéz szintű feladvány.

A játék a "Play Quiz" gombra kattintással indul.

FONTOS: a tippeknél elég a vezetéknevet beírni!

 

Íme a kvíz elérhetősége: https://www.sporcle.com/games/6phillyfan/nba-top-10-2010s?t=nba

Minden kvíznél előfordulhat, hogy cserben hagy a memóriánk, ezért minden kvíznél adunk egy apró segítséget. 

A mai segítség: egy-egy Wizards játékos szerepel a Top10 lepattanózók és blokkolók között - két különböző centerről beszélünk (játékstílusban is), akik közül az egyik Közép-Európában született és beceneve utal is a származására, a másik pedig két bajnoki címet szerzett a Warriors-szal és van két "különleges" MVP címe is. 

Jó szórakozást, kellemes időtöltést kívánunk!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus