22 csapattal folytatódhat az NBA, íme a menetrend néhány részlete

Kiszivárgott a tervezet egy része, amit Adam Silver küldött a tulajdonosoknak, és amelyet meg is fognak szavazni június 4-én csütörtökön. 

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy Adam Silver komisszár a 22 csapatos tervezetet küldi meg a tulajdonosoknak, azaz a playoff-helyeken álló 16 gárda mellett a Trail Blazers, Pelicans, Kings, Spurs, Suns és Wizards lehet ott a július 31-ei rajton. 

Adrian Wojnarowski (ESPN) mindehhez azt tette hozzá, hogy értesülései szerint a Board of Governors el is fogja fogadni a tervezetet. Wojnarowski szerint a 22 gárda "fejenként" nyolc alapszakasz-meccset játszik le, majd a nyolcadik helyekért egy úgynevezett play-in torna is megrendezésre kerül., Charania szerint ez úgy fog kinézni, hogy a nyolc meccs lejátszását követően megnézik, mekkora a különbség a 8. és 9. helyezett csapatok között. Ha több, mint négy meccs, akkor nem lesz play-in, a nyolcadik helyezett bent van a playoffban. Ha négy vagy kevesebb, akkor mini-tornát játszanak, ami úgy néz ki, hogy a 8. helyezett 1-0-s előnyről indul, és két nyert meccsig tart a széria - vagyis ha az első meccset nyeri a 8., akkor továbbjut, a 9.-nek az első és második meccset is meg kell nyernie, hogy ő jusson be a playoffba. 

Jelenleg egyelőre Nyugaton van esély a play-inre, itt a Grizzlies mögött három csapat is 3.5, egy csapat 4, egy pedig hat meccsel áll, míg Keleten az Orlando előnye 5.5 meccs a Wizards-szal szemben. 

A nyolc alapszakasz-meccs azt jelenti, hogy ez a 22 csapat eléri a 70-es határt, amivel teljesíti a televíziós szerződéseinek kötelezettségeit, segítve ezzel, hogy a liga pénzügyei rendben legyenek. 

Charania szerint több biztonsági intézkedést is tartalmaz a csomag, például a játékosok a meccs után nem az öltözőben, hanem a szobájukban zuhanyoznak le, az inaktív játékosok a lelátón és nem a kispadon ülnek majd, és a rájátszásig a résztvevők nem fogadhatnak kintről vendéget. 

Az elfogadáshoz a 30 csapatból 23 igen szavazata szükséges, a szavazásra pedig magyar idő szerint holnap, csütörtök délután 18:30-kor kerül sor. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus