Napi Kvíz 6. - a playoff legjobbjai az elmúlt négy évtizedben

Bajnokcsapatok, MVP-k, legtöbb pontot, lepattanót és gólpasszt elérő játékosok a playoffban évről évre - informatív/alapozó kvíz jön ma. 

A Sporcle.com kvízgyűjtőn több ezer kérdéssor között több száz, NBA témájú kvíz kapott helyet, ezekből válogatunk. 

Az összes kvízes cikkünket ide kattintva találjátok meg. 

FONTOS: a kvízeket ajánlott Mozilla Firefox böngészőben, az AdBlock kiegészítő használatával játszani. 

 

A mai kvízben 1980-tól kezdődően kell megadnunk a bajnokcsapatok névsorát, a döntő MVP-eket, illetve adott évben a rájátszásban legtöbb pontot, lepattanót és gólpasszt elérő játékost, összesen 200 adatot. Ezek természetesen ismétlődnek, így valójában jóval kevesebb konkrét (csapat)nevet kell felidéznünk. Fontos, hogy a pont-lepattanó-gólpassz adatoknál sűrűn előfordul, hogy nem a nagydöntőbe végül bejutott csapatokban játszott az, aki adott évben vezette a kategóriát a rájátszásban. 

A kvíz 72%-os átlaggal rendelkezik és mindössze 10 perc áll rendelkezésünkre, vagyis nem könnyű, hiszen nagyon nagy korszakot ölel át, ugyanakkor a kvíz végén végigböngészve a neveket, számos érdekességre bukkanhatunk, ezt a tudást pedig később hasonló mélységű kvízekben "felhasználhatjuk".

A játék a "Play Quiz" gombra kattintással indul.

FONTOS: a tippeknél elég a vezetéknevet beírni!

 

Íme a kvíz elérhetősége: https://www.sporcle.com/games/rollo285/nbaplayoffleaders?t=nba

Minden kvíznél előfordulhat, hogy cserben hagy a memóriánk, ezért minden kvíznél adunk egy apró segítséget. Ma hármat adunk, tekintettel a kvíz összetettségére.

A mai segítségek: 

1. A 80-as évek elején kétszer is a legtöbb gólpasszt adta egy játékos, aki John Stockton előtt a labdaszerzés-örökranglistát vezette. 

2. 2001-ben a legtöbb lepattanót a liga történetének egyik legjobb blokkolója (és valószínűleg leghosszabb nevű játékosa) kapkodta össze.

3. Az 1992-ben a legtöbb lepattanót szerző, jellegzetes kiegészítőt hordó játékosnak az ikertestvére is az NBA-ben játszott, sőt az ikertestvér két fia is NBA-játékosként kereste, illetve keresi a kenyerét. 

Jó szórakozást, kellemes időtöltést kívánunk!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus