A Jimmy Butler-csere részletei és első reakciói

Jimmy Butler és Justin Patton, illetve Robert Covington, Dario Saric és Jerryd Bayless csapatot cserélt, íme a részletek és néhány reakció.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Minnesota Timberwolves Philadelphiába cseréli Jimmy Butlert és Justin Pattont, helyette megkapja Robert Covington, Dario Saric és Jerryd Bayless játékjogát, valamint egy 2022-es második körös draftjogot, illetve a Minnesotánál keletkezik egy körülbelül 2.5-2.7 millió dolláros trade exception is.

Adrian Wojnarowski (ESPN) szerint a 76ers célja egyértelmű, szerezni akartak egy bizonyított harmadik sztárt Joel Embiid és Ben Simmons mellé, és bár Butler 2019 nyarán minden bizonnyal kilép a szerződéséből, nem kérdés, hogy azonnal beajánlják neki az ötéves, 190 millió dollár körüli maximumot (más csapat csak négyéves, 140 milliós maximumot adhat) - ez csak egy esetben nem történik meg, ha a három sztár játéka egyáltalán nem működne együtt. A Philly ezzel a cserével egyértelműen azt célozta meg, hogy a tavalyi második kör után 2019-ben még tovább jusson a rájátszásban.

Jerryd Bayless nem lesz sokáig a Wolves játékosa, ki fogják vásárolni a 30 éves irányítót, akinek már csak erre a szezonra szól egy 8.6 milliós szerződése. A Minnesota egyébként a csere után 2.9 millió dollárral kerülne a luxusadó határa alá. Érdekesség egyébként, hogy 2017 júniusában a Minnesota Kris Dunnt, Zach LaVine-t és Lauri Markkanent adta éppen a Butler-Patton duóért. A Wolves összességében jól jött ki abból, hogy a szezon előtt Butler cserét kért, hiszen Covington személyében Butler posztján a liga egyik legjobb védőjével erősödött (2018-ban az Év Védőötösébe választották), míg Dario Saric révén egy 3-4-es pozícióban bevethető fiatal mindenessel bővült a rotáció, ráadásul mindketten viszonylag jól dobnak kintről, ami a Minnesota egyik Achilles-sarka. Covingtonnak 2022-ig van szerződése nem túl magas, évi 10-13 millió dollár közötti fizetéssel, míg Saric idén 2.5, jövőre 3.5 millió dollárt keres, illetve 2019 nyarán lehetőségük lesz vele idő előtt hosszabbítani.

Las Vegasban azonnal elkezdtek mozogni az oddsok, a 76ers 2018-19-es nagydöntős részvételére az eddigi "7 az 1-hez" helyett már csak "3 az 1-hez" fizetnek, a bajnoki címre pedig az eddigi "30 az 1-hez" helyett "16 az 1-hez". 

A csere hírére elkezdtek jönni az első reakciók. A B/R kiemelte, hogy a liga legnagyobb trolljai, trash talkerei közül kettő, Embiid és Butler egy csapatba kerül, ilyen szempontból is érdemes lesz követni őket. Több Twitterező is kiemelte Butler nem éppen finomkodó stílusát, és azt találgatták, vajon mennyi idő múlva kezdi el piszkálni Simmonst a dobásai miatt, és hogyan hat az érkezése Markelle Fultz érzékeny lelkivilágára...

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus