Napi Kvíz 8. - MVP-szavazatot kapó játékosok 2000 és 2009 között

Mai kvízünk is az alapszakasz MVP-hez kapcsolódik, ezúttal viszont 2000 és 2009 között keressük azokat, akik akár csak egy szavazatot is kaptak.

A Sporcle.com kvízgyűjtőn több ezer kérdéssor között több száz, NBA témájú kvíz kapott helyet, ezekből válogatunk. 

Az összes kvízes cikkünket ide kattintva találjátok meg. 

FONTOS: a kvízeket ajánlott Mozilla Firefox böngészőben, az AdBlock kiegészítő használatával játszani. 

 

A mai kvízben a 2000-es évekbe kalandozunk vissza, és a tegnapi feladványhoz hasonlóan most is az MVP-szavazásról szól a történet, de ezúttal minden olyan játékos felkerült a listára, aki kapott akár csak egy szavazatot is 2000 és 2009 között. Összesen 153 helyet kell kitölteni, de ismétlődések bőven akadnak. Aki csak kicsit is követte az NBA-t ebben az időszakban, a "kulcsnevek" nem fognak gondot okozni és igen gyorsan telnek majd be az üres helyek, ugyanakkor érdemes az eggyel korábbi korszakba is visszaemlékezni, a 90-es évek pár ikonikus sztárja is felbukkan még a "nulla-nullás" évtized elején. 

Bár mindössze 10 percet kapunk, látni fogjuk, hogy a játékosok melyik csapatban játszottak, összességében a kvíz 83%-os átlaggal rendelkezik, vagyis alapvetően nem nehéz. A kvíz előre beírja, hogy adott játékos adott évben melyik csapatban játszott, ez komoly segítség.

A játék a "Play Quiz" gombra kattintással indul.

FONTOS: a tippeknél elég a vezetéknevet beírni!

 

Íme a kvíz elérhetősége: 

https://www.sporcle.com/games/jfey5/0009NBAMVP?t=nba

Minden kvíznél előfordulhat, hogy cserben hagy a memóriánk, ezért minden kvíznél adunk egy apró segítséget.

A mai segítség: a 2000-ben szavazatokat kapó Orlando-irányító karrierje során csak 9.2 pontot átlagolt, de 1999-ben egyszerre két díjat (Legtöbbet Fejlődött Játékos, Legjobb Hatodik Ember) is megkapott, 2011-ben pedig bajnoki címet nyert a Dallas Mavericks segédedzőjeként, azóta is Rick Carlisle stábjának tagja. 

Jó szórakozást, kellemes időtöltést kívánunk!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus