160 millió dollár volt a Hornets legjobb ajánlata Kemba Walkernek

A Boston Celtics irányítója megérti, hogy miért csak ennyit ajánlott neki volt klubja - nem haragszik a Charlotte-ra és Michael Jordanre sem.

A Team USA-nél készülő, a nyáron a Boston Celticshez igazoló Kemba Walker Shams Charaniával (The Athletic) beszélgetett nyári csapatváltásáról. Az újságíró úgy tudja, hogy a Charlotte Hornets legjobb ajánlata 5 évre 160 millió dollár volt Walker felé - 5 évre 190 millió lett volna a maximum, de Kemba kaphatott volna szupermaxot is, 221 millió dollárt. Ehelyett választotta végül a Bostont és 4 évre 141 millió dollárt.

Az érintett azt mondta, hogy nagyon nehéz napok voltak azok számára, el sem tudta képzelni magát más klubnál, hiszen csak Charlotte-ot ismerte. Érezte azonban, hogy nem fog olyan ajánlatot kapni, amilyet szeretne, sőt, még annak a közelében sem, egész egyszerűen a capspace miatt. Össze kellett szednie magát, és választania kellett egy másik együttest.

Nem volt csalódott, mert tudja, hogy milyen a liga üzleti oldala, nem haragszik Michael Jordan tulajdonosra, a klubra vagy bárkire - nem találkozott egyébként a tulajjal a tárgyalások során és végén sem. Feltette a kérdést, hogy vajon Jordan vállalhatta volna a luxusadót? Meg is válaszolta utána, hogy igen, de minek tette volna?

Mindkét oldalt nézni kell, és ez segített neki túllépni ezen a helyzeten, és hogy elfogadja, hogy nem Charlotte-ban folytatódik karrierje és élete. Imádta Charlotte-ot, de váltania kellett fejben, mert közeledett a szabadügynökpiac nyitása. Voltak olyan helyek, ahova nem akart menni, és voltak olyanok, ahova szívesen igazolt volna - ekkor jött a képbe Boston, és hogy a Celtics játékosa lehet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus