A 2018-19-es NBA-alapszakasz legjobban várt játéknapjai

Kijött az NBA 2018-19-es alapszakaszának teljes menetrendje, összeszedtük a legérdekesebb párosítások időpontjait.

Október 16. (nyitónap): a Golden State Warriors hazai közönség előtt veheti át az aranygyűrűket, az ellenfél ki más lehetne, mint a Westbrook-George páros vezette Oklahoma City Thunder. Ugyanezen a napon belecsapnak a lecsóba a keleti part nagyágyúi is, hiszen a Philadelphia 76ers a Boston Celticshez látogat - az Embiid-Simmons páros vezette Philly lehet tehát az első gárda, amely igazán élesben játszhat az Irving-Hayward duó által vezérelt Kelták ellen, má persze ha addigra mindenki felépül. A nyitónapon nem is lesz több mérkőzés.

Október 17.: DeAndre Ayton és Luka Doncic egymás ellen mutatkozik be az NBA-ben, hiszen a Dallas Phoenixbe látogat, illetve Marvin Bagley és Mohamed Bamba is bemutatkozhat otthon a Jazz, illetve a Heat ellen. Ugyanezen a napon köszönthetik a hazai drukkerek Atlantában Houstonban Carmelo Anthonyt, Torontóban Kawhi Leonardöt, illetve San Antonióban DeMar DeRozant is. 

Október 18.: LeBron James és a számos új arc (Rajon Rondo, Lance Stephenson, JaVale McGee, Michael Beasley) Portlandben debütálhat Lakers-mezben - Dwight Howard szintén aznap öltheti magára először a Wizards mezét. 

Október 19.: az első Nets-Knicks városi rangadó. 

Október 20.: két nagy hazai bemutatkozás esik erre a napra. Egyrészt LeBron James és kompániája először játszik a Staples Centerben (ellenfél a Rockets), másrészt hároméves késéssel ugyan, de DeAndre Jordan végre Mavericks-mezben futhat ki a parkettre Dallasban - mindkettő különleges hangulatú eseménynek ígérkezik. 

November 4.: Kawhi Leonard és a Toronto Raptors a Los Angeles Lakers vendége lesz. 

November 15.: a főcsoportdöntő után először fut össze a Rockets és a Warriors, Houstonban. 

November 21.: LeBron James első meccse Lakers-kosarasként Clevelandben. 

December 20.: DeAndre Jordan először játszik LA-ben a Clippers ellen úgy, hogy a vendégöltözőből fut ki. 

Január 2.: Paul George-ot hamarabbra várták Los Angelesben, de a szezonban ezen a napon láthatják először a Lakers-drukkerek.

Január 3.: Kawhi Leonard először lép pályára ellenfélként San Antonióban.

Január 14.: Tony Parker is elsőként lép pályára ellenfélként San Antonióban.

Február 2.: Blake Griffin a cseréje óta először találkozik a Clippersszel LA-ben.

Február 22.: DeMar DeRozan érzelemdús estére számíthat Torontóban.

Március 19.: a Hawks legendája, Carmelo Anthony a cseréje óta először látogat el Atlantába :)

Április 9.: egészen az alapszakasz utolsó előtti napjáig kell várni arra, hogy a Golden State és DeMarcus Cousins New Orleansban lépjen pályára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus